Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части

Той обяви, че освобождаването на Луганск е към края си
20 май 2022 14:15, Нели Христова
100
Шойгу: В отговор на разширяването на НАТО ще бъдат създадени 12 военни части
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще създаде нови военни бази в Западна Русия в отговор на разширяването на НАТО.

"До края на годината в Западния военен окръг ще бъдат създадени 12 военни части и дивизии", заяви Шойгу на заседание в телевизионно изказване.

Армията очаква да получи повече от 2000 единици военна техника и оръжия, добави Шойгу.

Военната кампания на Москва разтърси Швеция и Финландия, които след десетилетия на военно необвързване решиха да подадат кандидатури за членство в НАТО, въпреки предупрежденията на Кремъл.

"Групи на руските въоръжени сили заедно с части на народната милиция на Луганската и Донецката народна република продължават да разширяват контрола си върху териториите на Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е към своя край", съобщи Шойгу.

Според него въоръжените сили на Украйна, опитвайки се да забавят настъплението на руските войски, не пускат местните жители да напуснат градовете и селата и ги използват като жив щит. "След като е победен на терена, киевският режим се стреми да постигне поне краткосрочни успехи в някои области, като ги представя за големи успехи", подчерта министърът.

От началото на инвазията над 1 милион и 377 хиляди души са евакуирани от опасните райони на ДНР и ЛНР, както и от Украйна в Руската федерация.

"Бих искал да отбележа, че руските въоръжени сили правят всичко възможно, за да предотвратят смъртта на цивилни граждани. За тази цел постоянно функционират хуманитарни коридори. От началото на специалната военна операция в Русия са евакуирани повече от 1 377 000 души от опасните райони на народните републики, както и от Украйна", заяви Шойгу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен С какво да ги направят тези бази във Венецуела и Куба, с въшки ли? В този живот всичко струва пари, а комай русия не разполага с такива в момента. А Сергей Кожугетович вместо да се перчи какви, колко и къде ще правят бази да вземе да поизтрезнее малко и да се замисли, че това е идеята на играта - правете бази, въоръжавайте се, а като го докарате съвсем до просешка тояга - Перестойка, разпад и всьо с начале.
81
2
 
2
 
! Отговори
777 преди 1 година
Преведено от руски това означава " ще откраднем парите за 12 бази" хахаха Тия наляха ститици милярди в "безаналогови високоточкови" оръжия и като гледам кви са жалки - явно е паднало яко крадене. Тия яхти все пак пари струват.
80
4
 
4
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Не ги мислете руснаците на 17 млн лв.км на два континента с население под 150 млн. цялата менделеева таблица добиват имат и селскостопанство могат сами да се изхранват естествено нямаше да съществуват ако нямаха силна армия. Ами ние шепа земя без селскостопанство, производство без армия, изнасяме мед и злато и печалбата при богатите не българи. Какво следва за Бг, послушковци на тия дето вече са се нагълтали с вода и се набират на главите около тях, за да не потънат. Ще дойде ден и Бг ще е терит
79
8
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Те щяха да превземат Украйна за 3 дена,като преди това половин година пак този *** обясняваше как нямало да нападат никой!!Банда от самозабравени рузки м,ужици,която скоро ще бъде поставена на съдебната скамейка в Хага!!Никой не ги взема на сериозно тез рашистки чучела!!
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че,кой е тръгнал да ви напада.Цял свят не иска да има нищо общо с вас. Пияно и неграмотно племе.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не в Западна Русия, изнесете военните бази извън Русия. Направете военни бази в Куба, Венецуела...дишайте във врата на врага!
76
7
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ще "създадеш"ама ЕС прогледна и няма да плаща...как ще ги изхранвате и въоражаваш...сляп ли си...нова Октомврийска революция си готвите...ок кой и къде нападна русия бе?защо сънувате само врагове бре!бяхте приети навсякъде по Света...путин ще умре като военнопрестъпник...русия следващите 1000 г...ще е презряна!Света ни ще е тук...може без непочтенни убийци...и хитлер го лъжеха,че е..."бог"
75
8
 
8
 
! Отговори
Още преди 1 година
12 пирона за ковчега на Руската империя !
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Китай какъв си го точи...
73
10
 
12
 
! Отговори
ИЛЮМИНАТ преди 1 година
Дванайсет нови Z мишени за НАТО
72
8
 
6
 
! Отговори
82 преди 1 година
Нас какво ни интересува Ирак, Либия и Сирия бе шмръшкяк смотан? Шмъркай си там и не се обаждай за неща, които не разбираш. Аман от наркомани прости.
71
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пародия, а иракските, сирийските, либийските и тнт, що не ги питате? Още повече, ги мразя украинците. Не съм русофил, ама театралната школа е в действие.
70
0
 
15
 
! Отговори
stoedin преди 1 година
тюх, аз пък очаквах да са поне 13
69
17
 
14
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До дни ще бъде изчистен и Новодонецк. Руската армия е вече в покраинините му. Като знаят какво стана с азовците, украинските войници вече не се лъжат да се защитават от бункери. Има ли опасност да попаднат в обкръжение направо бягат.
68
9
 
9
 
! Отговори
Я5778 преди 1 година
Приведствам! И спирането на газа също.
67
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре са опазени цивилните. Елате на морето да ги видите. Изобщо не страдат за никакви бомбардировки. В чудесно настроение са. Н ахал ни защото ни смятат за бедняци. А и ние до тях така изглеждаме. Аз лично не знам какво им спасяване прилича на болен здрав носи тази хуманитарна криза.
66
10
 
24
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Достатъчно е само да видим снимки от Мариупол и да видим, как се "опазвали" цивилните граждани! Ракетите които хвърлят, също подбират и убиват само военни? На тези май, само изгладените рушофилски мозъци им се връзват!
65
4
 
14
 
! Отговори
жечка преди 1 година
Ако някой не е разбрал, свободната и неограничена обмяна на рубли към други конвертируеми валути е минало. В момента има черен курс, който е към 200 и нагоре рубли за долар и по който реално може да получиш долари. Има и официален фиксиран курс, който се определя от някакъв чиновник в централната им банка. Този курс се води "официален", пишат го по пропагандните медии, но друга работа не върши. Все едно както в Бг по соц-а, долара беше 78 стотинки
64
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече си избра да бъде част от Китай. Учете китайски, другари! Хубавите дни свършват. Иде голямото бачкане по заводите.
63
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките да внимават с Финландия, че такъв кютек не са яли от друг. Половин милион рушляка бяха премазали, убити и военопленници.