Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия

Мирните преговори са в застой
Обновена: 22 май 2022 09:57 | 22 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
505
Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна изключи договаряне на прекратяване на огъня с Русия и каза, че Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии, предаде Ройтерс.

Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза, че правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна, защото Русия ще удари по-силно след евентуална пауза в боевете.

Още по темата

"Войната няма да спре (след каквито и да било отстъпки). Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза съветникът в интервю за Ройтерс от намиращата се под силна охрана президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са защитени от торби с пясък.

"След известно време, с подновена интензивност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят много генерали . . . И ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и широкомащабна", каза Подоляк.

Той отхвърли като "много странни" призивите  на Запад за спешно прекратяване на огъня, което ще остави руските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

"Руските сили трябва да напуснат страната и само след това подновяването на мирния процес ще стане възможно", каза съветникът.

И двете страни в конфликта признават, че мирните преговори са в застой. Всяка от тях обвинява другата за това.

Украинските власти казаха, че руските сили са убили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под руски контрол, предаде ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм управителят на Донецка област Павло Кириленко. Той не уточни при какви обстоятелства е станало това.

Още седем души са били ранени, каза управителят и добави, че "всеки военнопрестъпник ще бъде наказан".

Междувременно в окупираната от руските сили Херсонска област, местната администрация обвини в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
1
 
0
 
! Отговори
Инженерка преди 1 година
ТОЗИ ПАПАГАЛ ПОВТАРЯ, КАКВОТО МУ КАЖАТ И СЕ МИСЛИ ЗА УПРАВИТЕЛ НА СВЕТА И НЕ РАЗБИРА, ЧЕ УКРАИНЖИТЕ ЗАГИВАТ, УКРАЙНА СЕ РУШИ- ИСКА ВОЙНА ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ НА ТЕРИТОРИЯТА СИ ОТСТЪШЕНА НА САЩ ЗА СЪЖАЛЕНИЕНЕ ИСКАМ У НАС УКРАИНСКИ ПРЕВИЛЕГИРОВАНИ УКРАИНЦИ- МАРШ КЪМ САЩ
361
3
 
2
 
! Отговори
стар чвор преди 1 година
до месец Руснаците ликвидират донбаската групировка на ВСУ и път към Киев и Одеса и Кишинев е открит Ще има котли за ВСУ-- с предаване на 20 000-- 30 000 и тн. може да има нови пленени контраадмиралина ОТАН,подполковници на Англия и тн.Чии паметник е срещу Народното събрание момчета ???
360
1
 
4
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
Огънят ще се прекрати и войната ще спре когато руските загуби достигнат 80% те навлезоха със 150 000 армия .Досега са загубили 27 000 а 80% е 120 000 значи на украинците им остават да унищожат още само 93 000 -още малко джавелин и стингър и гаубици и ще се изнесат от украйна с подвити опашки.
359
4
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
Русия казва прекратяваме огъня ако си ликвидирате държавата и се присъедините към РФ.няма украинска нация и който е украинец ще го унищожим защото е нацист щом мисли ч е украинец. Капитулирайкте и спираме огъня. На което украинците казват "пошли на ху*".
358
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не Украйна,Зеленско го прави. Сигурна съм,че украинците искат мирни преговори ,дори и с отстъпки пред Русия.
357
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Спеца "Русия може да спечели в момента всяка една война" Значи за кое да се подготвим: за обясненията защо Русия няма да спечели тази война, или как я е "спечелила" като се е изнесла от Украйна и се е капсулирала като Северна Корея?
356
5
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Да повтаряш западните мантри ,че Русия губила войната е признак на ярка инфантилност!Русия може да спечели в момента всяка една война, но проблема е че ние ще загубим при всички случаи!
355
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия "преговаря" само когато може да го използва като подговотка за още по-голяма агресия, или когато е в слаба позиция. Никакви преговори с тези терористи. Борба до ПЪЛНАТА ПОБЕДА И НАВИРАНЕТО ИМ обратно откъдето са изпълзяли.
354
11
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Огънят ще се прекрати след като рашистите бъдат изхвърлени от украинската земя.Към Украйна пътува мощно оръжие.Руската мечка ще отнесе доста бой.След това другарят Си ще я дресира по-лесно.
353
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА;Ами,хайде.Какво чакаш.Трябвало. Трябва,такива като теб,да ги държат по-далече от моливи,химикалки,клавиатури и т.н.Ако,не беше Русия,нямаше да ги има християнските държави на Балканите.Така,че по-добре без такива като теб,отколкото без Русия.
352
7
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Окрайна е територия,временно откъсната от Русия,и малко остава да се върне там,където й е мястото.
351
3
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
До РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА- Кои цивилизовани народи е нападала?
350
4
 
7
 
! Отговори
Не на Фенин преди 1 година
До Не фен на Путин.... И не си признават че Путин ги преметна със "страховитата танкова колона" дето се влачи към Киев, за да завземе Путин моретата на юг което му беше и целта. Путин знае че град като Киев с азовци във всеки жилищен блок, детска градина и болница, така не се превзема. А и не е искал да изравнява града създал Русия. Но това падение на западни експерти и службите им, го обърнаха на "победоносеца зельо освободи киев" за замажат срамотията си
349
4
 
15
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До РУСИЯ ГУБИ ВОЙНАТА-- "НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ , ДО ПЪЛНАОТО ИЗТЕГЛЯНЕ НА РУСНАЦИТЕ ОТ СТРАНАТА!!!"??? -- Не само фантазии но и с главни буква!!! Къде видя губене? Виж новата карта на Украйна. Дори и пропагандата ви говори единствено за по-бавно напредване от това което медиите сами са очаквали. Нищо няма да върне Русия. И не забравяй че колкото и да продължава войната, тя се води на украинска територия. Колкото и оръжие Запада прати, ще избухва в Украйна. Не в Русия, ЕС или САЩ. Каква "победа"?
348
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 363Ха,ха,ха тази съдба е Путин,.Зеленски е световен герой.Ушанокофилите живеете в някакъв измислен паралелен свят.
347
15
 
14
 
! Отговори
Sk преди 1 година
Рашистите не разбраха, че огънят ще спре, когато се изтеглят от Украйна. Друг вариант няма.
346
12
 
11
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Тука обаче сериозно продължават руските копейковци да верват че ще излязат те и вожда им човекоубиец и варварин, че Русия ще излезе победител. Сега не че нещо но в момента руската армия освен че си ближе раните се готви за последен стон. От 200 000 в началото в момента останаха около 80 000 боеспособни рус. Не че са избити останалите но има ранени, безследно изчезнали, пленени и т. н. Основните им ударни частни са поочукани и досто не боеспособни.За загубите в техника да не говорим.
345
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори ще има когато Украйна я няма вече.
344
13
 
10
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
"Вчера, точно вчера каза, че ще търси дипломация! Боже, той е нон - стоп неадекватен!" !!!!! Точно! Но на прапаганда медиите не им пука. С надеждата че само балами ги четат!Докато не съсипе Украйна, няма да миряса. Но пък забелязахте ли освен оръжията, колко милиарди му наливат глобалистите. Кой и как проверява къде отиват тия милиарди, в най-корумпираната държава на света?
343
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако получаваме и гледната точка за тази война на Русия, Индия и Китай доста мнения ще се променят. В момента ни се натрапва американската идеология от която и ЕС започва да се отдръпва. Америка за последните 7 години наля милиарди за въоръжение на Украйна с една цел - война срещу Русия на чужд гръб.