Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия

Мирните преговори са в застой
Обновена: 22 май 2022 09:57 | 22 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
505
Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна изключи договаряне на прекратяване на огъня с Русия и каза, че Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии, предаде Ройтерс.

Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза, че правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна, защото Русия ще удари по-силно след евентуална пауза в боевете.

Още по темата

"Войната няма да спре (след каквито и да било отстъпки). Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза съветникът в интервю за Ройтерс от намиращата се под силна охрана президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са защитени от торби с пясък.

"След известно време, с подновена интензивност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят много генерали . . . И ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и широкомащабна", каза Подоляк.

Той отхвърли като "много странни" призивите  на Запад за спешно прекратяване на огъня, което ще остави руските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

"Руските сили трябва да напуснат страната и само след това подновяването на мирния процес ще стане възможно", каза съветникът.

И двете страни в конфликта признават, че мирните преговори са в застой. Всяка от тях обвинява другата за това.

Украинските власти казаха, че руските сили са убили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под руски контрол, предаде ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм управителят на Донецка област Павло Кириленко. Той не уточни при какви обстоятелства е станало това.

Още седем души са били ранени, каза управителят и добави, че "всеки военнопрестъпник ще бъде наказан".

Междувременно в окупираната от руските сили Херсонска област, местната администрация обвини в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Не знам кои са по-големите комици- Зел;ьо и тайфата му или медиите?!!! Всяко удължаване на войната е за сметка на още разрушения , жертви и заграбване на територии от Урайна. Оръжията на които запада налива няма да променят нещата на добро за Украйна. Ама руснаците напревали по-бавно заради живите щитове, което медиите тълкуват като "победа" за Зел'ьо и "провал" за Русия. Само спирането може да осигури остатъците на Украйна. А тази война можеше и да не се случи и Украйна да си е цяла.
341
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера, точно вчера каза, че ще търси дипломация! Боже, той е нон - стоп неадекватен!
340
13
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
РУСИЯ ДА ИЗВЕДЕ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ УКРАЙНА , ЗА ДА НЕ ДАВА ПОВЕЧЕ НЕВИННИ ЖЕРТВИ СРЕД МЛАДОТО СИ ПОКОЛЕНИЕ!....ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИ ОТ КГБ И КПСС В УПРАВЛЕНИЕТО НА РУСИЯ---НЯМАТ БЪДЕШЕ !////....ТОВА СА ДЕ БИЛИ И ПРИ МИТИВИ!
339
19
 
14
 
! Отговори
НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ преди 1 година
НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА РУСИЯ ДА СЕ ОКОПИТИ И ДА СТРУПВА ОТНОВО ВОЙСКИ !///БОЙ ДО ПОСИРАНЕ НА РУСКИТЕ ООРКИ !!!///НИКАКВА ЖАЛОСТ , КЪМ АГРЕСОРА И УБИЕЦА!
338
18
 
15
 
! Отговори
НЯМА ПРЕГОВОРИ ВЕЧЕ. преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД ЗА РУСИЯ Е ---ДА НАПУСНЕ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА ИЗЦЯЛО!ВОИЙНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ , ДО ПЪЛНАТА ПОБЕДА НА УКРАИНСКИЯ НАРОД!!!!!СЛАВА НА ВЕЛИКА И СУВЕРЕННА УКРАЙНА!!!!
337
8
 
12
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тия, укрите, са само пушечно месо. Мача се играе от янките със НАТО срещу световното зло - Голямата Мечка. А, ако тази Мечка се разреве и разяри - де ще чинат те, зимаска?
336
6
 
19
 
! Отговори
Капитулация преди 1 година
И не можах да разберам тия азовци капитулираха ли или се евакуираха към Москва, Сибир или нам къде си по РФ!!! И нали байизкукуригал беше заявил, че ще се бие до ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ, пък ей го на елитните азовци ги "евакуираха" към Сибир да строят комунизЪма.... а и в Донбас се очертава котел та и от там се очакват бая строители на комунизЪма.... А и укрите нали знаят, че са временно в кадрото и са само пушечно месо!! Така че след срамната капитулация на азовци най реално е да очакваме и генерална капитулация от зеления!!!
335
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
...освен производитилите на оръжие...
334
0
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Май че всички без изключение в света губим от тази война. Никой не печели.
333
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НАБЛЮДАТЕЛ - да позная, като видиш черна котка си плюеш през рамото и се завърташ 3 пъти? Дяволите са ти в кратуната. Както и на т.нар елити.
332
8
 
25
 
! Отговори
До слепия Наблюдател преди 1 година
Севернодонецк е в чувал. От всякъде са обкръжени с руски войски.Бойният дух на хванатите в капан е равен на "0", поради факта че там се бият резервисти, а не професионалисти. Това са младежи хванати отулицата, преминали 14 дневна военна подготовка. В момента са оставенина произвола на съдбата, от некадърното военно ръководство без муниции, храна и медикаменти : > Съдбата на Херсон и Крематорск не е по-розова, защото и те са в капан на руските войски. Така че краха на "зеленото човече" в Киев и неговите помагачи на Запад . . . те
331
20
 
11
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 1 година
С кроманьонци(кремълци) каквото и да е разбиране е невъзможно. Да си мислиш, че можеш да преговаряш с путин е нелепо. Распутин през 1916 г. се обръща с писмо към императора в свое провидение: Царю руски, ти ще бъдеш убит от руския народ, а самият народ ще бъде проклет и ще стане оръдие на дявола.
330
3
 
17
 
! Отговори
До България преди 1 година
Да,Вашингтон точно това искаше.САЩ,Канада,UK ЕС,Австралия,Нова Зеландия и Япония са срещу Русия.Останалите държави все още наблюдават как се развива конфликта.Индия спря износа на зърно,Китай подкрепя преговори,а Африка и Южна Америка не искат повече колониална политика.Ограбените превъзхождат количествено охраняващите общества.
329
16
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
И за другите 90% вината е на русия.
328
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски и правителството му от наркомани и нацисти унищожиха Украйна.90% заслуга за това унищожение имат янките.
327
15
 
9
 
! Отговори
България преди 1 година
Русия ще загуби много вместо да се развива се връща в 19 век. Русия влезна в капана на САЩ . Всички срещу Русия това искаше САЩ
326
5
 
21
 
! Отговори
! преди 1 година
Аз пък не искам да финансирам войната в Украйна !
325
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като видяхме тия как се държат два месеца тук ,особенно по черноморието явно и управляващите разбраха че са сбъркали ,по бедните украйнци които са по хотелите не искат да ходят на други градове ,явно са тук заради морето и масово напускат слънчев бряг ,аз където работя постоянно вечер идват украински шофьори на автобуси и сутринта рано ги пълнят и на Украйна ,но трудно че тия с скъпите коли ,те нямат намерение да тръгват сега,явно като свърши сезона
324
7
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Тия откакто цял свят започна да се бие срещу рашките, много ербаб станаха..... Само четая помощ няма да е безкрайна - Италия и Германия вече дават отбой и искат преговори на всяка цена, щото Европата потъва от тия безсмислени санкции
323
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Москва тоже. Дребно същество много жалко без образование без знание без възпитание и култура. А писането по форумите за пари е най безкруполното и долно падение на света.