Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия

Мирните преговори са в застой
Обновена: 22 май 2022 09:57 | 22 май 2022 07:30, Камелия Цветанова
505
Украйна изключва прекратяване на огъня или отстъпки пред Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна изключи договаряне на прекратяване на огъня с Русия и каза, че Киев няма да приеме никаква сделка с Москва, която да включва отстъпване на територии, предаде Ройтерс.

Признавайки, че позицията на Киев към войната е станала по-безкомпромисна, съветникът на украинския президент Михайло Подоляк каза, че правенето на отстъпки ще се обърне срещу Украйна, защото Русия ще удари по-силно след евентуална пауза в боевете.

Още по темата

"Войната няма да спре (след каквито и да било отстъпки). Тя просто ще бъде поставена на пауза за известно време", каза съветникът в интервю за Ройтерс от намиращата се под силна охрана президентска канцелария, където някои от прозорците  и коридорите са защитени от торби с пясък.

"След известно време, с подновена интензивност, руснаците ще засилят въоръжението, бойните си сили, ще поправят грешките си, ще модернизират силите си, ще уволнят много генерали . . . И ще започнат нова офанзива, дори по-кървава и широкомащабна", каза Подоляк.

Той отхвърли като "много странни" призивите  на Запад за спешно прекратяване на огъня, което ще остави руските сили на териториите, които са окупирали в Източна и Южна Украйна.

"Руските сили трябва да напуснат страната и само след това подновяването на мирния процес ще стане възможно", каза съветникът.

И двете страни в конфликта признават, че мирните преговори са в застой. Всяка от тях обвинява другата за това.

Украинските власти казаха, че руските сили са убили седем цивилни в частта от Донецка област, която е под руски контрол, предаде ДПА.

Само в град Лиман са били убити трима души, написа в Телеграм управителят на Донецка област Павло Кириленко. Той не уточни при какви обстоятелства е станало това.

Още седем души са били ранени, каза управителят и добави, че "всеки военнопрестъпник ще бъде наказан".

Междувременно в окупираната от руските сили Херсонска област, местната администрация обвини в Телеграм Украйна за убийството на трима цивилни и раняването на още 10 в село Билосерка, без да дава повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
7
 
18
 
! Отговори
Секача преди 1 година
Какви преговори ,добре ли сте.Само бой до последната уКра.
321
15
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Вярно е, русия само с малка буква.
320
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошо първо ти трябва да се извини на форума че ежедневно пишеш страхотни глупости и на Русия че пишеш името и с малка буква системно. За второто трябва да носиш отговорност според закона
319
8
 
14
 
! Отговори
До Гошо преди 1 година
Не знам дали разбираш, но слушаме и гледаме само еднопосочни новини! Избиването в Украйна на руснаци и много българи върви от 2014 година. Така че не е ясно кой на кого трябва да се извинява. Линк към новините на БТВ от 2015г, все още без редакция от американското посолство. https://youtube/watch?v=Ke4xJo9Pukw
318
20
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Дали русия разбира, че един ден ще трябва да се извини на целия свят за глупостите дето прави в Украйна?...
317
13
 
25
 
! Отговори
ЛДНР преди 1 година
Бивша Окраина умря. Освободените градове никога няма да бъдат под фашистки и нацистки диктат отново. Изме.т.та нацистка, която безславно и безчестно се предаде, цялата терористична *** избила хиляди цивилни руски хора, таврийски българи в Мариупол, този *** криещ се в "Азовсталь" е фашизъм в чист вид. И този фашизъм е създаден, въоръжен и подкрепян от ЕС и ФАЩ.... За наша сметка, ние плащаме цената, милиарди за смърт и оръжие. За добър живот, за децата ни, за здраве, няма,.....низост.
316
5
 
10
 
! Отговори
! преди 1 година
Чекист да се извини ....... доста смело пожелание. Комунистите са бледо подобие на чекистите. Мечтата на чекистите е световно господство с център москва. Чекистите са интернационалисти и народите и общностите не ги интересуват, те мечтаят за световна революция с център москва.
315
14
 
18
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Какви отстъпки бе, Русия трябва незабавно да изнесе войските си от Украйна, да поправи или заплати щетите, които е нанесла, и да поднесе едно ОГРОМНО извинение на цялата международна общност !!!
314
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да ,бе...ха,ха...Един съвет - *** в който си искаш руски град, застани на голям площад, извикай смело " Нали не подкрепяте Путин, нали - хахахахахахаххххх!", а после веднага ще усетиш каква е истината. Точно по главата си ще я усетиш. И това ще е последното ти усещане в живота, руснаците не се церемонят с хора като теб! Успех в начинанието, Смехурко!
313
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хамерика не е Рим и Византия. Емиграцията им помогна, особено тази на нацитата, за времето от 1950 г докъм 1990 г да са богати. Вече не е така. След 90 там не емигрираха немци или французи, а африканци и латиноси. Не е случайна стената с Мексико, поредното чудо на света. Те вече нямат и природни, и човешки ресурси. Океаните не ги защитават, а пречат.
312
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и тя трябва да си намери едно прокси да хвърля ракети вместо нея.
311
4
 
8
 
! Отговори
рибока преди 1 година
1946 След ядрена заплаха от САЩ съветските войски напускат северен Иран.1953 Корея - ядрена заплаха от САЩ спрямо Китай и КНДР.1956 Египет - ядрена заплаха от САЩ спрямо СССР за ненамеса в кризата в Суец.1958 Ядрена заплаха от САЩ срещу Ирак да не нахлува в Кувейт.1958 - ядрена заплаха от САЩ срещу Китай да не се обединява с Тайван.1961 Берлин - ядрена заплаха от САЩ спрямо СССР заради кризата със стената.Преди 60 години е било така,сега тях предупреждават.
310
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кой от запад призовава за спешно прекратяване на огъня?САЩ дават на Украина още 40 милиарда долара ,за да продължа войната.
309
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка не е това , които беше преди 70 г. Бил съм там мн пъти. Пълно е с афро и латино, а те не бачкат, не творят. При белите северни щати е малко по добре. Там белият живее ок, ако работи, но с доживотна ипотека. На юг е като Видин.
308
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СК може да се намеси и тя така че краварите да си траят по добре. За Китай не ми се мисли как ги е шубе божикравичките.
307
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравата е в агония. Не знае дали ще си получи 235 от Путин и как ще се грее в бъдеще източното крайбрежие
306
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, НАТО от Констанца го потопи. Бил съм много пъти в Украйна. Този народ не може нищо и не заслужава съчувствието, дето се тръби по платени услуги
305
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Априлското вастание. Кравата ще се оплезе яко.
304
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До времето..Абсолютно си прав за москва страх го е стареца. Който разбрал разбрал. Времето е наше.
303
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От подземията на Азовсталь изпълзяха втори американски генерал, адмирал и много НАТО-овци с високи чинове! Всички ще бъдат съдени по всички правила - публично, разпити, наблюдатели, преса! Голям...тестис ще падне! Жално ми е за нашите криптофашаги от СОС, дето кръстиха улица на украинските герои! Видяхме "героите" с очите си, хрантутихме ги, те ни се подиграваха, дезертьорите! Всичко си идва на мястото! Слава на Русия! Да сгинут супостаты ее!