Христо Фотев, Огнян Дойнов и Добри Джуров били погребани от измамника Георги Енев

Освен с класически погребения Енев навлиза и в бизнеса с кремация
26 май 2022 10:27, Нели Христова
59
Христо Фотев, Огнян Дойнов и Добри Джуров били погребани от измамника Георги Енев
Снимка: БГНЕС

Със знакови имена, които е изпратил в последния им земен път, се хвали скандалният погребален агент Георги Енев, заравял старци в гората.

Гробарят от Банкя е в занаята с мъртъвци от началото на 90-те. Според презентацията му не е почивал нито един ден оттогава. Приема телефонни обаждания денонощно. В представянето си твърди, че е подготвил траурните церемонии за погребенията на ген. Добри Джуров, бившия секретар на ЦК на БКП и член на Политбюро Огнян Дойнов, както и на сина му Ясен, пишат от "24 часа".

От услугите на агенцията, ръководена от Георги Енев, се възползвали и близките на поета Христо Фотев.

Освен с класически погребения Енев навлиза и в бизнеса с кремация. Фирмата му осигурява всички административни документи, включително и смъртен акт, а след това транспортира праха в урна до всяка точка на страната, рекламира се мъжът, лъгал хора, че ще кремира близките им, като вместо това ги погребвал в незаконни гробове.

Последните инициативи на гробаря са свързани с пенсионерите. Той активно рекламира 10% отстъпка от цената за всяка траурна процедура за хората от третата възраст.

До 2013 г. Георги Енев официално работи с фирмата си “Орион 71”. Тогава я продава на приятеля си Красимир Костадинов от столичния квартал “Люлин”. Той купувал фирми и от бизнесмени, приближени на ВИС-2, като Радостин Бързанов - Радо Слънцето и Кирил Степанов.

След 2013 г. Георги Енев работи с фирмата “Рай Орион”. Фирмата му е със запор от 5556 лв. заради дълг към банка. Срещу него има заведено и изпълнително дело.

Георги Енев е осъждан, каза в сряда прокурор Десислава Петрова. Престъплението, за което е наказан условно обаче, няма общо с измами, както и с работата му като погребален агент.

През 2011 г. Георги Енев е спрян за проверка от полицията на столичната ул. “Цар Асен” в идеалния център на София. Бил е зад волана на микробус, който е собственост на фирмата му “Орион 71”. Тестван е с дрегер и устройството отчело 1,5 промила алкохол в кръвта. Даден е на съд, признал е вината си и е наказан условно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Миии преди 1 година
ЩОМ СЕ ПРАВИ В 1 АГЕНЦИЯ - 100% ИМА И ДРУГИ!
46
0
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Аз не знам в Пловдив да има крематориум. Но ако случайно има - проверете в списъка на приетите. Мнооого ме съмняват...
45
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До 37: По- добре не пиши такива глупости не по темата!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази история ме подсети, че миналата година наехме (друга) агенция за организиране на опелото и кремация на свекър ми (светли му небеса) и като мина срокът от 3 седмици отидохме да вземем урната от Орландовци, но там ни казаха, че изобщо не фигурира такова име. Звъннах в паника на агенцията, собственикът дотърча с урна и обясни, че нашият покойник бил изпратен в Пловдив поради недостиг на места в софийския крематориум. Вече се чудя какво съдържа урната и какво са направили...
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зная много българи които викат че ще се приберат в България за да си починат на родна замя,но подобни новини биха им разколебали и последните намерения към Родината.Ще е добре да му се размине на агента,та порнографията на държавата да е пълна.Между другото от как Киро хвана кормилото,постоянно излизат кирливите ризи на държавната администрация и беззаконие прикривани с години.Но много хора казават също: ,,Защо при Бойко нямаше такива работи?" Имало е такива работи,но е имало и кой да ги покрива
42
2
 
3
 
! Отговори
Мими преди 1 година
До Мхмм...После почва новата ковид вълна и забравяме за случая.
41
0
 
3
 
! Отговори
Вероятно преди 1 година
Тях ги е заровил на някое долно нанагорнище !
40
2
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Явно такъв са си го заслужили *** !
39
0
 
3
 
! Отговори
100% НКОМИ... преди 1 година
Комунист.Това е.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е метнал и тях в някоя гора?
37
0
 
6
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Сега ще се назначат проверки във всички погребални агенции из цялата страна, ще има зрелищни акции с качулки, обиски, арести, щесе претопля новината до края на лятото и после...
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пипалата на мафията са живи още от 1990г..Главата вече има бяла якичка и скъп костюм.
35
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банкянският шебееек -ББ, много добре е знаел за нечистата му работа, ама 100% му е помагал и го е прикривал. Тия са навързани до болка
34
4
 
10
 
! Отговори
ОТ БАНКЯ. преди 1 година
ТА СЕ ТАКИВА ЛИ РАСТАТ. ЕДИНИЯТПОГРЕБА ЦЯЛ НАРОД. БЕЗ НЕГОВИ ПРИБЛИЖЕНИ. А ДРУГИЯ. ПРАВИ ДАЛАВЕРИ С ПОКОЙНИЦИ. ОТВРАТ.
33
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние пък нямахме пари да погребем татко и го заровихме в градината- без ковчег, с един стар костюм преди 15 години. Изгни си човека, какво да направим. На негово място сега там посадихме череша.
32
2
 
3
 
! Отговори
Davigo... преди 1 година
Бай ***, гегата...
31
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да превърнахме отдавна България в едно гробище живота е кратък, за да се пропилява и страда само от пребиваването в България.
30
4
 
20
 
! Отговори
Живот и Смърта в БГ преди 1 година
Такива са условията в нашата мутренска държава България. Скоро деца ще пеят песнички българче да съм в България за мене е не първа радост, а пълно нещастие. Престъпност, мизерия, скръб и нещастен живот се обричат новите поколения млади, които рискуват да останат в България. която е едно голямо гробище и нищо повече от това.
29
6
 
16
 
! Отговори
голема психария преди 1 година
Психарията е толкова голяма, че не е изключено участие на главния бей в Банкя.
28
3
 
19
 
! Отговори
баси калабалъка преди 1 година
Прокуратурата на ГЕРБ се самосезира за броени часове, за разлика от случая със шкафчето където не са се самосезирали вече 2 години. Тази история намирисва, ама яко...