Русия повиши възрастовата граница за хората, постъпващи в армията

Тя вече е 50 години
26 май 2022 08:10, Нели Христова
71
Русия повиши възрастовата граница за хората, постъпващи в армията
Снимка: Getty

Руският парламент прие закон за повишаване на възрастовата граница на хората, постъпващи в армията, до 50 години. Законът е в отговор на искането на руските официални лица да намерят начини за набиране на повече мъже за армията вследствие огромния брой руски жертви в Украйна, предава ВВС.

Според сега действащото законодателство само руснаци на възраст от 18 до 40 години и чужденци на възраст от 18 до 30 години могат да се запишат като професионални войници в руската армия.

„Необходими са високопрофесионални специалисти за използване на прецизни оръжия и работа с военна техника“, като такива специалисти може да са на възраст от 40 до 45 години, се казва в доклад на вносителите на законопроекта.

Според новия закон руски граждани и чужденци до 50-годишна възраст ще могат да подпишат договор с армията на Русия. Промяната ще "помогне и за привличането на професионалисти от други сфери, сред които медици, инженери и експерти по комуникации, да се присъединят към армията.

От началото на войната в Украйна руското министерство на отбраната и т. нар. "частна военна компания" Вагнер провеждат мащабна кампания за набиране на нови войници.

Въз основа на свои източници, руската секция на BBC е идентифицирала най-малко 46 руснаци на възраст над 45 години, които са били убити в Украйна след началото на инвазията. Това включва 63-годишен пенсиониран генерал, който беше свален с боен самолет Су-25.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете за закона на укрите дето искат да разтрелват на място войниците които искат да се предадът. Даже има видео и снимки постнато от бандеровците които се хвалят на тях има екзекутирани войници със завързани ръцеби отгоре пише на украински те не изпълниха заповедта
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 Изглежда че не си разбрал че преди няколко дни смениха закона в Русия поради остра липса на пушечно месо. Вече и 65 годишни доброволци приемат в оредялата руска войска.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно е с русофили по форумите, а никой не иска да се запише доброволец в руската армия. Вече не можете да се оправдавате с възрастта. Преди 2 дни един пенсиониран руски генерал даде фира със СУ25 като 63 годишен доброволец. Русофилите да вземат пример от него и да отиват да *** за родината си Русия.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз живея в русия пишете истината
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо лъжете безсрамници които искат да включат договор на военна служба от 18год до 40 год за русграждани а за чужденци от 18год до 30год вие какво с и мислете че народа никои незнае има интернет това не е през живково време пишете истината
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се смейте, Путин най накрая е разбрал, че за да се отърве руския народ от комунистическото мислене трябва да се заличат всички възпитавани по него време, а ако го направи лично е геноцид, затова сега всички комунисти, за Сталина и напред към Украйна. Така Путин ще прочисти Русия от последните останки от соца и ще я вкара в 21 век. Нещо като лустрация, но в много по големи мащаби.
52
3
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Бре 50г войник!? Верно то руската военна доктрина е пускаш ги да ги изпуцат на полето и това е! Та да! и на 50г пак може да си кашик! То вече има фастум гел и други! Така, че да!
51
1
 
5
 
! Отговори
48, преди 1 година
направо си за безсмъртния полк! Още повече, и неговата мобилизация е въпрос на време. Виж децата, внуците и правнуците на елита са друга бира и няма да служат на род(н)ината си...
50
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нас е до 32. По принцип съм на 31 и съм си обещал, ако ме освободят от настоящата ми работа до края на другата година, да отида малко в армията да облажа кокал. Сига като гледам военните дейстмия насам-натам почнах много да се кефя но военните и съжалих, че съм от първите 2-3 набори, за които е нямало задължителна военна служба. Дори в Турция и Гърция има такава.. Тук ни ограбиха от най-забавните месеци в живота на един мъж.
49
3
 
7
 
! Отговори
Че преди 1 година
НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА, А ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ, къде го видяхте това написано или казано цитирам ви " .....вследствие огромния брой руски жертви в Украйна....." В кой век живеете има интернет и място в него което може да се видят колко са жертвите и на едните и на другите абе умрела работа щом и журналистите спряха да четат. ЧЕТЕТЕ ХОРА ЧЕТЕТЕ!
48
4
 
5
 
! Отговори
рибока преди 1 година
В Украйна не им трябват кандидати,а удължиха мобилизацията с още три месеца за да не изпуснат някой навършил възраст да стане войник.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на 60 с лумбаго и ишиас, ше ме земат ли кат новобранец! А?
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин и руският говвнояд сидоров кво чакат, и не се пишат доброволци?
45
3
 
29
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Танковете от 60-та година, войска от 60-та година... храната май и тя е от тогава... Хвала , дрОгари ! Hahhahah
44
4
 
16
 
! Отговори
Лекаря от Сащ преди 1 година
Ох да ми паднеш, ще те лекувам от русофилия
43
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо да я направят 80 години, че да може и Путин да се включи.
42
1
 
39
 
! Отговори
Шойгу преди 1 година
И сега реки от доброволци ще потекат и Русия ще превземе света, ще вземе всички тоалетни и перални, и ще настане рускии мир
41
0
 
41
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Скоро ще почнат да приемат в армията и бабите си! Да живей непобедимата красная армия!!!
40
39
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всеки ден поне по 5 статии срещу Русия, колко боло зле, как Путин бил болен, как рублата незнам си какво. Западната пропаганда ни залива като тсунами.за незнаещите - това че е 50г не означава нищо, дава се възможност на който иска и е до 50 да може да ходи, а не че започват да вземат на 50г. те и САЩ е 40г ама нищо не казвате нали
39
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е официално признание за огромните загуби. Които са много повече от 30к..... при армия от 200к ако са умрели 30к.... няма нужда да се набиваш така на очи в държавата. Явно разботта е зле да русия. Жалко за народа им... мрът по чужди поляни ,без да са заплашени и в една излишна война на един луд. Самите те почнаха да го осъзнават .