Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение

От дълбокото минало изскача Кисинджър и казва да се даде на Русия парче от Украйна
26 май 2022 08:45, Елка Василева
336
Зеленски: Украйна няма да даде своя територия на Русия за споразумение
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да се откаже от част от територията си в името на мирно споразумение с Русия.

Още по темата
В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, включително чрез отказ от своя територия, съобщи украинската агенция УНИАН.

Той спомена бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който на форума в Давос каза, че Украйна трябва да приеме преговори с Русия, дори ако от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези "велики геополитици", които предлагат подобни решения, пренебрегват "интересите на обикновените украинци, на милионите, които наистина живеят в териториите, които те им предлагат да разменят срещу илюзия за мир" каза Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес. Винаги трябва да мислим за интересите на хората и да помним, че ценностите не са просто думи, заяви украинският лидер.

Той изрази недоумение от това, че въпреки "руските ракети... въпреки десетките хиляди убити украинци... въпреки Буча и Мариупол. Въпреки разрушените украински градове", в "Давос от дълбокото минало изскача например господин Кисинджър и казва, че трябвало било да се даде на Русия парче от Украйна". За да не се отчужди Русия от Европа. Имам чувството, че за господин Кисинджър годината не е 2022-та, а 1938. И той си е мислел, че говори не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен, заяви Зеленски.

Интересите на украинците не бива да бъдат измествани от интересите на тези, които "бързат за поредна среща с диктатора", каза той, имайки предвид руския президент Владимир Путин.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
6
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Още ли показват това комично неонацистче ?!
272
3
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
"Икономическо джудже и бензиностанция с ракети" се смята за Велика сила,а Великите сили не се нуждаят от признаване,те просто си правят това,което искат.Правото е за останалите и това дори е регламентирано в Устава на ООН с правото на вето на пет държави.
271
1
 
8
 
! Отговори
До Наркомана преди 1 година
До наркомана президент.Ало,тя Русия няма да пита тебе!Сама ще си я вземе!
270
0
 
11
 
! Отговори
XaXa преди 1 година
Тоя kлoyн кой го пита въобще. Това че се води някакъв "държавен глава" на Украйна всеки знае, че е проформа. Наpkoмана е просто един фигурaнт, като ПростоПодлогатa и Faтмaka.
269
6
 
3
 
! Отговори
До 289 преди 1 година
Това са руски опорки, които Не са верни! НЕ РУСИЯ, А РЕЖИМЪТ ТАМ БЕ ЗАСТРАШЕН ОТ УСПЕШНОТО РАЗВИТИЕ НА УКРАЙНА! Путин се бие ЗА режима, Не за държавата!
268
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кроки Чадо наивно, те руснаците си казаха какво искат - демилитаризация и денацификация. В украйна има все още много неразработени ресурси, и ако западни компании заграбят това, всичките рушвети покрай тоя бизнес ще отиват за оръжие за режим от психопати, които освен "смърт на русия" други не знаят. Русия изпреварва събитията като атакува сега, на своя воля, вместо да бъде атакувана в бъдеще от много по оборудван противник.
267
1
 
2
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Прости хора с ръце ,умни с пари.
266
9
 
2
 
! Отговори
Кроки преди 1 година
Не мога да разбера, защо воюват руснаците...имат си територия (половин свят), никой не ги застрашава военно ( имат в изобилие ядрено оръжие, армия и т.н.). Притежават всички природни блага на света, всички западни фирми бяха отишли и бяха направили фабрики там ( чак се изненадвам как е възможно), а да се прочуват само с военни технологии и ***...чудна работа. Абе направи живота на хората си рай, защо воюваш...виж в пустинята какво правят арабите, а ти живееш в кал...чудна работа
265
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна няма територия - това е Русия бе шмърчо !
264
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 година
Слушай омръзна на всички да просиш и даваш акъл! Скоро никой няма да те слуша и лицемерните западняци ще те отбягват !
263
2
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украйна е построена отРусия и като заставате срещу нея ще ви се случи това , което ви се случи !
262
1
 
12
 
! Отговори
До Хvжж преди 1 година
Цивилизованият Запад отслабна от колониална лакомия.
261
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами клоунът е влязъл в героична роля, трябва на всяка цена да я изиграе, ако ще и публика да не остане.......
260
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Актьор - президент иронизира Кисинджър докато войниците му се предават в плен поради липса на оръжия и избягали командири.Къде е оръжието,Зеленски???!
259
0
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
И Сърбия не искаше да се изтегли от Косово. САЩ и НАТО бомбардираха Белград за да ги накарат да се изтеглят. Украйна ще трябва да признае независимостта на Донбас и Луганск, тогава ще спре войната. Засега Русия не е бомбардирала Киев, но може и дотам да се стигне
258
0
 
15
 
! Отговори
Какво каза Кисинджър преди 1 година
"Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията". Това накрая ще стане, но колкото по-рано, толкова по-малко ще загуби Украйна. Руското население на Донбас и Луганск вече не иска да живее в една държава с украинците. И са прави - обстрелваха ги осем години.
257
1
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Stormatox: Много си се объркал. "тези които рушат площадките на децата ни, чупят спирките, не спазват правила" сте точно вие, на възраст 15-25 години. Тези, които подкрепят позорната Истанбулска конвенция са пак от вас, след като се видят, че от тях нормални хора не става. Тези, които не обичат да изкарват прехраната си с труд сте пак вие - цял живот на работата лекото и на баницата мекото. А бъдещето на България - това не сте вие, а тези, които работят и отглеждат децата си.
256
15
 
1
 
! Отговори
Дядо Либен преди 1 година
Ох, вече не издържам...Абе ей *** такива, русфили прости. Русия е враг No 1 за България бе тапагьоси . Самите те си го признаха. И по действията им се разбира - вижте казуса Македония, нарушиха договора за газа...удаваха ни с бежанци, разбиха ни пощите, преди време НОЙ разбиха, откраднаха ни личните данни...списъка е безкраен. А вие Русия, Русия...майка Русия. Майка Ви проста, предателска, руска ли ви е раждала ?! Само да стане и тука война, първо на вазе ще взема главите...като на ярета.
255
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 267 - Понеже мен явно питаш, не, не си струваше. Пропуснах да напиша, че ни военни операции, ни войни искам, 21 век е, преговаря се и се договарят нормалните хора. Ама съм обикновен човек, а начело на държавите виждаш какви се избират.
254
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зеленски него интерксува народа важното да процъвти фашизма да завладей русия рус народ да не съществува да завземе рус земните богаства да се делят с сащ тои за това се бори.рус им развали плана на укропите и сащ смешници клоуни