Лавров: Западът ни тласка към разширяване на връзките с Китай

Ще използват рублата и юана за разплащане
54
Лавров: Западът ни тласка към разширяване на връзките с Китай
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Хибридната война, която колективният Запад разгърна срещу Русия, открива нови възможности за разширяване на сътрудничеството между Москва и Пекин. Руският външен министър Сергей Лавров заяви това във видеообръщение към участниците в конференцията "Русия и Китай: сътрудничество в нова ера".

"Известно е, че думата "криза" на китайски език е комбинация от два йероглифа: "опасност" и "възможност". Сигурен съм, че хибридната война, която колективният Запад разгърна срещу Русия, открива нови възможности за разширяване на руско-китайското практическо сътрудничество, включително в областта на инвестициите и финансите", подчерта ръководителят на дипломацията.

Лавров добави, че Русия и Китай възнамеряват да развият независима финансова инфраструктура и да увеличат използването на рублата и юана при разплащанията между държавите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: КитайРусияЛавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лавро, до 5г ще сте част от Китай. Панимаеш товариш??
48
1
 
1
 
! Отговори
Star преди 1 година
На Китай сте им нужни само ако в китай има производство.Когато Русия внася смут по света и няма консумация на стоки,то тогава в Китай няма да има производство и няма да има нужда от енергиен и друг ресурс.Изобщо на Китай не им върши работа това положение.И ако се ослушвате още малко,точно Китай ще ви бръкне с тоягата във спиците на колелото.
47
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 1 година
Русия яко се прецака. Европа се държеше с Русия като с нормален, равноправен търговски партньор. Тъй като руснаците не разбират от добро, решиха , че това е слабост. Сега като станат младши партньор на Китай ще видят как е.
46
2
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Русия се тласка към Китай, но защо ли имам чувството че Китай вече се оттласква от Русия в обратна посока? Сътрудничеството на Китай с ЕС и САЩ е много по-мащабно отколкото с Русия. Прави си сметката без кръчмаря този кон!
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая Китай ще анексира Сибир и Русия от много хитруване ще се оака!
44
1
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Тоя Сергей Лавров да не види нещо от Бойко Борисов! Лика прилика са си двамата! Обвинява евреите, че били нацисти моля ви се! После обвинява Украйна, че минирала Черно Море, а всъщност Русия го минира. Обвинява Украйна, че има фабрики за биологични оръжия, а всъщност Русия има. Обвинява Украйна че ще използва химически оръжия, очевидно руската армия се готви да ги използва...И Бойко Борисов така - обвинява опозицията че били "комунисти".
43
2
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Защото на еволюиралата западна част номерата вече ги видяхме : -конфискуваме това, запорираме това, нямате право да използвате вашите си пари, нашата платежна система, но трявбва да намерите магически наин да ни платите.Много демократично няма що.
42
0
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
На теб не ти пука, на цялата държава не ни дреме, но на САЩ им дреме и то много, дължат специално на Китай повече пари от колкото ще имат скоро
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не искате да сте младши партньор на Европа, ще бъдете такъв на Китай. И най-важното е, че ще научите за номера на китайката. Само после да няма рев?!
40
0
 
6
 
! Отговори
56 преди 1 година
Съеш.вайте се на воля с китайците. На никого не му пука.
39
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Отивайте натам, въобще не ни дреме за вас, даже не знам как не осъзнавате че нормалния свят с вас е приключил
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохо, щом тея си мислят, че Европа води хибридна война, чакайте да видите как ще ви клатят китайците. Ще сте им белите роби, дето пускат газ и нафта. Прав ви път, окупатории агресори!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз скелет още ли е жив?
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, Китай знае ли?
35
5
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Как се на Вас се случва тласкат Ви/Запада/,нападат Ви/имало данни че Украйна ще ги удари/, проявяват агресия/Молдова/,недружелюбна страна/България/,предпочели ЕСъюз /Финландия/
34
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Връзките стават все по-широки и дълбоки както на всяка колония и държавата господар.
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 33 хаха,питай вашия господ защо !
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо живеем във време, в което става все по-невъзможен: Свят на мирно съвместно съществуване на различните държави и народи; Свят, свързан с човешки връзки, основани на взаимно разбирателство и на взаимен интерес; Свят без войни и кризи? Какво ни пречи да живеем повече като човеци и по-малко като животни, които непрекъснато си боричкат за кокъла?
31
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 1 година
Китай с радост ще ви претопи копейките!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай отдавна ви разшири, до степен да им станете васали! Вече не можете да кихнете без разрешение от Пин.