Маки Сал в Русия с молба да се спре войната

Африканските страни са най-засегнати от блокажа на храни
2 юни 2022 23:40, Йоана Цонева
36
Маки Сал в Русия с молба да се спре войната
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сенегал и председател на Африканския съюз - Маки Сал, пристига в Русия за разговор в Сочи с руския си колега Владимир Путин. Посещението се извършва по покана на руския президент. Сал ще бъде придружаван от председателя на Комисията на АС.

Посещението "се вписва в рамките на усилията на действащото председателство на Съюза да допринесе за успокояване на войната в Украйна и за освобождаването на запасите от зърнени храни и торове, чието блокиране засяга особено африканските страни", предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Още по темата
Африканският съюз прие искането на президента Владимир Зеленски да се обърне към организацията по видеоконферентна връзка, като датата и условията ще бъдат договорени" допълнително.

В същото време Словакия ще достави на Украйна осем самоходни гаубици "Зузана 2" по силата на търговски договор, подписан от контролираното от държавата предприятие, предаде Ройтерс, като се позова на словашкото министерство на отбраната.

"Зузана 2" е модернизирана версия на по-стар модел самоходна гаубица. Тя използва 155-милиметрови снаряди и е ефективна в обсег от 40 километра до над 50 километра, в зависимост от вида на използваните боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
0
 
! Отговори
28 преди 1 година
Вече Путин спасява себе си.
26
0
 
0
 
! Отговори
Komentar преди 1 година
Kомунизма само когато е брутален има ефект в България се провали поради липса на основа на етиката и културата в тази насока за изграждане на държавата. Пример Китай. Обаче е с много висок емисионен дълг в държавни цени книжа към Америка ако се вярва на тв преданието "Китай днес и Утре". Които биха влезли в дълбока рецесия на емитиране на държани книжа ако нямаше Война. С други думи Путин спасява Комунизма.
25
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
въпросният маки е сбъркал адреса да се обърне към техния голям приятел джотои да спре воината стига с това оръжие за украина преговори и мир
24
2
 
1
 
! Отговори
АнтонБаев преди 1 година
До СъдЗаСулмПасоттоЕдин въпрос-сатабистите-ционисти не са ли на власт вече няколко години в Кремъл?Извинявам се ако бъркам нещо.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва на вярва на сълзи
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СъдЗаСулмПасотто, ненормален касскете, я разкажи кой се из *** в гащите на Пу тьо? Пак ли лошата Америка? Или ти си папагала на Коня лавров? "Ние не сме нападали Украйна"
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24, на бас, че твоя 9мм куршум няма да спре войната, по начина, по който си мислиш? Все едно дякой да дрънне Байдън и да се надяваме неолиберализма да остане в историята :) Така не стават нещата мой човек. То ако ставаха, щяхме да дръннем Боко навремето, ама видя, че и без да го дрънваме, дойде още по-голям нekaдърниk.
20
12
 
22
 
! Отговори
До негъра преди 1 година
Е защо Русия да е длъжна да ви храни? Нека САЩ да ви храни.
19
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блокаж на храни за Африка няма! Зърното от Украина, където то е на склад, птдавна е купено от Зап.стрни в Европа и сега те за това напират да си го измъкнат оттам.... Дори това да стане частично или в пълен обем - нито зрънце от тия 2 милиона тона няма да отиде в Африка! Тр. да сме наясно с тия неща, стига инфлуенсинг рано сутрин
18
26
 
19
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Вова как всегда обосралис.Разни екзотични парламентьори няма да прикрият грандиозната катастрофа на матушка.Малко ти останана Вова , но позорът за бутафорната ти армия ще отеква през вековете.
17
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме му на Путин за Сенегал бил той и "приятелска" държава. Пука му на Путин, че неговите братя в Африка ще изпукат от глад. Само болният му самовар е ветропоказател.
16
2
 
9
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Поредният ***.
15
27
 
34
 
! Отговори
СъдЗаСулмПасотто преди 1 година
Путин не е започвал война, а англо-краварските Сорос.пии. Как да спреш нещо,когато от теб не зависи толкова много? За да я спре,означава Путин да изпепели тези,които продават оръжие на Шута-фашист,държат го на каишка и го подстрекават ,а краварете само това чака - Путин да предприеме нещо срещу англо-краварете и техните платени Под.логи,и Третата световна война е готова,която цел е да омаломощи и изтощи Русия,за да я завладеят сатабистите-ционисти.
14
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Великите" западни ръководители до сенегалец ли опряха да изпратят при Путин да го моли за спиране на войната???" ........................................................................... Велики лицемери са - тачат на два стана - налагат 6-ти пакет санкции и изпращат емисари-молители.
13
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Франс прес" пише за освобождаването на запасите от зърнени храни и торове. Чуваме същите пияни приказки като с Минските споразумения. Украйна не изпълнява решенията на Минските споразумения, Украйна минира украинските пристанища и плажове, но като виновна се сочи Русия.
12
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, от Русия никой не се интетесува, затова ходят да просят на коляно за жито от лошата Русия. Или...?
11
22
 
6
 
! Отговори
Президента на преди 1 година
Сенегал отиде при пРезидента на горна волта.
10
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 Анонимен "Великите" западни ръководители до сенегалец ли опряха да изпратят при Путин да го моли за спиране на войната??? . . . . . . . . Четеш, но не разбираш! За това има вече медицинска диагнза! Познатите евроджендъри вече им е забранено да влизат в Русия! Нали ще ги арестуват и съдят! Така, че останаха тези от Сенегал! Добре, че не изпратиха човекоядци от Амазона комуникиращи все още с жестове!
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин като влезне в Киев и ще им прати ядене. Дотогава САЩ ще пращат.
8
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Великите" западни ръководители до сенегалец ли опряха да изпратят при Путин да го моли за спиране на войната???