Русия готова да гарантира безопасност за корабите със зърно

Ако Украйна разминира пристанищата, Русия няма да се възползва
8 юни 2022 21:41, Елка Василева
67
Русия готова да гарантира безопасност за корабите със зърно
Снимка: БГНЕС

Русия е готова да гарантира заедно с Турция безопасността на корабите със зърно, които трябва да напуснат украинските пристанища в Черно море. Това обяви руският министър на външните работи Сергей Лавров след преговори в Анкара с турския си колега Мевлют Чавушоглу, предаде БНР.

Още по темата
"За решаването на този проблем е нужно единствено украинците да разрешат на плавателните съдове да напуснат техните пристанища – или чрез разминиране, или чрез определяне на безопасни коридори", каза руският министър.

Лавров увери, че Русия няма да се възползва от разминирането на украинските пристанища, за да ги атакува.

"Гарантираме, че когато и ако Украйна започне разминиране и разреши извеждането на корабите от пристанищата си, ние няма да се възползваме от тази ситуация в интерес на специалната военна операция. Това са гаранции на президента на Русия. Готови сме да ги оформим по един или друг начин," каза Лавров.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция също ще гарантира безопасността на корабите.

"Турските власти са готови да организират в Истанбул среща на представители на Русия, Украйна, Турция и ООН по въпроса за износа на зърно от украинските пристанища", каза той.

Чавушоглу допълни, че вижда воля за връщане на масата на преговорите между Русия и Украйна. Той окачестви преговорите като продуктивни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
КОЙТО ВЕРВА НА РУСИЯ преди 1 година
...МОЖЕ ДА ХОДИ БОС И ДО КАРЛУКОВО --ЗА УСПОКОЕНИЕ НА ДУШАТА И БОЛКИТЕ СИ....ХА,ХА,ХАААААААААААААА.....
46
0
 
1
 
! Отговори
КОЙТО ВЕРВА НА РУСИЯ преди 1 година
...ИМА СЕРИОЗНО МОЗЪЧНО УВРЕЖДАНЕ...ХА,ХА,ХААААААААА
45
3
 
6
 
! Отговори
Колко изнася Украйна преди 1 година
800 милиона тона пшеница се произвеждат годишно в света, а Украйна произвежда 20 милиона тона, от които може да изнесе около 5 или 6 милиона т.е. около 2% от общото световно производства. Да се разправя, че от Украйна зависи изхранването на света е съвсем несериозно. ....................................................................................... Нека изнесат. Русия и Турция им гарантират коридор за корабите. Какво им трябва още? Русофобската пропаганда да продължава - това им трябва.
44
2
 
11
 
! Отговори
Лъжец е Зеленски преди 1 година
И в западните медии с готовност цитират лъжите му, а когато се разбере истината "забравят" да ги опровергаят. Последната му л'ъжа, която не беше опровергана: че от руски обстрел е била запалена дървена църква (на руски я наричат лавра) до Светогорск. И този нахален л'ъжец чак предлагаше да изключат Русия от Юнеско за това. А вече има показания на местни жители, че отстъпващите оттам украински силоваци са стреляли по купола със запалителни боеприпаси, и даже не позволили на местните да гасят.
43
6
 
4
 
! Отговори
Часовника преди 1 година
Кой казва,че бандитите нямат сърце ?!Ами ето руските съвременни фашисти могат да бъдат и "добрички " -сега са решили по измамен начин "загрижено " да се сдобият със зърното на Украйна.Интересното е,че все още се намират личности,които да вярват в думите на отявлени лъжци?!
42
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Гаранциите на доказан лъжец не струват.
41
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е няма ли кой да им каже на тия африканци като няма хляб да ядат пасти? Стига с това жито. Давайте малко на диета, ***, че на такива приличате всички на Запад, включително аз.
40
6
 
3
 
! Отговори
Феникс кутия преди 1 година
Сделките с чобани винаги излизат грешни.
39
9
 
11
 
! Отговори
Дабе преди 1 година
На тия въобще вярва ли им някой ?! Дори техните знаят, че лъжат !
38
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато нищо не може да гарантира освен сигурна война. Справка Украйна.
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие ако ще нападате ще биете ли тъпани. Русия колко писма писа колко пъти търси диалог но получи високомерие. Какви натовски кораби бълнуваш предател си ти.
36
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия нищо не може да гарантира. Колко време лъга нагло че няма да напада Украйна и накрая я нападна. Само НАТО може да гарантира безопасност на корабите със зърно в Чирно мжре.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото гарантираха независимостта и цялоста на държавата Украйна,ще викат и ще се оправдават,че другия гарант не спазил гаранцията,ама пред кого пред тях,къде е арбитъра-нотариуса за това решение с прехвърляне на имущество срещу какво съответстващо решение или ООН над тях заверило документа за разглеждане и в присъствствието на официално лице Председателя разписал се за това решение.
34
4
 
9
 
! Отговори
Ако Украйна преди 1 година
Ако Украйна разминира пристанищата, ама не иска.
33
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин големи ла*на из*ра в Украйна! Помете хамбарите, сега дава зелен коридор! Дръжте крадеца!
32
14
 
13
 
! Отговори
Митров преди 1 година
Абе има ли ненормални да се возят на колата на руснаците - всяка тяхна дума може по 300 пъти да се преобръща,така приказваха и че няма да нападат Украйна,а който сега им даде в ръце украинското зърно ще бъде най-големият ***,защото по този начин руснаците искат да сложат ръка на зърното на украинците по легален начин - уж да помагат ?! Те разгромиха държавата,окрадаха де що има,избиха и прокудиха населени ето й а сега да помагат за зърното ?!?! Кумчо Вълчо да пази агнетата от ... зайците ?!
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Житото от България го изнасят мутрите и после внасят калпаво за хляба на българите. Украйна няма ли мутри да изнесат реколтата. Каква гаранция за мутри. Тех не им требе гаранция франция
30
9
 
3
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Гладът срещу руски лъжи. Да видим кой ще победи
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаранции от ***?! Хахаха
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни злобни и глупави и необразовани хора се навъдиха в България особено след 2000 год. От една страна ме е жал за тях, но и се срамувам заради тях. От къде се взе толкова злоба например в коментарите.