Песков: Надяваме се, че на срещата в Киев няма да обсъждат само оръжия

Макрон, Шолц и Драги посетиха Ирпин в покрайнините на Киев
16 юни 2022 20:30, Йоана Цонева
85
Песков: Надяваме се, че на срещата в Киев няма да обсъждат само оръжия
Снимка: БГНЕС

Кремъл изрази надежда, че при посещението си в Киев в четвъртък лидерите на Франция, Германия и Италия няма да обсъждат само доставките на оръжие, а по-скоро ще "накарат президента Зеленски да погледне реалистично на ситуацията".

"Надявам се, че лидерите няма да се съсредоточат само върху подкрепата за Украйна чрез по-нататъшното ѝ напомпване с оръжие", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в разговор с репортери, предаде .

"Това е абсолютно безсмислено, ще удължи страданията на хората и ще нанесе нови щети на страната."

Макрон, Шолц и Драги посетиха Ирпин в покрайнините на Киев в четвъртък в рамките на високопоставена демонстрация на подкрепа за Украйна.
Очакваше се кандидатурата на Украйна за присъединяване към 27-членния Европейски съюз и искането й за повече оръжия за отблъскване на руското нахлуване да бъдат двете основни теми на разговорите на лидерите на ЕС със Зеленски по-късно през деня.

Кремъл неведнъж се е обявявал против доставките на западни оръжия за Киев, заявявайки, че те удължават конфликта и усложняват търсенето на примирие.

Още по темата
От началото на конфликта западните държави са доставили на Украйна военно оборудване на стойност милиарди долари в опит да попречат на настъплението на Русия.

В четвъртък руски официални представители заявиха, че са готови да продължат мирните преговори с Украйна, но отново обвиниха Киев в протакане.

В отговор на въпрос за потенциалните украински надежди да си върне анексирания от Русия Кримски полуостров или да предотврати инфраструктурните връзки с региона, Песков заяви:

"Трудно е да се очаква нещо [конструктивни преговори] на този фон или по друг начин, защото всичко е в застой."

Водещият преговарящ на Русия Владимир Медински също заяви в четвъртък, че Москва е готова да поднови преговорите с Украйна, но не е получила отговор на предложенията, отправени към Киев в предишните кръгове.

През март се проведоха периодични преговори между Русия и Украйна, включително среща на делегации на високо равнище в Истанбул, но оттогава те са прекъснати. И двете страни се обвиняват взаимно, че не преговарят добросъвестно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно, партайгеносе Пескофф, няма да се обсъждат само оръжия. Ще говорят също така и за санкции.
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ако искаха да спрат конфликта, щяха да го направят както се прави отдавна. Хем искат газ, хем да заповядват на Русия. Е, и двете не може.
70
5
 
5
 
! Отговори
Чакълов преди 1 година
А на Песков какво му влиза в работата за какво ще се говори там? Като иска да знае,да пали самолета и да отиде лично,никой няма да го изгони.Дори коридор ще му отворят НАТО,само неговите шляхтичи да не го свалят защото са известни със ,,приателски огън'' навсякъде по света.
69
15
 
10
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Русия е в ситуация на цунгцванг.Нямат верен ход и губят войната.Ще ги разпарчетосаме като СССР!
68
7
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Кой е тоя строен левент в средата, на снимката?
67
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путлера умра ли ве?
66
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е с двата крака във вълчи капан! Кръвта и бавно изтича! Помощ от нийде! Никой не обича Русия! Милост заслужава само покаялият се! Грешница! Дните и са преброени!
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип тва са им модерните))...микробритания даже може да всичките си модерни единствени 250 танка
64
9
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 1 година
Песков да се надява колкото си ще
63
11
 
12
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Макарон да подари един костюм по френската мода на Зелински и под ръка на преговори че искам да знам Одеса или Харков ще са руски или и двата ...
62
8
 
15
 
! Отговори
Пращат преди 1 година
Стари оръжия на украйна, ако се намесят модерните с русия се приключва за минути
61
11
 
13
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Край,... краварите пращат 16 гаубици срещу руските 10000, германия праща 3 системи Рсзо срещу руските 2000, край Москва падна...ужас
60
8
 
12
 
! Отговори
Имтвресно преди 1 година
Друго е интересно, как така само русия е права а всички други държави без северна кореа са заблудени от запада?????
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 150 млн - В русия има ли фашизъм или няма , отговори ? А за статистиката не се безпокой и по времето на Мусолини се е правила .
58
1
 
0
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Думата преговори е изчерпана. Сега е наред многото смърт и от двете страни, когато някоя е нахрани достатъчно тогава ще се чуем.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелю застанал по средата, за да има симетрия.
56
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво друго да обсъждат? На война оръжия се обсъждат. След войната ще обсъждат останалото. А фашистка Русия няма да обсъждат, дори и след войната. Пълна изолация
55
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От 2000 г до 2021г Русия са напуснали 4 000 000 човека...." ------ Тотален сopoсоиден пpocтак. За същото време България от 9 Милиона става 6 Милиона.
54
9
 
10
 
! Отговори
150 млн преди 1 година
И от къде имате тия данни, че 4 млн са напуснали, с Путин ли контактувате хахахаха Даже да са напуснали 4 млн от 150 млн нищо не е. В област украйна живеят над 30 млн руснаци така, че Русия увеличава населението...За разлика от България и европа, които намаляват с бесни темпове, добре, че скастрените карабини стабилизират бройката
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Издокарали се в костюми, а зелката го раздава небрежняк. Направо от фронта ли го отвлякохте, за да ви прави вятър?