"Ростуризъм" предлага ваканция по стъпките на Путин в Сибир

Туристите трябва да платят само 90 000 рубли на човек
Обновена: 23 юни 2022 14:59 | 23 юни 2022 14:53, Нели Христова
131
"Ростуризъм" предлага ваканция по стъпките на Путин в Сибир
Снимка: БГНЕС

На руснаците, които не могат да почиват в чужбина поради забраните за полети, наложени след нахлуването на Кремъл в Украйна, се предлага възможността вместо това да проследят стъпките на президента Путин в сибирската пустиня.

"Ростуризъм", държавната агенция по туризъм, заяви, че пуска ваканционен пакет, който ще отведе посетителите до "местата, където президентът обича да си почива".

Обиколката "Сибирски празници" е в района на Красноярск, както и в отдалечените провинции Хакасия и Тува. Той продължава осем дни и обхваща около 745 мили, включително праисторически гробници, свещени места и огромна водноелектрическа централа.

Путин няколко пъти е идвал на риболов и туристически почивки в регионите, често придружаван от Сергей Шойгу,
неговият министър на отбраната. Миналата година 69-годишният Путин и 67-годишният Шойгу вечеряха наденица, домати, краставици и репички на маса в снежна поляна в брезова гора.

Туристическата агенция предупреди, че летовниците не трябва да очакват да посетят точно тези места като Путин и Шойгу, защото Кремъл не идентифицира местата, където Путин прекарва почивката си. Пътуването ще струва до 90 000 рубли (£1350) на човек.

"Това е напълно специален маршрут, който наистина няма еквиваленти", казва Зарина Догузова, ръководител на "Ростуризъм".

Въпреки че на руснаците не им е забранено да влизат в европейски ваканционни дестинации, забраните за полети означават, че те трябва да летят през трети страни като Сърбия или Турция, което отнема повече време и увеличава разходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
Кукурузов преди 1 година
Не можем да си го позволим, рублата много поскъпна, а еврото е тоалетна хартия, добре че родните ватнячета са се запасили с рубли и ще могат да посетят тези свещени места.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗаписАх се! Голяма навалица, само 9 хилки за осем дни, ама ще ловя рибка в езерцето на светиня му Владимир Путин! Урааа!
4
2
 
15
 
! Отговори
Северен Кукуленд преди 1 година
Предлагам им да посетят в същите региони малкото запазени места от сталинския ГуЛАГ, може пък да се подсетят какво им предстои, ако Вовата не опразни чепиците скоро. На онази женица, която просто му пожела да гори в ада, вече й скалъпиха дело за тероризъм. Скоро и за поглед накриво към портрета му може да загазят.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наште русофили веднага да палят:)
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи къде се записват? Тази екскурзия си заслужава.
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах, пътуването до Сибир, еднопосочно ли е?