Русия: В България да се готвят за високи сметки

Коментар на Юрий Пилипсон
23 юни 2022 15:08, Росен Стойчев
195
Русия: В България да се готвят за високи сметки
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на българското правителство да откаже програмата за плащане на руски доставки, неизбежно ще доведе до повишаване на цените за потребителите.

Още по темата
Това обяви ръководителят на Четвъртия европейски департамент на руското външно министерство Юрий Пилипсон, цитиран  от ТАСС.

Самият Пилипсон настоява, че алгоритъмът предложен от руската държава е напълно прозрачен. Припомни, че много европейски компании го използват и в момента.

Според него българското правителство трябва да реши, дали да премине към тази програма, за да получава гориво навреме и на разумна цена или приеме щетите за обикновените граждани. Настоява, че в страната се налагат скъпи алтернативи, от които ще спечелят американски компании.

Руският представител настоява, че България е в търсене на алтернативни доставки. Вероятно това ще стане, чрез доставки от САЩ и такива от гръцкия терминал.

Пилипсон смята, че купувачите трябва да се държат делово. За това и трябва да изберат най-достъпният вариант.

Повтори, че Русия си остава честен и надежден доставчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
2
 
! Отговори
към к.139 преди 1 година
От днес.бг току що отрязаха един коментар и к.136 стана к.135. Изпитана практика.
133
9
 
10
 
! Отговори
до # 136 преди 1 година
Вярвам ти, колега, но в официалния лист за икономиката на държавите членки на ЕС Бг е на последно място.Нали не смяташ, че ЕС говори неистини? Апропо, тази година и Албания ни изпреварва, така че сме на последно място и в Европа.Закрихме МК Кремиковци и стоманодобивът се крепи на скрап и електропещи. Добивът на Сu e в ръцете на немска фирма, на злато от Челопеч и Ада тепе - в Дънди прешъс метълс. Нашата комисиона е скромните 4%. ТЕЦ Марица 1,3 - американски, добив на бензин - на Ротшилд.
132
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троловете на ПП не възразяват срещу високите цени на горивата.
131
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря ПП!!!!!
130
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-далеч от Русия.
129
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БГ е малка, бедна държава*** България изобщо не е бедна, хората са с бедни души.
128
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Иво: Иво, как да разбирам,че никоя държава от ЕС не бръсне Русия? Опита се Западна Европа да се наложи за природния газ, сега Германия и Италия ще пускат в действие ТЕЦовете, а Франция - АЕЦовете. Ритнаха срещу руския петрол, но се усетиха и отложиха санкциите с/у него. Пусна немското Айше -Урсула санкции с/у доставката на руски метали -сега няма стомана от Азовсталь,Ti,Mo,Ni,Cr. Няма и руски торове и реколтата пада с 20-25%.
127
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен,к.128 За какво й е на Русия да обяеява икономическа война на Бг? Премиерът се вживя в ролята на Дон Кихот,изрепчи се на Русия и продължава да се репчи. В резултат цената на газа скочи с 40%, Това с LNG се оказа отново репчене и си платихме за него. Добре че тези от Нефтохима се оказаха хора професионалисти и защит иха петрола Урал.БГ е малка, бедна държава и не й отива да води война с Путин. Русия завладя пшеницата на Украйна и сега опонират на ЕС с прехраната му и тази на Африка.
126
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръв ще се лее да му правят сметка тези ккоито ще ни управляват.
125
21
 
19
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Не плачете на чужд гроб, братушки! Справяме се и без вас. Да, започвате да си изпускате нервите, че вече никой не ви бръсне.
124
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да слагате минуси и да не слагате... вие сте тези които ще плащате дебели сметки за газ и петрол . Ваше си е решението. Аз моето съм го взел :))) Нищо руско . Това е положението.
123
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С много задачи се зае кабинетът Киро П.Трябваше да се ликвидират СпП, СНС, АСНС, да се махне Гл.прокурор, да се притиснат олигархията и ъндърграунда,да се изясни позицията на Бг спрямо войната Русия-Украйна, РСМ и т..н. Ликвидирането на СпП и СНС/АСНС е в краен стадий,ГлП се държа като комунист на разпит и устиска поста си.В битката с Газпром Киро се издъни много яко,изрепчи се на Русия и загуби.Още малко и щеше да обяви война на Путин.С корупцията не се пребори,тя го свали от власт.С РСМ- null.
122
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз газ спрях да ползвам от 24 февруари. Скоро се надявам да спра в петрола с електрическа кола. Всеки един гражданин трябва да защити своите държавни интереси. А те са, че България е нападната икономически от русия. Всички техни стоки трябва да бъдат ограничени за ползване от вас. Ползвайте ток и зелена енергия. Ходете повече пеш и така.
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русофил Какво ви се пада?
120
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да се готви за глад. И ЕС да забрани достъпа на руски граждани до ЕС . Всички руснаци ги върнете обратно в блатная да живеят при монголската орка
119
1
 
18
 
! Отговори
тя преди 1 година
Само ако сметките ни се увеличат от недалновидно ,политическо управление ще има големи протести ! Те са милионери и не им пука за цената , но ние хората какво ще правим ?!
118
15
 
13
 
! Отговори
Русофил преди 1 година
Пада ни се!!!!111
117
22
 
25
 
! Отговори
България е с Русия преди 1 година
Долу слугите на САЩ!
116
17
 
22
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Чак пък сигурен доставчик като ни оставиха без газ януари 2009та.... Понякога по-добре скъпо отколкото политически спирано. Другата лоша новина за Русия е че България вече не е във Варшавския договор и е богата може да си позволи високи сметки. Нещо повече добре е да обложим Лукойл най-накрая. Цените им се изравниха с цяла Европа, а купуват евтин нефт.
115
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако новото правителство не вземе адекватни мерки относно цената на живота в БГ, дойде ли зимата, стане ли гладно време, тогава вече хората наистина ще протестират, ама не от смешните им организирани протестчета, ами съвсем независимо и доста по-ожесточено.