Русия: В България да се готвят за високи сметки

Коментар на Юрий Пилипсон
23 юни 2022 15:08, Росен Стойчев
195
Русия: В България да се готвят за високи сметки
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението на българското правителство да откаже програмата за плащане на руски доставки, неизбежно ще доведе до повишаване на цените за потребителите.

Още по темата
Това обяви ръководителят на Четвъртия европейски департамент на руското външно министерство Юрий Пилипсон, цитиран  от ТАСС.

Самият Пилипсон настоява, че алгоритъмът предложен от руската държава е напълно прозрачен. Припомни, че много европейски компании го използват и в момента.

Според него българското правителство трябва да реши, дали да премине към тази програма, за да получава гориво навреме и на разумна цена или приеме щетите за обикновените граждани. Настоява, че в страната се налагат скъпи алтернативи, от които ще спечелят американски компании.

Руският представител настоява, че България е в търсене на алтернативни доставки. Вероятно това ще стане, чрез доставки от САЩ и такива от гръцкия терминал.

Пилипсон смята, че купувачите трябва да се държат делово. За това и трябва да изберат най-достъпният вариант.

Повтори, че Русия си остава честен и надежден доставчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
16
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Няма проблем Руснаците имат имоти на Българското черноморие данъците ще им бъдат завишени в ЕВРО за разликата на повишаването на Руският газ КЛИН - КЛИН - ИЗБИВА !!!
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно някой ще се върже, че Юрий Пилипсон и колегите му са загрижени за нас. Те си имат контингент от необразовани и неуспешни индивиди, за които някой друг е отговорен за нерадостното им битие. Има ги във всяка държава и точно те са таргет групата на безумната им пропаганда. Нас европейците няма какво да ни мислите, със или без увеличения на цените, нашият стандарт на живот си е същият. Да му мислят мързеливите и необразованите, без амбиции и цели. Тези, които симпатизират на ***.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead, проблема е че тия инсталации на мазут са супер стари и неподържани и в момента вместо да им се направи профилактика и да се сложат очистващи системи от столична община дремят
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 "Всеки който скача срещу Русия си заминава безславно." С други думи, Петков казва истината.
70
14
 
13
 
! Отговори
Хахах преди 1 година
Българските НАТОвци - най големите натовци в галактиката. Демек най големите про-стаци.
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 "В България може и до глад да се стигне" И Путин може пак да стане на 20 след поредната инжекция ботокс ... но едва ли.
68
2
 
13
 
! Отговори
redordead преди 1 година
до 78Топлофикция София може да работи и на мазут, а жилищата ползващи директно газ в БГ са супер малко, хората може да се топлят на ток.Много филми ви се въртят в главата...
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди 4-5 години тука при нас газифицираха, тя комшията даде 12 бона за газификация, аз обаче предпочетох да дам 6 бона за солари на покрива, та така, тая зима комшията го гледам извади котлето на газ и тура климатици:) а па аз от 5 години най-много съм плащал 50 лв. ток и то в зимните месеци, сега лятото забравям за такива разходи, айде живи и здрави и повече мислете с главите си
66
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България може и до глад да се стигне.
65
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата цените на газта може да ударят 10 хил долара за 1000 куб/м. Отоплението на двустаен в София може да стигне до 5 хил лева месечно.
64
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който скача срещу Русия си заминава безславно. Затова западните евроджендъри тихомълков отново възстановяват доставките на газ и петрол през алтернативни канали и офшорни фирми. Ама иначе много лаят през медиите че налагали санкции. Налагат докато не дойде зимата и почнат дефицитите. После звънят на Путин да се извинят и договорят нови доставки. Да видим сега нашите пинчери дето много лаеха какво ще направят.
63
4
 
14
 
! Отговори
redordead преди 1 година
ама, то и тези които ви приеха схемите и плащат в рубли, пак им спряхте доставките, кво значение има - по-добре България да има няколко месеца аванс, в които да успее да намери алтернативи.
62
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сармат, енергия, чернозем, води, гори, метали, уран и всички природни богатства. Русия има всичко. Русия е и военна сила - никой нищо не може да направи на Русия. Русия, която благодарение на санкциите и заместването на вноса постигна самодостатъчност в продоволствената сигурност и изнася всичко - газ, торове, зърно и месо, е доволна от всички сценарии. Русия е осигурена с изобилие от ресурси, храна и енергия. В Русия дъвчат сандвичи, усмихват се и махат с ръка на Запада.
61
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няка да поясня за заблудените прокопиеви нацита, дето си бръснат краката и с това мечтаят да съборят Русия. Първо от петрол не се правят само горива, по голямата част отива за производството на пластмаси, а накрая с което остане се прави и битум за да има с какво да се перчи асфалт паша. Второ бившият нефтохим, сега лукойл, е най голямата рагинерия на балканите и осигурява не само това пластмасите тук да са евтини, но и работни места на хиляди хора.Трето, по чужда заповед харакирии после мяу мяу
60
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ЕС фирми си откриха сметки в Газпромската банка, но ние се оказахме по-големи натовци и от Америка.
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 73 "Като най-богати в ЕС ще плащаме най-скъпите цени" Никаква разлика с преди няколко години, когато лицемерните руснаци ни се пишеха "братски народ" (докато ни забиваха редовно нож в гърба). Тогава пак плащахме най-високите цени на газ в Европа. В такъв случай е по-добре без руската корупция, съпровождаща същата "услуга", защото тя влачи със себе си повсеместна мизерия.
58
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямата европейска икономика и най-големият купувач на руски газ, Германия, се вкара в сериозна енергийна криза. Руските доставки на газ през "Северен поток-1" намаляха с 60% не по вина на "Газпром". Но германските "Зелени", вместо да решат проблема с канадските власти, се втурнаха да обвинят Русия и да горят въглища. По всичко личи, че Европа я следва най-тежката зима от следвоенните времена.
57
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като най-богати в ЕС ще плащаме най-скъпите цени, ще си купуваме американски газ и ще се правим на гъзари. Тая политика е мислят напълни безумници и бездържавници - политиците трябва да мислят в най-добрия интерес на народа и да направят като редица европейски държави, а именно - да си плащат в рубли и да пускат руския газ.
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 Европейците по принцип са пестеливи, но промития от руска пропаганда Алеков герой продължава да си вярва на собствените глупости за "разглезените" европейци. Кво да правиш, така става, когато умствено още си в Сталинград. :))))
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полипсон,чакай малко,новото правителство ще се свърже с вас,и ще си купим пак газ от вас,ако не,ще свърши като простото кире. ЕС и САЩ ДГД след като не могат да ни доставят евтин газ.