Захарова: Петков само не се сети да обвини Батман и Жената котка

Тя коментира думите на премиера в оставка, който обвини Митрофанова след вота на недоверие
23 юни 2022 12:47, Йоана Цонева
444
Захарова: Петков само не се сети да обвини Батман и Жената котка
Снимка: БГНЕС

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира думите на бившия вече български премиер Кирил Петков, който обвини за вота на недоверие и оставката си наред с други политици и руския посланик в София Елеонора Митрофанова, съобщават руски медии.

Пред журналисти на контролираната от Кремъл "РИА Новости" Захарова заяви, че списъкът с "виновните" е непълен, остава в него Петков да включи и въображаеми герои, предава Actualno.

„В списъка липсват Батман и Жената котка“, каза Захарова пред агенцията. И допълни: „Мисля, че човекът е уморен, говори несвързано“.

Още по темата
Веднага след гласувания вот на недоверие снощи, 22 юни, българският премиер в оставка Кирил Петков излезе пред хилядното множество, събрано се в подкрепа на правителството на площада пред Народното събрание, и заяви: 'Един човек на тъмно, една мутра от Банкя, един от сараите и Митрофанова свалиха правителството''.

Вотът на недоверие бе подкрепен от 123 депутати от оформилото се в последния месец ново опозиционно мнозинство от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ".

"Беше чест да водя правителство, което бе свалено от Пеевски, Борисов, Трифонов и Митрофанова", каза още Кирил Петков след вота.

Руските медии днес изброяват, че сред посочените от бившия вече премиер политици, имащи вина за провала на това правителство, са бизнесменът и бивш депутат Делян Пеевски, Бойко Борисов, който оглавява партия ГЕРБ, и Слави Трифонов, чиято партия напусна коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
10
 
6
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Наистина е непълен списъкът с виновните за сваляне на законното демократичното анти-корупционно БГ правителство,но не Батман и жената-котка,а виновните са явни и не само лидерите на мутренски уравляваните корумпирани партии ДПС,Герб, ИТН, Възраждане (Карадайъ, Борисов, Трифонов, Костадинов),а главните виновници са диктаторите(Доган,Ердоган,Путин)чийто поръчки изпълняват под строй за своя изгода срещу правата на Бг народ.А най-страшно е че под маска на демокрация с измама приписват вината си.
322
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупавите германци за дето не седят по далеч от Русия а купуват евтини ресурси от нея никога няма да живеят добре като бай *** русофоба който седи ,,по далеч от Русия,, Далечината от Русия Германия и САЩ трябва да се определя само от националния интерес а не от членства и евродемагози псих.оизтещели Които си мислят че цял един народ трябвало да мрази които мрази и той . Това са не.но.рмалници които вземат властта и докараха до разсипия държавата.
321
6
 
20
 
! Отговори
Дебил преди 1 година
Кире,Щом четири човека успяха да ти бутнат правителството, значи то е било изключително слабо. С вяли протести и не особено силни аргументи. Прави си изводи и не търси причината извън себе си. Българска пословица казва: "На крива ракета, Космосът и пречи"
320
17
 
16
 
! Отговори
по живо-по здраво преди 1 година
На който русофил, не му харесва в България - чемодан, вокзал, Москва и да ходи в Русия, раят на своите мечти...
319
20
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
318
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мутрофанова вън от България, да се връща при алкохолиците си
317
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
активирани са руските проксита, трият се коментари против раша, не е случайно че България е на дъното по свобода на словото, а тая с боядисаното лице не знам с какво право се меси
316
2
 
6
 
! Отговори
До 307 преди 1 година
Разбирам! Това, че се захвана с граматиката ми подсказва, че просто нямаш какво да кажеш по темата! Или имаш но това ще са лъжи! Това по точка 1! за отзат, ами ти твърдиш че никой не то го вкарва!? Така, че въпроса стои! После казъл съм го по този начин понеже как инак ще ме разбереш!? Ясно е, че путинофилията не знае не може и не иска! За твоята граматика, съвет, виж каква е граматиката при сложно съставно изречение! Защото инак ти да ми говориш за граматика! По-скоро не! :)
315
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха вярно че когато всички са ти виновни значи си станал социопат . И вината най вероятно си е твоя а не във всички около теб .
314
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият вече български премиер Киро обвини за вота на недоверие и оставката си руския посланик в София Елеонора Митрофанова. С типичната си първосигналност той не можа да разбере, че й прави страхотна услуга. Обзалагам се, че кариерата на дипломата ще отбележи небивали висоти, а може и орден да й дадат. Шега ли е посланик да свали премиер?
313
9
 
16
 
! Отговори
до 339 преди 1 година
Падането на правителството е в интерес и на Радев и на Москва.Може само да гадаем дали действат с общи усилия и кой е активирал ИТН.Радев ще се опита да замени ПП с Янев, с надеждата да му прелее гласове.Това обаче няма да стане,защото има страшно много хора,гласували за Радев,които са разочаровани от него.
312
13
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 година
Петков се изложи с обвинение към руската посланичка ,катой приравни действията с тези на американското посолство !
311
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що бе, обвини ги човека. Жената котка е част от мафията, а батман е милиярдер-олигарх. И те са в кюпа. Само вие обаче се мислите за велики и несменяеми.
310
11
 
12
 
! Отговори
Соленков преди 1 година
А след като те предадат и ти забият ножа в гърба в лицето на слафчо-доганчо,какво да прави Петков? Да седне да се самообвинява ли? Още на следващите избори, фронтална атака срещу руските наместници във Демократична България.Няма по фланговете да е.Няма време за тактики.Директно със рогата в корема на русофилството.
309
16
 
15
 
! Отговори
До 334 преди 1 година
Най рошо стана за България на 09.09.1944г когато раша ни окупира и си сложи послушното комунистическо управление...та чак до 1989г. Но се освободихме от раша, е има още малко за ИЗЧИСТВАНЕ! НО ВСЕ ПАК СМЕ В ЕС И НАТО!!!
308
2
 
5
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Повечето коментиращи с елементарните си коментари не постигат никакъв ефект, дори обратното, провалят се. Обикновенно елементарните хора ги няма по форумите, те са заети с чалга, бира и ги мързи да гласуват. Жалко за парите.
307
8
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 315Можеш да направиш справка веднага - жената си има мъж, казва се Андрей Макаров, както и дъщеря Мариана, родена през август 2010 г. Това не е най-важното. В случая е права. Просто Киро ще обвини и извънземните за провала си! Той вина в себе си никога няма да потърси. Сега това, което ще направи, е да обвини и Радев, че го е свалил. Тука вече според мене ще улучи. В последните седмици Радев наистина искаше да го свали. За собственото си спокойствие.
306
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозен човек не би трябвало да обръща никакво внимание на Маша Двастакана Захарова.
305
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представям си го - Баце, Делян, Славун и нейно превъзходителство Митрофанова седнали на маса, цъкат белот, завършват на равно и от скука решават да гътнат Кире.
304
5
 
10
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Алооо, коментиращите с плам в очите, не забравяйте, че след 22юни 1941г следва 9 май 1945г. Тогава България също беше лоялен партньор на Германия па после го отнесе.