Между 3 и 5 г. ще отнеме възстановяването на Мариупол

Кварталите в града са сериозно засегнати от боевете
25 юни 2022 13:21, Петя Славова
44
Между 3 и 5 г. ще отнеме възстановяването на Мариупол
Снимка: БГНЕС

За пълното възстановяване на Мариупол, чиито квартали бяха сериозно засегнати от боевете за града, ще са необходими от три до пет години, заяви Александър Кофман, председател на Обществената камара (ОК) на сеператистката Донецка народна република (ДНР) пред БГНЕС, позовавайки се на ТАСС.

Още по темата

"В тази ситуация бих използвал опита от възстановяването на Грозни. Ако не се лъжа, беше от три до пет години. Същото време ще е необходимо и за възстановяването на Мариупол", каза той.

Боевете за Мариупол започнаха още с началото на войната в Украйна. Остатъците от украинската група останаха на територията на завода "Азовстал" за дълго време. На 20 май говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че руските военни са освободили напълно територията на завода.

Донецк е де факто столицата на самопровъзгласилата се република ДНР в Източна Украйна.

Частично контролиран от проруски сепаратисти от 2014 г., регионът е обект на ожесточени битки между украински и руски сили от началото на войната на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Бъдете сигурни Мариупол ще бъде възстановен бързо ,урките да не обстрелват сградите и убиват живеещи в тях хора! Миналото сме чели и гледали постановката " тримата ***" ,днес гледаме Г-7 и все едно сме в театър " Сълза и смях " и гледаме комедията " Седмината умници" , кой от кой по неадекватен " Решават световни проблеми" , да въоражават Украйна и ударят Русия - жито ,газ , петрол! Смях на вечеринката!
37
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 1 година
Сашо Кофтиман няма нужда да ходи чак до Грозни за неудачни примери а да каже как е оправил Донецк. Че Донецк до преди да стане част от квазирепубликата Донбас, беше хубав град, помним от Европейското по футбол. Да каже как го е "оправил" като част от Донбас
36
2
 
2
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Да плащат американците, британците, поляците и балтийците. Те са кръвожадните.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беда мислете се вие бг че ви чака глад и студ стова предателско управа***и какво те бърка тебе че хората в България ги чака глад и студ? стой си там на топло в подмосковията, какво си се разциврил тук.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще ги възстановят и ще бъдат красиви и свободни градове част от русия те това е мъката
33
3
 
1
 
! Отговори
Сибиристан преди 1 година
До 26. Много ти поздрави от СССР - ЕССР, ЛССР, ЛССР, МССР, УССР, БССР, ГССР, АССР, КССР, ТССР, УССР и т.н. Ха-ха.
32
10
 
9
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Нищо няма да възстановят тези гаддове. И кой ще живее в този град, като сигурно 2/3, ако не и повече, го напуснаха и никога няма да се върнат под руски ботуш. Останали са русофили и разни пенсионери, които не могат да избягат. Кой ще работи в икономиката, в услугите, в институциите? Гнусни агресори, нямат си достатъчно територия ли, та трябваше да заграбва и тези. Дано се задавят с поредната клоака, която ще създадат.
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова разрушен град да се възстанови за 3 или 5 години Някой лъже.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те са богати имат въглища и др.природни богатства сами ще се оправят руският народ им помага много с строителни матриали и др.нищо страноче русия нем а никога да ги остави в беда мислете се вие бг че ви чака глад и студ стова предателско управа
29
6
 
7
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Как ли ще ги възстановят,след като с такова удоволствие ги разрушиха.Там всъщност основно се руши след 1917.В Ютюб вървеше клип с руска баба,която се вайкаше че главния газопровод върви успоредно до селото им, а вече 30 г.не могат да се свържат.След повече от 120г.,откакто Ню Йорк има битова газификация..
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32 години корупция и заграбване на народа се ремонтират трудно. Снимките от Сливен и Видин ли са не разбирам?
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РИГА монголотатарски Османов Балтов пристанище като *** метиската родина на червенокосия келт кореняка Австриец дето Германов Ерве новостите му *** непрекъснато имали Ку-ку граница с Швеция и Норвегия
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между 3 и 5 години - не е страшно ! Тия да видят метростанцията "Сендлигер Тор" в Мюнхен - вече 7-8 години го влачат ремонта и до никъде не са я докарали .
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашка сама ще напусне Украйна .Не може да издържи , ще я принудят .
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донецк е столицата на ДНР, а Луганск е столица на ЛНР. Херсон ще е столица на ХНР. Запорожие ще е столица на ЗНР. Николаев ще е столица на ННР. Одесса ще е столица на ОНР и т.н.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възстановяването на Грозни и добэр пример - спорид някои там е направен лэскав център, а другото е зарязано
22
8
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Пишат някои за пиандури ,представете си клоун -наркоман окраински как срина цели градове ,а под тях телата на убити граждани! Много сте наивни , никога няма да се върне Украина в старите граници ,оцелелите хора знаят кой е Бандера ,десен сектор и Азов !
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-важният въпрос е кой ще го възстановява...
20
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма смисъл да го възстановяват руските пияндурници, до 2 месеца започва контратаката на ВСУ и рaшките ще бъдат изметени, после вече ще се възстановява с международна помощ от нормалните демократични държави, така ще стане и по-красив и хубав от преди.
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахметов е подал иск срещу Русия за 27 милиарда долара дето му разруши завода Азовстал. От цялата работа най-много пострадаха българските строители щото строителното желязо скочи 3-4 пъти.