Путин: Русия е готова на диалог за ядрените оръжия

Украйна извърши престъпления срещу човечеството, повтори той
30 юни 2022 17:30, Анисия Иванова
54
Путин: Русия е готова на диалог за ядрените оръжия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза днес, че страната му е отворена за диалог за стратегическата стабилност и неразпространението на ядрени оръжия, предаде Ройтерс.

Въпреки войната в Украйна, както Русия, така и Съединените щати подчертаха важното значение на поддържането на комуникация по въпроса за ядрените оръжия. Двете страни са най-големите ядрени сили в света, като разполагат общо с около 11 000 ядрени бойни глави.

"Русия е отворена за диалог за гарантиране на стратегическа стабилност, запазване на режимите за неразпространение на оръжия за масово унищожение и за подобряване на ситуацията около контрола върху въоръжаването“, заяви Путин на юридически форум в Санкт Петербург.

Той каза, че въпросните усилия биха изисквали "усърдна съвместна работа" и биха били насочени към това да се предотврати повторение на "случващото се днес в Донбас".

Путин твърди, че Русия е предприела в Украйна, за да предпази етническите руснаци и рускоезичното население в източния регион Донбас от гонения от страна на украинските власти, отбелязва Ройтерс.

Днес той повтори тази своя позиция и обвини Украйна, че е извършила "престъпления срещу човечеството".

Според Киев и Запада руската инвазия е неоправдан акт на агресия, с който се цели завладяването на украинска територия и отстраняването на президента Володимир Зеленски. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ааа, не! - За любителя на цитати от Бисмарк ето още един : Превантивната война е като да се самоубиеш от страх от смъртта.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете хората на мира, мръсни сатанисти
40
1
 
0
 
! Отговори
Ааа, не! преди 1 година
До Анонимен 42- Повтаряте нагло този цитат от Бисмарк след като удобно сте го окастрили по своя мярка. Да дребни хитреци!! А цитата е : "С Русия трябва да се играе само честно или - никак! Не разчитайте на разни договори. За Русия те не струват и хартията на която са написани!" ...забелязваш ли разликата? А ето и за десерт пак от Бисмарк: "Зная много начини как някой да раздразни спящата мечка, но ни един начин, как да го измъкна след това".
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диалог ли? "Договор с Русия не струва и хартията, на която е написан" Бисмарк.
38
1
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
На този вече никой не му се връзва на приказките. Садист по рождение!!!
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петербургските и московските *** вече трябва да се вдигат на протести срещу войната на Путин. Той им обеща да не ги замесва във войната. За петербургските и московските *** - славата и успехите, от бурятите - жертвите. Бурятите ще оцелеят в Сибир, а петербургските *** ще живеят до ядрените ракети на НАТО.
36
4
 
6
 
! Отговори
Успехите на Путин преди 1 година
НАТО - на една ръка разстояние! Петербург - на една секунда разстояние. Москва - на 5 секунди разстояние.
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путине, ти сложи голяма ядрена глава до твоя Ленинград. Провален руски политик си. Руснаците ще те убият, защото си заплаха за тях. Никой не те признава в света. Руските боляри ще ти изключат системите като на некадърниците в руската история.
34
1
 
5
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
До 32 him Нещо бъркаш нещата. Коя от тези войни е свързана с анексиране на територия на коя да е от тези държави.
33
4
 
9
 
! Отговори
До him преди 1 година
След като си толкова много загрижен за умиращите дечица, защо подгрепяш руската агресия от която до момента са загинали над 900 деца? Доста лицемерно изказване което няма нищо общо с грижа за децата, но е нагледен примир за whatabout-изъм в стил "А вие защо биете ***?!", измислен някъде в школите на КГБ през 60-те години на миналия век. Типично!
32
11
 
15
 
! Отговори
Минуващ преди 1 година
Редакцийката, престанете безкритично да препредавате руската пропаганта, личи ви от 100 километра че сте пристрастни. Престъпленията срещу човечествето са от руска страна, Русия е агресорът в тази война, а Украйна е жертвата -- толкова ли е трудно да не преповтаряте лъжите на руската пропаганда като папагали?
31
4
 
11
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Един обясняваше как е молил за убежище в раша посолство и те са му се подигравали! Смятай колко са заблудени нашите ***. Никой не обича предатели и родоотстъпници...само ги използва!!!
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте плашили с "атом"! Нас не ни е страх, Путин трябва да го е страх, че отива направо в казаня.
29
10
 
11
 
! Отговори
him преди 1 година
Да войната е лошо нещо, много лошо нещо - но защо мълчахте за Югославия, за Ирак, за Либия, за Сирия , за Йемен, за конфликтите сега в Мали и други африкански държави? или нацитата от ухани са готини пичове за Вас? - да-а Путин бил сатрап, а Клинтън стреля по мостовете на Дунав на които имаше деца за да ги защитят от бомбите - загинаха 72 деца - някой от Вас изрази ли позиция? - издигнаха му паметник в Прищина - ръкопляскахте!
28
5
 
11
 
! Отговори
Неееее преди 1 година
До Даааа. Като ти чета възторчените слова не знам защо още не си подал документи за руско гражданство. Побързай - сергията затваря в неделя.
27
0
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
До 4444 17 Еее, много си смъртоносен , бе ! А поспри малко че планетата остана без човеци.
26
4
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Нещо започна да се осъзнава джуджето...слезе от коня!!! Ахм
25
16
 
12
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
Русия си защитава руснаците навсякъде по света. В Уксрайна най вече защото тази страна е измислена, тя не съществува. България предава българите си навсякъде по света, не и пука въобще за тях. България на " демократите " капиталисти разбира се. Такива като киро канадеца, бойко, корнелия всички управлявали от 89та насам. Преди дни България в лицето на продажния канадец, продаде българите си в Македония коато също като Украйна е измислена. Българите са най продажното племе
24
12
 
9
 
! Отговори
Шайката натовци, преди 1 година
Преговаряите сега, до като имате възможност !Като дойдаът студа,гладът и нищетата през зимата - ще се молите на Путин, на колене !
23
6
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
ЯВНО И НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ПРИЛАГАТ ТАКТИКАТА НА БУМЕРАНГА КАКТО РУСНАЦИТЕ....АКО МУ КАЖЕШ ЧЕ Е МАФИЯ,ТОЙ ТИ ВЪРНЕ-ТИ СИ МАФИЯ.тАКА ЦВЕТА ВИЖДА ЧЕ РУСИЯ Е АГРЕСОР,СЕГА СЕ КАЗВА ,ЧЕ УКРАЙНА Е АГРЕСОРА И ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯИ Т.Н