Путин: Военната операция на Русия в Украйна протича по план

Руският президент обяви, че не е необходимо да се определя срок за приключването й
30 юни 2022 08:37, Петя Славова
38
Путин: Военната операция на Русия в Украйна протича по план

"Специалната военна операция на Русия в Украйна протича по план и не е необходимо да се определят срокове за нейното приключване," заяви руският държавният глава Владимир Путин.

Още по темата

"Аз, разбира се, съм върховен главнокомандващ, но все пак не съм завършил Генералщабната академия. Доверявам се на хората, които са професионалисти. Те действат така, както смятат за необходимо, за да постигнат крайната цел", заяви Путин пред репортери, отговаряйки на въпроси след срещата на върха за Каспийско море в Ашхабад.

"Руската специална военна операция в Украйна се провежда по план и не е необходимо да се съобразява нейното приключване с някакви срокове", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него целта е да се освободи Донбас, да се защитят живеещите там хора и да се "създадат условия, които да гарантират сигурността на самата Русия". "Работата върви спокойно, ритмично, войските се придвижват и постигат целите, които са поставени като задача на определен етап от тази бойна работа. Всичко върви по план”.

На въпрос за евентуалния момент на приключване на войната руският президент отговори: "Няма нужда да казвам нещо за момента. Никога не говоря за това, защото това е животът, това е нещо реално. И е погрешно да го приспособяваме към някакъв краен срок. "Това е свързано с интензивността на бойните действия, която е пряко свързана с възможните загуби, и преди всичко трябва да мислим за спасяването на живота на нашите момчета", подчерта той.

“Руските войски напредват и достигат целите си по време на специалната операция”, заяви Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари