Путин: Военната операция на Русия в Украйна протича по план

Руският президент обяви, че не е необходимо да се определя срок за приключването й
30 юни 2022 08:37, Петя Славова
38
Путин: Военната операция на Русия в Украйна протича по план

"Специалната военна операция на Русия в Украйна протича по план и не е необходимо да се определят срокове за нейното приключване," заяви руският държавният глава Владимир Путин.

Още по темата

"Аз, разбира се, съм върховен главнокомандващ, но все пак не съм завършил Генералщабната академия. Доверявам се на хората, които са професионалисти. Те действат така, както смятат за необходимо, за да постигнат крайната цел", заяви Путин пред репортери, отговаряйки на въпроси след срещата на върха за Каспийско море в Ашхабад.

"Руската специална военна операция в Украйна се провежда по план и не е необходимо да се съобразява нейното приключване с някакви срокове", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според него целта е да се освободи Донбас, да се защитят живеещите там хора и да се "създадат условия, които да гарантират сигурността на самата Русия". "Работата върви спокойно, ритмично, войските се придвижват и постигат целите, които са поставени като задача на определен етап от тази бойна работа. Всичко върви по план”.

На въпрос за евентуалния момент на приключване на войната руският президент отговори: "Няма нужда да казвам нещо за момента. Никога не говоря за това, защото това е животът, това е нещо реално. И е погрешно да го приспособяваме към някакъв краен срок. "Това е свързано с интензивността на бойните действия, която е пряко свързана с възможните загуби, и преди всичко трябва да мислим за спасяването на живота на нашите момчета", подчерта той.

“Руските войски напредват и достигат целите си по време на специалната операция”, заяви Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говорит Масква....бълбук.....бълбук......все по плане....бълбук
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче и ние , демократичният свят имаме план за Путин - военен трибунал и бесило ...
18
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
До Curious. Казваш Мексико е раят на земята, а гадната Америка ги засипва с бедност и престъност? Почти като братска Куба - островът на свободата, ама защо ли хората бягат не на там, а от там. Куриози, какво да правиш...:-)
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глyпакът разтяга локуми, защото знае, че скоро ще има обрат... "Планът" е да разрушат максимално много украински градове преди да ги подгонят към границата.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАХ тоя план. Десетки милиарди унищожена техника, десетки хиляди жертви и санкции, които ще продължат вероятно до края на света, ако зависи от лидерите ни! Ако плана е бил да се окалпази целия свят, за да си начеше крастата един диктатор дето я живее още 10г, я не понеже вече е дядо на 70, то тогава ДА върви по план. Каиш!
15
5
 
4
 
! Отговори
Curious преди 1 година
В продължение на 200 години северната съседка осигурява бедност и престъпност и огражда със стена по границата. Минавах оттам. Не искам повече.
14
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
До Curious А защо не се зачудиш "Защо Мексико не проявява никакъв интерес към руски или китайски военни бази"? Може би защото северната им съседка им предлага по-добро бъдеще, отколкото русия и/или Китай.
13
7
 
4
 
! Отговори
555 преди 1 година
Е па то така и аз мога. Никой не знае къв е плана и винаги се повтаря "всичко върви по план". А съдийки по първите действия на Масква, плана е бил брицкриг и бързо превзенаме на Киев. Сега трябва да кандидатстват в Гинес за най дългия и нескопосан блицкриг.
12
4
 
14
 
! Отговори
Curious преди 1 година
Чудя се какво би станало с Мексико, ако позволи на Русия или Китай да поставят военни бази на нейна територия?
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам тоя дядка, веднага се сещам за пенсионерите пред пощата към 7-мо число на месеца. Голяма карикатура, стана за подбив на по-младите си колеги.
10
6
 
7
 
! Отговори
Ето го батко преди 1 година
Номер 14 само като чу за 30 копейки веднага се обади :-). Шегувам се бе човек, днес копейки няма да има - тавариш мУтрафонова е заета да бълва змии и гущери по адрес на прогнилия запад, а следобед ще събира дареня за руZкия салдат в двора на обезлюдялото посолство. Та така де - не се хаби, днес няма да се плаща.
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен14. Пиши си глушпости, пиши си. Твоите приятели вече стегнаха чемаданите и отиват към вакзала да ловят поезда за дамой, а ти си пиши глупости колкото искаш.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До УжасУжас скоро това чувство ще ти е познато ,иде ужасът за всички Наглосаксонци! Слава но Путин и все така да продължава да мачка укро-фашистите
7
9
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Само едно не мога да разбера - от къде рашкитя вадят тази демагогия в галактически мащаби. Безаналоговата им армия с безаналогови оръжия се оказаха такъв безаналогов въздух под налягане, че им се смеят даже и в Еритрея, а този нерализиран император с безкрайни комплекси говори за план и т.н. А най-смешното е, че тук все още има душички, които срещу 30 копейки са готови да защитят кремълския сатрап с гърди на амбразурата.
6
21
 
11
 
! Отговори
обективен реалист преди 1 година
Русия загуби тази война.
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж мечка, ама гладна и пършива.
4
16
 
11
 
! Отговори
фактите преди 1 година
Планът уж беше за 7 дни да превземат Киев, а то скоро Москва ще падне в ръцете на западните съдилища...
3
15
 
13
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Когато три дни са равни на три години. Каквото и да казва се изложиха доста. Тази мечка, както я наричат не успва да вземе две облати даже. Иначе приказките са огромни.
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Избиването на мирни жители по моловете върви по план. Той планът винаги е бил такъв - калпави ракети с точност +-5км - стреляме и каквото улучим. Само малко не са пресметнали, че за разлика от тяхната ко...ина, в другите държави животът на хората е ценен.
1
17
 
16
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
До ВъзмутенЗащото са руски с 95% рускоговорящо население