Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България

Заплаха за двустранните отношения
Обновена: 30 юни 2022 21:22 | 30 юни 2022 21:15, Камелия Цветанова
484
Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България
Снимка: Facebook

В предадената на 30 юни в МВнР на България нота не се споменава за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България”. Това се казва в изявление на руското посолство у нас чрез пост във Facebook във връзка с разпространено от пресслужбата на МС изявление на премиера в оставка Кирил Петков, в което той посочва, че дипломатите на България в Москва са 12 и в руското посолство ще останат 43.

Още по темата

“От руската страна беше заявено за неприемливостта на обявяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични учреждения за „persona non gratae“. Разглеждаме това като опит да се постави клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски мисии. Смятаме това деяние за безпрецедентен, клеветнически и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските отношения.От руската страна също така беше заявено, че ние категорично отричаме тези обвинения. Каквото се отнася до числеността на работници на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тема изобщо не беше повдигната и изисква отделно обсъждане”, се казва още в изявлението.

От посолството допълват, че очакват българското външно министерство да отзове двете ноти, които съдържат списъци с имена на сътрудници на руските задгранични учреждения в България на 1 юли.

“В противен случай пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматично води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за изключително тежки последствия за двустранните отношения ще бъде изцяло върху българската страна”, пишат от руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
6
 
21
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Всички руснаци вън от БГ, иначе току виж създали една Народна Република и по нашето Черноморие, и да кажат че е тяхна територия, и *** да идват да ги защитават. Този филм вече го гледаха и Грузия и Украйна
214
13
 
10
 
! Отговори
Боко преди 1 година
Киро реши да съсипе държавата. Ще плачете за Боко
213
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите сипят заплахи към всичко по цял ден. Какво падение само . Цялата руска общност в България мрази джуджето и управата там.
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си на въглища и вятърни мелници е по скалата на Кардашев цивилизациите се разделят на 6 типа (от 0 до 5), според развитието им. Въглищата са от тип 5 върха на сладоледа Путин е прецаканн.
211
0
 
0
 
! Отговори
К-1000 преди 1 година
Какво се крие зад 50 к. 50 хиляди ли
210
14
 
16
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Кой заплашвате бе убийци. Нас ли? Ние сме Европейски Съюз. Ние сме НАТО. Вие сте за резил,че една Украйна ви разказа играта. Вие сте руски фашисти. Вие сте срам за Човечеството.
209
3
 
10
 
! Отговори
К - 1000 - ЖИВОТА преди 1 година
ЕСЕНТА НАБЛИЖАВА. СПОКОЙНО ЧАКАМ ПРОМЯНАТА НА КИКИ И АСЕН, ДОКАРАНИ ОТ РАДЕВ! КОВИД НИ НАМАЛИ С 50 К, АМА КИРЕТО ЩЕ НИ СТОПИ ПОНЕ С 500 К!
208
10
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Казват , че който между свободата и хляба избере хляба, той ще остане и без хляб , и без свобода! Същото е и със газта! Ако трябва да се навежда човек на някакви си варвари, че да му пуснат газта да му е топло, на просто български...ай сиктир!
207
4
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
До Българин 227 Американският газ всъщност е руски . Не се ли чувстваш прецакан
206
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трепери пре мощта на България.
205
12
 
15
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Митрофанова вън. Да не забравиш и копейките си в парламента. Чао. Няма да ни липсваш
204
7
 
10
 
! Отговори
На Киро преди 1 година
Само рогца му липсват. Същински Луцифер!
203
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказахме се като сила от световно/глобално ниво браво.
202
13
 
11
 
! Отговори
Надблюдател преди 1 година
Има ли някой, който би казал че Мутрафонова е приятел на България ? Дойде облечена с някаква униформа, и взе да се държи нагло и предизвикателно, сякаш българите сме и длъжни! Или да си прибират КГБ-йката и да пратя нещо свестно, или да се махат! При тези всичко е шпионаж! Вяра на руснаци отдавна нямам!
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукойл, АЕЦ Белене, Овергаз. Газ, бензин и ток.
200
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тази вечер руските шпиони са на срещи и наставляват българските поцелуйковци - Шаренкова, Чуков, Дюлгерова, Григорова, Волгин и много други майцепродавци!
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са турбобогаташи и никаква инфлация не може да ги трогне.
198
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посол Митрофанова, *** на ...!
197
5
 
9
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Българите живели добре.....най - бедните в Европа.
196
9
 
7
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Тия заплашват ли , ама тьотке тия твои готвачи и шофьори извършват шпионска дейност , и за това никой няма да ви пусне аванта ...и не го казва Кирил , а го казват три български служби и това че го е казал Кирил не омаломожава подривната ви дейност на Балканите , вървете в Сърбия , нали те са ви най важния съюзник на Балканите!