Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България

Заплаха за двустранните отношения
Обновена: 30 юни 2022 21:22 | 30 юни 2022 21:15, Камелия Цветанова
484
Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България
Снимка: Facebook

В предадената на 30 юни в МВнР на България нота не се споменава за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България”. Това се казва в изявление на руското посолство у нас чрез пост във Facebook във връзка с разпространено от пресслужбата на МС изявление на премиера в оставка Кирил Петков, в което той посочва, че дипломатите на България в Москва са 12 и в руското посолство ще останат 43.

Още по темата

“От руската страна беше заявено за неприемливостта на обявяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични учреждения за „persona non gratae“. Разглеждаме това като опит да се постави клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски мисии. Смятаме това деяние за безпрецедентен, клеветнически и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските отношения.От руската страна също така беше заявено, че ние категорично отричаме тези обвинения. Каквото се отнася до числеността на работници на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тема изобщо не беше повдигната и изисква отделно обсъждане”, се казва още в изявлението.

От посолството допълват, че очакват българското външно министерство да отзове двете ноти, които съдържат списъци с имена на сътрудници на руските задгранични учреждения в България на 1 юли.

“В противен случай пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматично води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за изключително тежки последствия за двустранните отношения ще бъде изцяло върху българската страна”, пишат от руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
3
 
! Отговори
Ебльо преди 1 година
до наебания 205утре тръгва азерския газ недей говори глупости за по 3000$
174
5
 
6
 
! Отговори
КИРО Е МЪДЪР! преди 1 година
ТАКА ПРОВАЛИХМЕ ЕДНО ВРЕМЕ ХИТЛЕР... СЕГА ЩЕ ПРОВАЛИМ ПУТИН.
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой държи Външно? Чалгарите ли? Ще хвърчат патерици, ще има скъсани опашки и разпердушинени дивани! Едноокият монокрак чалгар е написал сценария на това шоу. Той пренесе в парламента и правителството пошлото си шоу.
172
12
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Няма ли отговорни фактори да се поиска блокиране на решенията на правителство свалено от власт Утре могат и война да обявят на русия като нелегитимни
171
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашия Кирчо е по-зле и от заспалия дядо Джо Байдън, смятайте.
170
7
 
11
 
! Отговори
Неконспиратор преди 1 година
Киро е слугинаж на Демонократическа партия на ШАЩ. Част от Демонократическата партия е свързана със сатанински структури и Киро е техен слуга.
169
11
 
6
 
! Отговори
.... преди 1 година
Такива са българските политици,мошеници,грабители,крадци и национални предатели, но адмирации за Кирил Петков, доказа че има смелост да се противопостави на пу.тле.р терориста.
168
3
 
8
 
! Отговори
ГА ФЪРЛЯАМЕ ЯЙЦА? преди 1 година
ПОСЛЕДНО, ТАТАРИ ЛИ СМЕ ИЛИ ОБИКНОВЕНИ ***? НЯКАКВИ БАБИКЯНОВЦИ НИ ПОДКОКОРОСАХА ДА СИ НАПРАВИМ ПРОМЯНА, АМА КАКВА? НИКОЙ НЕ ЗНАЕШЕ И ПОСЛЕ ЩЯХМЕ ДА Я ИЗМИСЛИМ? Е, ТРЪГНАХМЕ СЛЕД РАДЕВИЯ ЮМРУК И УЛИЧНИТЕ МАНИПУЛАТОРИ - МИНЕКОВ, БАБИКЯН, ХАДЖИГЕНОВ, ПОПА И МАЯМАТА! СЕГА ЩО РИВЕМ?
167
10
 
5
 
! Отговори
Русия губи преди 1 година
Украйна печели. Русия все повече губи позиции в Украйна, украинската армия вече е в подстъпите на Москва и до дни, дори до часове ще влезе и кремълският диктатор ще бъде изправен пред съда в Хага.
166
8
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Гриндера е за сьд - такива бели направи за месеци , по поръчка от - сащ
165
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам ама руснаците загубиха втора битка . След харков... днес загубиха и змийския остров, които е важен за надмощие в черно море и оттам към Одеса. Скоро ще загубят и войната и ще фалират. Тежки дни очакват руския народ, който ще бъде и съден да плаща милиарди обезщетения.
164
17
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Качвайте ги на самолета и да си ходят, болшевишките пачаври. И да престанат, да се държат надменно.
163
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има разчекнати чалгари. Чалгарското външно министерство ни скара с Матушка Русия. Слави и Тошко са написали сценария и Генчовска е техен артист. Чалгарите ще ни вкарат във война. Слафчо и Тошко са национални предатели.
162
8
 
18
 
! Отговори
Рушисти преди 1 година
Имате толкова много земя, най много от всички народи.Стойте си там! не ни занимавайте! нали си имате от всичко за какво сме ви?!П.с. на север се топят ледове и още повече нова земя се открива само трябват топли ватенки.
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тююфлекът Мирчев и тлупът Иванов да направят десант на Крим, белким западните господари им подхвърлят някое кокалче.
160
11
 
10
 
! Отговори
ХАН АСПАРУХ преди 1 година
КИРО Е СУПЕР ПОЛИТИК ОТ МЕЖДУНАРОДНА КЛАСА. СКАРА НИ С МАСКВА, СЕГА ДА ИЗГОНИ И ХЕРО МУСТАФА БАРАБАР С ГОТВАЧА НА ПОСОЛСТВОТО ИМ И ДА СЕ ОБЯВИМ ЗА СЪЮЗНИЦИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА КИМ ЧЕН УН
159
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече руски фашиисти в България, освен народна република нищо друго не могат да предложат .
158
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгари, пращайте утре вашата Генчовска. Вие продадохте България. Да взема нотата и да пее в руското посолство.
157
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лично ще отида на летището с български флаг за да изпратя Мутрафонова да си ходи в "тюрмата на народите"!
156
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Масква, та Масква. Берете ягоди и си броите едно, двИе, три, черири, пИет, ама МАсква Кравофили