Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България

Заплаха за двустранните отношения
Обновена: 30 юни 2022 21:22 | 30 юни 2022 21:15, Камелия Цветанова
484
Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България
Снимка: Facebook

В предадената на 30 юни в МВнР на България нота не се споменава за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България”. Това се казва в изявление на руското посолство у нас чрез пост във Facebook във връзка с разпространено от пресслужбата на МС изявление на премиера в оставка Кирил Петков, в което той посочва, че дипломатите на България в Москва са 12 и в руското посолство ще останат 43.

Още по темата

“От руската страна беше заявено за неприемливостта на обявяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични учреждения за „persona non gratae“. Разглеждаме това като опит да се постави клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски мисии. Смятаме това деяние за безпрецедентен, клеветнически и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските отношения.От руската страна също така беше заявено, че ние категорично отричаме тези обвинения. Каквото се отнася до числеността на работници на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тема изобщо не беше повдигната и изисква отделно обсъждане”, се казва още в изявлението.

От посолството допълват, че очакват българското външно министерство да отзове двете ноти, които съдържат списъци с имена на сътрудници на руските задгранични учреждения в България на 1 юли.

“В противен случай пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматично води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за изключително тежки последствия за двустранните отношения ще бъде изцяло върху българската страна”, пишат от руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ни е МВнр след като не знае къде се намира и изпълнява желанията на *** и пульо от чужбина само пари ли да сее харчат или да имаме илюзия, че сме независими?
154
4
 
10
 
! Отговори
Чл 11 от виенската преди 1 година
На база на този член колко точно американски скакалци, британски *** и френски жабари трябва да си тръгнат????? Моля някой да ми сметне че даже не ги знам колко стотин са....
153
8
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Руските таракани все ни плащат от някаква опасност от "война"? Ако това е истина, значи правилно са ги изгонили! То не беше азбука от "македонските"земи, то не беше освобождение на българските евреи от Съветската армия... ! Изобщо, болните от Кремъл се опитваха да ни напишат някаква нова история, в която ние не присъстваме! И докога "освободителите" ще имат държавния ни архив за ..."трофей"?
152
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ултиматуми и крайни дати не са дипломация. Тука няма дипломация. Руска агресия към България. Генчовска се крие като чалгарска мишка, никой не иска да поеме отговорност. Чалгарите се правят на умрели лисици. Аман от Чалгарите. Дайте им нова нота утре и толкова.
151
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай посолството на блатная! Затваряй границите за всички рушлями!
150
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братушки ако не ви видя и чуя повечее съм много доволен
149
11
 
9
 
! Отговори
Еййй преди 1 година
Как обичам звука на цвилещ руски ***
148
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слафчо оттегли министрите и сега командва Генчовска да прави интриги. Слафчо да праща Генчовска, стига е лежал на Дивана на Доган.
147
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та продължавайте да ни вкарвате джуниър дивелпър тип политици ала Кирчо ала Радев които не трябва да им се дава да управляват нищо и очевидно нямат идея от дипломация, щпионаж, преговори и прочее които не могат да различат крайна мярка от преговори.
146
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си много глупав да се скараш с един от лидерите на многополярния свят, преди сме направили същата глупост да се скараме така със САЩ.
145
11
 
5
 
! Отговори
ГОРКИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ преди 1 година
КИРО ДАВА ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА И ГОНИ ПО 70 РАШКИ! ТАКА ЩЕ ГИ НАСТЪРВИ ПУТИН И ДРУГИТЕ ПИЯ НИЦИИ КАТО НИ НАПАДНАТ НАТО ЩЕ ГИ ОПАТКА ТИЯ ОТ МАСКВА! ДА ЖИВЕЕ ПРОМЯНАТА НА КИКИ, АСЕН И РАДЕВ!
144
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сринеш една страна, пък била тя и България не било обаче лесна работа. На Про100 Киро му трябваха месеци
143
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгарите ще ни скарат с Русия. Ще ги линчуваме тези предатели и интриганти. Генчовска прави интриги. Да отива на колене при Митрофанова да я моли за мир и пощада. Тя е виновна, чалгарите са виновни. Те управляват външно министерство.
142
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирпичении таласъмии такива сега ще сте като крепостни селяни и ще зависите от сводника САЩ за да не дадете фира.
141
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го закриват и дано кравсрите да ни оставят на мира.
140
6
 
18
 
! Отговори
Мдаааа! преди 1 година
Про100 Киро и Кокорчо докараха България до сметището! Както всички казвахме! Сега всички мъдурковци да плащат една бъдеща война !
139
2
 
9
 
! Отговори
??? преди 1 година
Сега може да стане интересно. Като се закрият двете посолства в София и в Москва, според Виенската конвенция може трета страна да представлява едната държава в другата държава, но втората трябва да е съгласна с избора на трета държава. България не се съгласява на друга освен примерно САЩ, а Русия е съгласна примерно само Луганската народна република да представлява България в Русия.
138
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До анонимния 158 32 тона злато не е малко, но не е повече дори от парите за хартиените самолети платени на САЩ, а това е върхът на айсберга.
137
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия като ще ни се пънат за това и онова, от което ние зависим - значи за нищо не са ни нужни вече. Даже тръбите да си ги местят от нашата територия!Разбира се, че на Киро му е спуснато, трябва си яко американско влияние на Балканите.
136
10
 
9
 
! Отговори
QПейкин преди 1 година
Бойкот! Спирам си фесбука, минавам на вконтакте! Призовавам всички мои последователи да ме последват и да си коментираме там нашата гледна точка! Не се поддавайте на сатанистите от Запад, този фесбук ще ви поквари!