Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България

Заплаха за двустранните отношения
Обновена: 30 юни 2022 21:22 | 30 юни 2022 21:15, Камелия Цветанова
484
Руското посолство: Отговорността за тежките последици ще е на България
Снимка: Facebook

В предадената на 30 юни в МВнР на България нота не се споменава за паритета на сътрудници на дипломатическите представителства на Руската Федерация и Република България”. Това се казва в изявление на руското посолство у нас чрез пост във Facebook във връзка с разпространено от пресслужбата на МС изявление на премиера в оставка Кирил Петков, в което той посочва, че дипломатите на България в Москва са 12 и в руското посолство ще останат 43.

Още по темата

“От руската страна беше заявено за неприемливостта на обявяването на 70 дипломати и членове на техническия състав на нашите задгранични учреждения за „persona non gratae“. Разглеждаме това като опит да се постави клеймо върху сътрудници на нашите дипломатически и консулски мисии. Смятаме това деяние за безпрецедентен, клеветнически и провокативен акт, който накърнява основата на руско-българските отношения.От руската страна също така беше заявено, че ние категорично отричаме тези обвинения. Каквото се отнася до числеността на работници на дипломатическите и консулските представителства на Русия в България, то тази тема изобщо не беше повдигната и изисква отделно обсъждане”, се казва още в изявлението.

От посолството допълват, че очакват българското външно министерство да отзове двете ноти, които съдържат списъци с имена на сътрудници на руските задгранични учреждения в България на 1 юли.

“В противен случай пред руското ръководство безотлагателно ще бъде повдигнат въпрос за закриване на Посолството на Русия в София (което автоматично води до затварянето и на Посолството на България в Москва), а отговорността за изключително тежки последствия за двустранните отношения ще бъде изцяло върху българската страна”, пишат от руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде вън от България шпиони долни не ви щем нито меда нито жилото
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите, дето избиха освободителите ни, не заслужават уважение. Да закриват на баба си оная работа. На никого няма да липсват, освен на предателите
233
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата ве4е я осетихме Лук ойл севте плати данаци
232
5
 
4
 
! Отговори
42 преди 1 година
Русия ни освободи от турско робство, Русия ни подкрепи за независимост през 1908г., Русия ни спаси от пълната катастрофа след Междусъюзническата война 1913г., въпреки безумието на Фердинанд, Русия създаде и първите условия за свободно развитие на България след 1989г. А българите стигнахме дъното в неблагодарността си и де факто водим агресивна политика срещу най-близката до нас велика сила.
231
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да сте проклети бг правителство вие мислите че тези бг които са в русия как ще живеят без посолство за един печат които струва 20евро трябва да идем в бг заете ли какви разходи ще имаме вместо 20евро ще плащам 1000 евро защо с насила ни карате да ви намразим. путин си остава путин които си обича народа а народа обича путин
230
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛУД,ЛУД АМА СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА, МАЛКО НЕСКОПОСАНО, НО РАЗБУНИ ГНЕЗСОТО НА ОСИТЕ! СВОБОДАТА САНЧО!ЕЕЕ ПО ДРУГО БЕШЕ КОГАТО ЙОТОВА СЕ МЯТАШЕ НА ЗЕМЯТА ПРЕД РУСКИЯ ПАТРИАРХ! РАДЕВ СВИВАШЕ УШАЦИ А ОНЗИ БЯСНО МУ КРЕЩИ!ИМАЙТЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЪМ СЕБЕ СИ!СТИГА С ТАЯ ЛЮБОВ КЪМ РУСИЯ,ЧЕ НИ НАПРАВО ИЗНАСИЛВАТ!
229
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лет 10 назад реконструировали участок дороги, чтобы пиндосам удобно в аэропорт было ездить. Смешные
228
0
 
5
 
! Отговори
Тома преди 1 година
На бушмените им дайте само да плашат
227
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разката кравата. Къде са миротворците тюлените. Ще им стопат мастта и се крият като мишки
226
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, бягай утре да носиш нотата, че Чалгарите и Бойко ти правят голям номер. Сега ти гледат сеира и ръкопляскат. Те ще бъдат най-тъжни, ако утре занесеш нотата. Бойко, Доган и Слави са се продготвили за големи празненства за утре, ако не занесете нотата. Мазни борби, чалга и чевермета ще има за успешната диверсия срещу България.
225
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е мека Мара. Ако беше Сталин сега щеше да има ново море наречено Окрайна и маджарките щеха да си пекат дупетата там и да го благославят
224
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Woke agenda-та на Кирчо ще ни довърши.
223
6
 
24
 
! Отговори
Зъл Глобалист преди 1 година
Не знам дали българските русофили имат аналог по света с тяхното застъпване за чужда държава?
222
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега всички гледат сеира на правителството, дали ще занесе утре нотата. ГЕРБ, ДПС, СЛАВИ, Възраждане очакват правителството да не занесе нотата и да обвинят правителството в антируска дейност. ГЕРБ, ДПС, СЛАВИ са истинските посланици на Путин. Путин пак ще има посланици - Слави, Борисов, Копейкин, Доган. Пак ще правят диверсии на България. Нелегалните посланици ще останат тук. Те сега чакат закриването на официалните посолства.
221
7
 
1
 
! Отговори
259 преди 1 година
Къде пише болшевишка на Русия. На знамето, в химна, в Уикипедия
220
11
 
3
 
! Отговори
КИРО преди 1 година
Е слуга на сатанистите. Нямам търпение сатанистите от Демонократическата партия да загубят Стената и Конгреса. Иначе тия ще докарат и Трета световна. а начало - да вържем Киро.
219
4
 
18
 
! Отговори
765 преди 1 година
Все се чудя някой вярва ли че 150 човека в руското посолство по цял ден игаят на карти.
218
0
 
3
 
! Отговори
QПейкин преди 1 година
:O
217
4
 
2
 
! Отговори
257 преди 1 година
За черноморието кило 235 решава въпроса
216
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 258Хеййй царска Русия, а не билшевишката/комунистическа хунта. Прави разлика.