Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България

Въпросът ще бъде разгледан от Министерството на външните работи
Обновена: 1 юли 2022 17:45 | 1 юли 2022 17:37, Анисия Иванова
403
Кремъл: Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България
Снимка: БГНЕС

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.

По-рано днес руският посланик в България Елеонора Митрофанова направи изявление на страницата на руската дипломатическа мисия в социалните мрежи. Тя каза, че обръщението на руската страна към българското външно министерство е било пренебрегнато.

Още по темата

"За съжаление, нашето обръщение към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам без отлагане да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков", заяви Митрофанова.

Песков отговори на въпроса на Интерфакс дали Кремъл е получил обръщението на ръководителя на дипломатическата мисия и дали то ще бъде разгледано. "(Въпросът) ще бъде разгледан от Министерството на външните работи (на Русия) и ако е необходимо, ще бъде докладван на президента", заяви говорителят на Кремъл. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още по темата: КремълДмитрий Песков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за Сърбия незнам колко са но в турция са под 40 броя с консуствата Удара е срашен за феб
262
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по добре да го закрият руското посолство ако в него есвърталище на шпиони
261
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за пореден път русия ни изнудва защото БСП, ИТН и копейкин се продават на руснаците. Иначе посолството няма да го закрият но русия се опитва да ни сломи. Не трябва да позволяваме да ни тероризират руснаците като украйна.
260
4
 
3
 
! Отговори
Трол от тирол преди 1 година
Кой получи потупване по рамотооо. И не само о о. Нищо че ще е премиер в сянка. Или пък неее. По скоро оставкаъ избори и съд.
259
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НОЗПП Щото пък ние Уранови мини нямаме хи4 биля... само 22 са БГ и Норвегия са най големите Уранови запаси в Европа дори русия е ТРЕТА без азиятските си мини
258
2
 
9
 
! Отговори
Гаранция преди 1 година
... че няма да го закрият, а ще се опитат да изкарат решението си че все едно ни правят услуга. Всъщност без него не могат да поддържат шпионската си мрежа и политическо влияние у нас.
257
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без насо4ване и финасиране не надценявай агентурата тъ,,па е бетер самите рашки Се пак това посолство бе главния логисти4ен пункт на фсб на балканите Знаешли колко им е посолството в сърбия например )))
256
4
 
8
 
! Отговори
2022 преди 1 година
България е жертва .Тества се Русия.Нашите са предатели.Война тук няма.Ще има силно милитализиране на Бг.
255
5
 
6
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Ами да бе..като чета коментарите направо да обявяваме война на русия и да се свършва. Американските *** са също толкова вредни за бг, както и руските...но сега е модерно да сменяме едни с други. За американците ние сме някаква територия със стратегическо разположение. Нямаме обща история, култура и тн. В момента в който вече нямат интерес и ще се отметнат...ше се лишим от едни милиони в туризма и др сфери, за да угодим на братята хамериканци. Направо и 04/07 да става нац празник.
254
5
 
7
 
! Отговори
До тт преди 1 година
Абсолютно си прав - никак не ги боли фара. За тях е важно агентурата им да продължи подривната си дейност
253
5
 
9
 
! Отговори
тт преди 1 година
почти сигурен съм, че Русия я боли фара за нашата пробита корумпирана държава!
252
3
 
5
 
! Отговори
НОЗПП преди 1 година
Само да не закрият доставките на гориво за Козлодуй.
251
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе щом от българска страна 12 ли 14 ли дупломата в рашистан успяват да обслужват цялата руска пaплaч, дето се стича лятото в страната ни, значи на руснаците повече от 2-3ма не им трябват. Едва ли има и 5% толкоз българи, колкото руснаци летяха, докато не ги порязаха
250
1
 
14
 
! Отговори
До 276 преди 1 година
България в руската федерация? И като се събуди, краката ти отвити, а главата ти на течение била. Муахахахаа
249
21
 
2
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
България, трябва да се пресъедини в Състава на Руската Федерация! Референдум за пресъединяване на България към Руската Федерация!
248
4
 
11
 
! Отговори
До до кой ходи в Рус преди 1 година
Не ставай смешен. Министъра ако се наложи да стъпи в рашистан ще му направят виза някой от асистентите му. А горива вече няма нужда да договаря. Нали ни ги спряха. Имало и студенти.... бахахаха, това пък от къде го измисли! Студентите са в западна Европа и САЩ. Даже и руските, поне до сега.
247
4
 
9
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Пак пиkаме на грешното дърво. За руските шпиони българи трябваше да се направи нещо Радев, Нинова, Волгин, Иво Христов... да има лустрация да не им се дава трибуна (като Волгин) съд и експулсиране ако са истински работили за интересите на русия. Руските дипломати са ДЛЪЖНИ да работят за русия и са видели "държава" пълна с раболепни предатели , корумпирани бизнесмени и политици и работят... някой учуден!? От 10 години говоря че тия интернет форуми рушат държавността в БГ и трябва да се модерират
246
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си преместя посолството в другия джеб,когато руснаците си закрият своето.
245
7
 
4
 
! Отговори
Кой ходи в Русия преди 1 година
До До какво следва: Ходят в Русия и още как. Всяка година преди туристическият сезон я министърът, я някой от подчинените му е ходил в Русия. А доставките на нефт как се договарят? А горивото и удължаването на срока на експлоатация на АЕЦ как става? А има и наши студенти, които учат там, макат че за това не се говори много. Такива като теб, дето не виждат по-далеч от носа си, естествено не знаят нищо за това.
244
2
 
7
 
! Отговори
Ивропеиц преди 1 година
GOOD BYE! GAME IS OVER!!!