Германия: Пестете енергия, в някои стаи през зимата може да е и по-студено

Страната се опасява, че Русия ще спре доставките на природен газ
Обновена: 2 юли 2022 21:54 | 2 юли 2022 21:50, Анисия Иванова
210
Германия: Пестете енергия, в някои стаи през зимата може да е и по-студено
Снимка: БГНЕС

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят на германска регулаторна агенция призова днес своите сънародници да пестят енергия и да се подготвят за зимата, когато потреблението ще нарасне, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на Федералната мрежова агенция Клаус Мюлер прикани собствениците на къщи и апартаменти да проверят газовите си бойлери и радиатори и да ги настроят така, че максимално да пестят енергия. "Поддръжката може да намали консумацията на газ с 10-15 процента", каза той пред Медийната група Функе.

Мюлер смята, че хората трябва да използват 12-те седмици, които имат, преди да дойде студеното време, за да се подготвят. Необходимо е семействата още отсега да обсъдят дали във всички стаи да се поддържат обичайните за зимата температури или в някои стаи може да е и малко по-студено, каза той.

Призивът бе отправен, след като миналия месец Русия намали подаването на газ за Германия, Италия, Австрия, Чехия и Словакия, а страните от ЕС бързат да попълнят запасите си от горива, използвани за производство на електричество, за захранване на индустрията и отопление на жилищата през зимата, отбелязва АП. "Газпром" обяснява намаленото подаване по газопровода "Северен поток-1" с технически проблем. Руската компания казва, че нейно оборудване, което се ремонтира в Канада, е блокирано там вследствие на западните санкции срещу Русия, наложени заради войната й в Украйна.

Йенс Керстан от провинциалното правителство на Хамбург изрази пред вестник "Велт ам зонтаг" загриженост от ситуацията и не изключи възможността, ако се стигне до недостиг на газ,  да се наложи да бъде ограничено подаването на топла вода за населението. "При извънредни ситуации с остър недостиг на газ топла вода ще може да се осигурява само в определени часове на деня", каза Керстан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германците още от сега да се запасят с дърва и въглища и да ударят едно дърво в главата та онази кукувица дето ги подлъгваше със зелената енергия. Обаче не им обясни че зелената енергия е за след 50 години и, че е доста скъпа, и не ефективта и т.н. Остави това но и нас ни направиха на ***, та и ние ще стоим на студено, защото ни убедиха да не слушаме нашия си ум а да се ръководим по *** германци.
152
0
 
0
 
! Отговори
Щураци преди 1 година
Европата сама си го отпердаши отзадзе от 3 ката муахахахаха
151
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Бундесверът оборудван ли е със зимни униформи?За 8 години трябваше да го снабдите,че на изток е ....хладничко през зимата,питайте дядовците си,и групенфюрерското внуче,което ви управлява.
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се съсипят дано всичките подобни. Нас ни разединиха, ограбиха, лъгаха, прокудиха милиони. Времето за тяхното изкупление почна. Синът ми е в Америка, точно сега, не е американофоб, но ми каза : До 1 година ще има революция тук, скъпи коли се карат само от черни, останалите им личи колко са бедни. Бензинът е 8 лева, заплатите - европейски, храната - отвратителна. Кока колата и всички безалкохолни имат вкус на химикал, по- зле от България. Пищят сирени и викове и вечер да излезе момиче забрави!
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да кажат и кога ще им спират тока...
148
1
 
4
 
! Отговори
ТЪп преди 1 година
Ами тук нали ни учеха, че западняците са богати защото пестят, а ние сме били мързеливи разсипници - затова сме били бедни. А те милите, стоели на студено зимата за да не дават пари за парно. Съгласно тази информация проблем там нямат.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До r3v0lv3rТо това е целта да озлобят народите си и да са готови за война с Русия. Браво някой откри топлата вода
146
2
 
13
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Смешници. Сами закривахте мощности, пък сега "пестете". В момента много от големите магазини в Берлин не пускат климатици в жегите, за да "пестят". Като влезеш вътре направо не се диша. Опазил Бог да има повече клиенти.
145
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 1 година
И в Софето тая зима нема да има топла водичка или от време на време. Ще ви видим тогава евроатлантическите ценности и стремежи. То и без това всички НПОта са в Сф.
144
4
 
32
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тая зима ще замръзне цяла Европа благодарение на "далновидната "еврогейска политика !
143
3
 
41
 
! Отговори
Лицемери преди 1 година
Какъв е проблема, какво стана с детинската теза че ЕС ще преговаря за доставки на газ генерално, за всички, от името на всички? Нещо като СИВ, ама по-добро? Нещо като опашата лъжа? Всеки се урежда както може, сами България бабаитства. А най-печеливша е Америка, на чужд гръб, отдалече, както обикновено...
142
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама тия във всички стаи ли се отопляват? А гараж, общи части, обществени сгради? Виждали сме в България ледени стаи. Виждали сме в учреждение служители с виолетови от студ пръсти. И топлофикация те гони за неплатени сметки. Те какво знаят..
141
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето независимост. Ето диверсификация. Ето спиране на реактори.
140
0
 
36
 
! Отговори
Българска мъка преди 1 година
Котенца, българина с години се притеснява да отоплява всички стаи, а като го прави, прави го по необходимост и за кратко. А българския пенсионер гледа телевизия с яке, и си пие кафе сутрин в банята, до топлата лира. Безнадеждно, нали? Жалко, нали?Toва което е извънреден героизъм по света, у нас, уви, е дългогодишна мъка.
139
0
 
4
 
! Отговори
В стаите преди 1 година
На бедните
138
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е искаха санкции сега ще стоят на студено.Дърва и въглища както преди 100 години.Друг път да му мислят дали ще се натягат на Русия.Путин ненапразно започна операцията защото знаеше какво ще стане и че Европа зависи напълно от него.
137
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе това реването стана прифатливо,или е патент на ДЖЕНДЪРИТЕ. То във ЕСЕС всеки реве за нещо,едните за хляб,други за газ,трети за работа,четвърти за ...абе май"н "ата им.
136
2
 
28
 
! Отговори
чичо Кърле преди 1 година
"ВЪВ НЯКОИ СТАИ МОЖЕ И ДА ПО СТУДЕНО"- ТЕЯ СЕ СМРАЗИХА ОЩЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО.
135
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 169 - ВЕЧЕ ОТ МЕКИ КИТКИ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. ПУТИН ГИ СГЪРЧИ,НЯМА ИЗПРАВЯНЕ.ТАКА ЩЕ СИ ИЗПУКАТ.
134
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГАЗ И ТОК ВЪВ БУРКАНИ ,ВЪГЛИЩА ВЪВ ЧУВАЛИ. ХА ХА ХАА 15 ВЕК. БРАВО ПУТИН.НАВРЯ ГИ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ИЗЛЕЗЛИ.