Кацнаха двата самолета, които ще отведат изгонените руски дипломати

Полетите са с хуманитарен статут
Обновена: 3 юли 2022 13:52 | 3 юли 2022 13:30, Камелия Цветанова
331
Кацнаха двата самолета, които ще отведат изгонените руски дипломати
Снимка: БГНЕС

Двата самолета, които трябва да отведат обратно в Русия 70-те дипломати, които България изгони, вече кацнаха на "Летище София", предаде БТА.

Още по темата


На столичното летище са предвидени няколко гишета за проверка на документи и багажи за двата полета. Заедно с дипломатите си тръгват и семействата им.

По разписание те са предвидени за излитане в 15:00 и 15:30 ч. към московското летище Внуково.

Заради мерки за сигурност пред аерогарата има екипи и на жандармерията.

Изпратените самолети са държавни Ил-96.

Полетите са с хуманитарен статут заради ембаргото за руски самолети на територията на  ЕС.

На летището пристигнаха и първите служители на руското посолство. Те пристигнаха организирано с автобус. Част от заминаващите са с деца, други с домашни любимци.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: русиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
12
 
15
 
! Отговори
бачкатор преди 1 година
Няма нищо сега фонадция Америка за България ще ни черпи наесен със цени на бензина 6 лв ,и всичко е демократично и точно!
232
7
 
20
 
! Отговори
До тя преди 1 година
М.и отивай в москва. Ни те ли е срам да плюеш Родината си или не си българка?!!!
231
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да публикуват списъка с българите-4000лв. Едните са давали но кой е прибирал?
230
23
 
20
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тези ,които говорят лошо за Москва, не са виждали никога този блестящ ,велик град ! София е едно жалко , замърсено село !Да ме прощават чистите и подредени бълг села !
229
5
 
5
 
! Отговори
До 250 преди 1 година
Л.е.л.е какъв сценарий! Тцтцтц Никой няма да затваря, но и никой няма да се връща в България. И 40 броя са много, но остават за сега!!! Не се знае до кога!!!!
228
7
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
А.й.д.е вдигайте самолетите! Ако не фармацията ще помогне!!!
227
2
 
6
 
! Отговори
До 246 преди 1 година
А с цифри боравиш ли или просто тъй казват медиите, А да те са честни и "независими" нашите медии.. Договорите за купуване на газ не се публикуват... аргументирайте се с цифри, а то една баба ти е казала на Женския..
226
0
 
15
 
! Отговори
До 251 преди 1 година
Само да ти припомня, че в момента славяни се бият със славяни. За няколко месеца убитите са поне 30 000.
225
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От сега виждам как евро-атлантгейската дружинка ще се бори за суверена България. Всички форумни мишлета начело с Асгей Василев, Пpocтy Киро, Ристу Ванчев от ДБ, КУРнилия и другите мекотели ще посрещнат с голи гърди руската артилерия за да защитят ойро-атлантическите ценности, а именно залените "гущерчета", които подскачат в банковите им сметки. Шегувам се! Голите гърди срещу Ръша ще опъват само форумните мишлета, тия с гущерчетата ще са на някой плаж в Латинска Америка и ще викат-хайде герои наш
224
10
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Мисля че, Москва ще изчака тази седмица за да видят накъде ще тръгнат нещата в НС и ако ПП и ко спечелят и теперь останат да упоавляват, то Москва ще затвори посолството си.. ако пък ПП и ко си отидат,до Москва няма да затваря посолството си и ще започне диалог с президента ни за поетапно връщане на дипломатите си... А от ул Козлы пък ще работят с някои депутати за да гласуват за ПП и ко за да ликвидират връзките ни с Русия. Така мисля ,че ще се действа от Москва и тъй т трябва..
223
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление пак ще сме за назидание на останалите. Както се случи и с газа. Над 20 страни от ЕС продължават да си получават руски газ, ама България чака още корабите с евтин демократичен газ. Скоро може не само без газ, но и без бензини да останем
222
10
 
12
 
! Отговори
noname преди 1 година
хайде обратно в руската ***. Дано украинците да ви пуснат няколко ракети.
221
7
 
3
 
! Отговори
обективен преди 1 година
До 229 като коментирате изказване на Митрофанова защо мълчите за изказванията на Рама и Пендаровски както и официалните власти.Що се отнася до ВСВ сигурно си гледал архивни кадри от посрещането на Червената армия в България ако не си можеш да ги гледаш и тогава да кажеш нещо.Относно паметниците сигурно и македонците казват същото за нашите там а в България има и на други личности с др. националност.
220
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дотегнаха ми *** ви опорки. България от години купува най-скъпо руския газ. Имаше даже един договор, дето го криеха - толкова беше скандален, подписан от Р.Овч. - червен "социалистически" милионер, между другото. Руската компания Лукойл-Нефтохим тия дни за първи път от 15 години плати данък на българската държава. И после плямпайте как сме били "американска колония", при положение, че всичко това + безобразното държание на руския посланик отговаря на квалификацията руска колония.
219
8
 
13
 
! Отговори
пфффф преди 1 година
Как така полета се водел с хуманитарен статут?От кога съветския башибозук се води хуманитарен биологичен материал.Полета трябваше да е с боклуджийски статут подобаващ на товара който ще извозва!
218
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък в другите посолства няма нито един шпионин, а в руското 70 . Пълна Пародия, но скоро ще има не реципрочен отговор, това вече го съобщиха.
217
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто*Киро е купен продажник! Познайте от кого! Но по-прости са тези , които допуснаха да си върши инфантилностите, без да го спрат! Няма толкова малоумно управление!
216
6
 
2
 
! Отговори
Къде е информацията? преди 1 година
До До 219 Какво следва: "съществуването на оперативна информация е напълно достатъчно". И къде е тази информация? И то за 70 служители на Русия у нас - в посолство, консулства и информационно-културен център. Хайде да не ни баламосват. Просто нямат какво да кажат от ДАНС. Викаха ги в НС и макар че беше закрито заседание, поне това можаха да кажат след това депутатите, че никакви доказателства за шпионска дейност ДАНС не могат да представят.
215
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имунитет имат само хората с дипломатически паспорти. Стига сте писали глупости.
214
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който има съмнение за работата на изгонените дипломати, може да потърси в youtube "russian diplomat recruits a spy". Действито се развива в Словакия, недалеч от България.