Русия твърди, че войските ѝ са обкръжили Лисичанск

Засега няма коментар от украинска страна
85
Русия твърди, че войските ѝ са обкръжили Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Руските войски са обкръжили източния украински град Лисичанск, последния голям украински бастион в Луганска област, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

Ведомството заяви, че руските войски са превзели селата около Лисичанск и по този начин са обкръжили напълно града, и добави, че в момента водят боеве с украинските сили вътре в самия град.

"Руските войски и подразделенията на Луганската народна република се сражават вътре в самия Лисичанск, напълно побеждавайки обкръжения враг", посочи ведомството.

Засега няма коментар от украинска страна.

Руското министерство на отбраната добави, че е ударило военна инфраструктура в източния украински град Харков и база, използвана от чуждестранни бойци в покрайнините на Николаев на юг.

Русия съсредоточи усилията си върху изтласкването на украинските войски от двете донбаски области Донецк и Луганск, където подкрепяни от Москва сепаратисти воюват срещу Киев от времето на първата руска военна интервенция в Украйна през 2014 г., отбелзва Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
profetey преди 1 година
До Възмутен: Може да си възмутен от това което написах, но аз съм възмутен че тези факти не се пишат по медиите (наши и западни). Не е въпроса дали си произточен или прозападен. Въпроса е да се дават точни данни и хората сами да си правят изводите. Много факти се премълчават и това е прави лоша услуга на вземащите решения, защото дори да знаят точните факти, то ако вземат неправилно решение няма кой да ги спре или предупреди заради пропагандата, дезинформацията и премълчаването.
55
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
По Первый канал тази сутрин още в 10 ч. показаха как руски войници забиват знамето на Русия на покрива на градския съвет в Лисичанск (техният Райхстаг). Показаха и панически бягащи укри. Един украински танк тръгна безумно, сам, срещу града и почна да стреля по руските позиции. Руските войски изстреляха по него противотанков юмрук и танкът ефектно експлодира. И четиримата танкисти загинаха. Войната си е война. Това е.
54
2
 
11
 
! Отговори
бебо преди 1 година
Не само Лесичанск.Цялата Луганска област е вече в ръцете на Руснаците.До седмица ще падне и цялата Донецка област.Следват Николаевска и Одеска области.С това войната ще спре.Едва тпгава може да има преговори за останалата част от Украйна и не Зеленски ще води преговорите.
53
19
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
Ха-ха, след месеци мъки може и най-после да превземат и това градче. Ами то е казано, че с голям у...й лесно се пикае.
52
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обкръжили и на добра воля го превземат за 4-ти път.
51
6
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
До 61. Все едно чета сводка от ВСВ. И всичко това ти доставя удоволствие ли бе, уррод?
50
6
 
20
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
дебе-нцата, пепе-нцата, либе-нцата и прочие х..мне-нца - побеждавате ли ? Или вече победихте ? Русия 100 милиарда за ЕДНО тримесечие, разшири си територията, няма проблем с напусналите западни фирми за модни п*рцали, рейтинга на Путин е до небесата, а той още е ЖИВ. Абе вие да не воювате срещу друга Русия, която евентуално да сте победили? Може някъде в Африка да има някакво племе наречено Русия, да не биете по него? Щото истинската Русия, май ви еб... родителката ??
49
4
 
11
 
! Отговори
profetey преди 1 година
От няколко източника които следя и част от тях са независими. Лисичаск още не е напълно завзет. В момента се водят боеве между Руски/Лугански войски и обкръжените украински войници в града. Золотаривка и Билогоривка са превзети, което значи че Лугаска област е под контрола на ЛНР и съюзници. Също има информация че има руски войски които са се насочили на запад и няма да се учудя ако скоро се води битка за Сивеск и/или околните населени места.
48
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E и, какво? Изхарчили едни пари, избили няколко хиляди свои и чужди и се хвалят. Проблемите им тепърва започват. Всички околни вече са само врагове. Всички "приятели" ще извиват ръце да купуват по евтино от пазарните цени - "приятели" са все пак Технологичните нации ще ти продават стоката с надценка "санкции". Познайте кой ще плати разликата от досегашното положение и колко ще издържи? Бреговете на блатото се отдалечават. Поняли?
47
12
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Първото превземане на Лисичанск. Другата седмица ще е второто, и т.н.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега остава да се реши какъв обществен живот ще има в Лисичанка на военен режим или на граждански.
45
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лисичанка е превзет . Русия се бие срещу целия свет . И мечтата на Путин е да стане Руската империя голяма Варна да е руска.
44
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите съскат, керванът си върви! Слънчогледът ще цъфне, Украйна ще победи! СЛАВА УКРАИНЕ!
43
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашествието на сибироиди в Украйна може да се сравни само с опустошителното нашествие на гладни скакалци в Сомалия преди няколко години ! Жито, вино, кокошчици прасенца - всичко под ножа! Стари перални, хладилници, съдомиялни, тоалетни чинии, клекала и прочие, всичко на камиона! И всичко изnлюcкано и разрушено!
42
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ЖИВЕЕ И КРЕПНЕ БЪЛГАРОУКРАИНСКАТА ДРУЖБА! СЛАВА УКРАИНСКИМ ГЕРОЯМ! СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не не Лисичанск е напълно превзет лакто и цялата Луганска област
40
4
 
14
 
! Отговори
прости драскачи преди 1 година
Руснаците отдавна завзеха Лисичанска,но ***.ото сайтче е на няколко дни след събитията.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Варна каква е информацията . Превзет ли е от вътре?
38
9
 
5
 
! Отговори
Э преди 1 година
Светът ще ги обкръжи скоро, ако продължават така
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Братята укри са маратонци! Скоро на сибироидите ще им излязат фасуити! Спрете руската пропаганда! Гледайте украинска телевизия да ви отвори очити!