Русия отбеляза в Космоса превземането на Луганска област

Вчера Москва обяви, че руските и сепаратистките сили са установили пълен контрол над Луганск
4 юли 2022 18:31, Йоана Цонева
149
Русия отбеляза в Космоса превземането на Луганска област
Снимка: Роскосмос

Руските космонавти на борда на Международната космическа станция отбелязаха превземането на източната украинска Луганска област от Русия - важен етап за Москва във войната, предаде "Ройтерс".

Руската космическа агенция "Роскосмос" определи превземането на Луганска област от Москва като "ден на освобождение, който трябва да се празнува както на Земята, така и в космоса".

Агенцията публикува снимки на космонавтите Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков, които се усмихват, докато държат знамената на прокситата на Русия в Източна Украйна - самопровъзгласилите се Луганска народна република и Донецка народна република.

"Това е дългоочакван ден, който жителите на окупираните райони на Луганска област чакаха осем години", написа Роскосмос в приложението за съобщения Telegram.

"Убедени сме, че 3 юли 2022 г. ще остане завинаги в историята на (Луганската народна) република".

В неделя Русия обяви, че руските и сепаратистките сили са установили пълен контрол над Луганската област, след като са превзели последния ѝ голям град - Лисичанск.

Украйна, която обеща да си върне загубената територия, заяви, че войските ѝ са се изтеглили от последния си бастион в региона, за да спасят живота на войниците си. Киев заяви, че войските му ще се прегрупират, за да започнат контраофанзива с помощта на западни оръжия с голям обсег.

След като беше отблъсната при първоначалния си опит да превземе столицата Киев през февруари, Русия се съсредоточи върху изтласкването на украинските сили от източните Луганска и Донецка област, където подкрепяните от Москва сепаратисти се сражават с Киев от първата руска военна намеса в Украйна през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немат армия урките, нормално е да им научат партизанските тактики рашките :)) При таз равната Украйна, само дърветата може да ги скрият малките украински отряди, научиха им чалъмите на урките, но те немат армия :)))
42
4
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
И такава новина ли трябва да публикувате бе, дрисс.бг? Вместо и вас и тези на снимката да ви е срам от грозната агресивна война. Нормален човек не може да се радва на такова нещо.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К*л*о*у*н*и руски.
40
0
 
6
 
! Отговори
Путкин преди 1 година
Бравус, една каса с водка Путин със следващия Прогрес.
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка нямали двигатели за ракетите бухаха. Ще умра от смях. Най-новия руски виц. Абе Пинко, Америка държи почти всички патенти по двигателите бе. Ти добре ли си..
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах търговския банс на Русия със САЩ и след санкциите износън на Русия за САЩ се е увеличил, а този на САЩ за Русия е намалял. Кой печели всъчност?
37
10
 
11
 
! Отговори
процедурно питане преди 1 година
какво празнуват? убийството на украински деца "фашисти" или разрушените домове на невинните украински цивилни? Тези хора в руссия са позора на човечеството
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елон строи ново поколение ракети, конструктивно няма нищо общо със старите досега. Даже има филм на дискавъри за тези ракети,как са правени. Вземи прочети малко, стига с тая Русия. Мозъка ти е облъчен от високите честоти на радио Мацква. Сивото вещество е изчезнало.
35
6
 
10
 
! Отговори
34 преди 1 година
Не ракетите ракетите сами си ги правят, нямат двигатели американците. Двигателите купуват от руснаците
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И победителят засега е САЩ."______Рублата гони исторически скок въпреки санкциите, а руснаците печелят нови територии въпреки "победителя" САЩ. Странна работа.
33
3
 
5
 
! Отговори
Рогозката преди 1 година
а сега де ааа? Американците могат ли да си позволят да празнуват военни операции в космоса ааа? Ами украинци :-))))
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Превземането" да се чете "Освобождението".
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям кеф е да гледам как русофоба се тресе от яд и ще се пръсне с либерастии тип "жертва съм" докато маже нацистки и фашистки глупости. А аз си мислех че няма по пародийно от Азис - Мразиш :))
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И победителят засега е САЩ.
29
4
 
5
 
! Отговори
До 28 лайното тъпо преди 1 година
Мъск купува ракети. Никога не е и не може да построи такива. Даже не се опитват вече. Виж прочети малко факти бе ***. Мъск не можа да прати десетки милионери в космоса които искаха да си платят защото не може. Отидоха при руснаците и те им взеха парите
28
9
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Уф, сибирските диваци не знам на какво се радват. И тези заграбени, а не "освободени", територии ще бъдат превърнати в същата съветска клоака като останалата част от просията. А Украйна ще бъде свободна, демократична и развита страна, член на ЕС. Съветските зомбита ще си стоят изолирани като една голяма Северна Корея.
27
3
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
"Кой празнува война?"_______Победителите.
26
4
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Кой празнува война?
25
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск сам си строи ракетите, факт.И нямат нищо общо с руските и тези на Наса. Смешно е да се пише, как се молил на миризливите pyшляци за ракета.
24
5
 
6
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
До 22. Ще видиш. Цял живот си живеете с комплексарщината от САЩ деййба и тъппите русофили деййба.