Русия отбеляза в Космоса превземането на Луганска област

Вчера Москва обяви, че руските и сепаратистките сили са установили пълен контрол над Луганск
4 юли 2022 18:31, Йоана Цонева
149
Русия отбеляза в Космоса превземането на Луганска област
Снимка: Роскосмос

Руските космонавти на борда на Международната космическа станция отбелязаха превземането на източната украинска Луганска област от Русия - важен етап за Москва във войната, предаде "Ройтерс".

Руската космическа агенция "Роскосмос" определи превземането на Луганска област от Москва като "ден на освобождение, който трябва да се празнува както на Земята, така и в космоса".

Агенцията публикува снимки на космонавтите Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков, които се усмихват, докато държат знамената на прокситата на Русия в Източна Украйна - самопровъзгласилите се Луганска народна република и Донецка народна република.

"Това е дългоочакван ден, който жителите на окупираните райони на Луганска област чакаха осем години", написа Роскосмос в приложението за съобщения Telegram.

"Убедени сме, че 3 юли 2022 г. ще остане завинаги в историята на (Луганската народна) република".

В неделя Русия обяви, че руските и сепаратистките сили са установили пълен контрол над Луганската област, след като са превзели последния ѝ голям град - Лисичанск.

Украйна, която обеща да си върне загубената територия, заяви, че войските ѝ са се изтеглили от последния си бастион в региона, за да спасят живота на войниците си. Киев заяви, че войските му ще се прегрупират, за да започнат контраофанзива с помощта на западни оръжия с голям обсег.

След като беше отблъсната при първоначалния си опит да превземе столицата Киев през февруари, Русия се съсредоточи върху изтласкването на украинските сили от източните Луганска и Донецка област, където подкрепяните от Москва сепаратисти се сражават с Киев от първата руска военна намеса в Украйна през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
10
 
! Отговори
празник преди 1 година
За руснаците е празник убийствата на братския украински народ,който според путин даже е руски народ. За тях е празник смъртта, изнасилванията, мародерствата и кражбите на укрийнска собственост, като се почне от житото и се стигне до тоалетни чинии. Мен лично ще ме е срам....
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СИТЕ РАШКИ СКОРО В КОСМОСА, НА ПРАХ. АМИН. НЯМА ДА ЛИПСВАТ НИКОМУ.
21
4
 
4
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
До 18. Глу.пости. Откъде ги изкара тези смешни цифри бе, путински олигоффрен? Рашистите са в пъти повече и като военни и като техника. Кой ви учи на такава глу.пава кремълска пропаганда?
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 колко скоро? Тия ги плямпат янките от 2000 година. Мъск ходи първо при руснаците да иска ракета. Ако не беше с цру тогава, можеше и да му дадат някоя стара.
19
4
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Ония горе осем години забавяше възмездието срещу укронацитата, които убиваха цивилни в Донбас. Сега обаче, моментът за унищожение на укробендеровския свинорайх настъпи и Господ изпрати своя инструмент - Путин да разруши Уср.айна и да денацифицира краварските ***.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж Русия трябваше да бъде смачкана, пък душманите й вече го играят тяхни жертви.
17
5
 
4
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
Уф, съветски кратуни. Кой ще им каже никога да не казват завинаги и никога. Много им поздрави от СССР.
16
8
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Еми с 6 000 чеченци, 10 000 реснаци и 5000 донбаски миньора разкатаха фамилите на 200 000 украинска официална армия, 60 000 бандеровци, азовци и всякакви частни фашистки г.о.в.н.а, плюс 10 000 наемна европейска сга. Бавно но славно ! НАТО и ЕС реват, че и в студ и инфлации ще се гърчат. Само ***.и като теб където се радват на неволите си че имат две гънки в мозъка си
15
8
 
7
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
До 7. Хе-хе-хе, много ти поздрави от Илън Мъск и Space Heavy. Много скоро американците ще отидат ОТНОВО на Луната и после на Марс, а *** само за Сармати мислят. Средновековни иззроди.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците наистина са брутални...брутално убиват мирни украинци.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия руснаците са брутални за няколко месеца разтуриха осемгодиншната подготовка на укрите и ги дезинтегрираха.
12
8
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Тези зомбита не са мръднали в разбиранията си от 1945. Вижте петолъчките и ще разберете за какво иде реч. Ненормалници.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално! Който не слушка, отива в Камчатка на -40. Казали са им да го направят, иначе ще ловят риба в дупка лед цял живот.
10
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потурнака го е страх от руснаци и българи. Нека. Ако се наложи, руснаците ще направят още една България на мястото на македонията и сегашните турски части към Одрин.
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луганска и Донецка области са сравнително малка част от Украйна. Пиандурниками имат да дълбаят докато пукнат всичките.
8
10
 
8
 
! Отговори
Американа преди 1 година
Тея трябва да се бъзикат ? 4 месеца война и превзели някаква си област баш на границата с Русия😄😄😄 За Киев ще ум са нужни 10-тина години в такъв случай 🤣
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денацификацията продължава за ужас на някои.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат хора и станция в космоса, празнуват. Онези от НАСА работа повече там нямат, космоса през крив ителиански макарон щше го гледат ако им спрат двигателите руснаците.
5
4
 
14
 
! Отговори
патриот преди 1 година
Драги Българи,За да няма руска народна република на българска територия спешно трябва да изгоним всички с руски паспорти!!!
4
6
 
9
 
! Отговори
129 преди 1 година
Как няма да празнуват, ако не изпълнят нарежданията няма да ги върнат на земята обратно Като предатели щяха да поставят рекорди горе ахахаха