Володин: НАТО няма да защити Швеция и Финландия

Най-застрашени ще бъдат жителите около военната инфраструктура ика
Обновена: 5 юли 2022 07:18 | 5 юли 2022 07:15, Йоана Цонева
68
Володин: НАТО няма да защити Швеция и Финландия
Снимка: БГНЕС

Установяването на бази на НАТО на територията на Финландия и Швеция няма да защити тези страни. Напротив, жителите на градовете, където ще бъде разположена военната инфраструктура, ще бъдат под заплаха. Това съобщи в понеделник в канала си в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

Володин коментира изявленията на кмета на финландския град Лапеенранта Киммо Ярак, който по-рано отбеляза, че натовските бази ще създадат усещане за сигурност.

Още по темата
„Той греши. В случай на избухване на военни действия ударите се нанасят на първо място по военната инфраструктура на противника“, посочи председателят на Държавната дума, предаде Actualno.

На 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за членство в НАТО. Според генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг протоколът за присъединяването им трябва да бъде подписан на 5 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва северноазиатското риванеее :)
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЗЕМЕТЕ МАПС И СЕ РАЗХОДЕТЕ ИЗ ШВЕЙЦАРИЯ И ФИНЛАНДИЯ- И СЕГА СЕ ПИТАМ АКО ФИНЛАНДИЯ БЕШЕ ОСТАНАЛА КАТО РУСКА РЕПУБЛИКА ДАЛИ ЩЕШЕ ДА Е ТАКА ПРЕКРАСНО ПОДРЕДЕНА, ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ СИ ПОДРЕДЯТ ОГРОМНАТА ДЪРЖАВА КАТО ТИЯ ДВЕТЕ А СА ТРЪГНАЛИ ДА УБИВАТ И РУШАТ ЖИВОТА И БЪДЕЩЕТО НА УКРАЙНА- ГРАДИ А НЕ РУШИ- РАШИЗМЪТ УБИВА.
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типична руска швайн - заплашва жителите на независимите държави. Руското правителство е по-голямо зло от американското, китайското и Кимчо взети заедно
7
7
 
18
 
! Отговори
Руските ZVине преди 1 година
Защо не опитат да ги нападнат?
6
5
 
38
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Пич..за теб спасение няма. Или курршум или бегом към сибир.Там ще си при най митната нация, с най мирните хора.
5
47
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
АБСОЛЮТНО ВЯРНО!! НАТО МОЖЕ ДА ЛИКВИДИРА ЗА 1 СЕДМИЦА ЦЯЛАТА ЗАЩИТА НА КОМУНДЕЛИСТАН НО ГО Е СТРАХ! ТЪЙ, ЧЕ НАТО САМО ЩЕ СЕДИ И ЩЕ ГЛЕДА КОГАТО НАПАДАТ ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА НАТО КАТО УКРАЙНА КОЯТО ПО ДОГОВОР Е ЗАЩИТЕНА ОТ ФАЩ КОИТО СА В НАТО! НАТО Е ЕДНО ПОСМЕШИЩЕ!
4
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато може да прегази Русия за две седмици
3
58
 
8
 
! Отговори
Шведско-финска тройк преди 1 година
Ако в Украйна руснаците пазеха цивилното население, защото са един народ, в Швеция и Финландия няма защо да се хабят и да влизат с жива сила - директно с ракети и артилерия и територията около базите се заравнява. Какво не разбират скандинавските ***
2
5
 
56
 
! Отговори
аз преди 1 година
тоя хем комунист хем руснак какво да очакваш повече от него
1
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия стари комунисти алкохолици кога ще сменят тактиката, не осъзнават че така получават обратното на това което искат. Но кво да правиш, трябва и малко акъл