Володин: НАТО няма да защити Швеция и Финландия

Най-застрашени ще бъдат жителите около военната инфраструктура ика
Обновена: 5 юли 2022 07:18 | 5 юли 2022 07:15, Йоана Цонева
68
Володин: НАТО няма да защити Швеция и Финландия
Снимка: БГНЕС

Установяването на бази на НАТО на територията на Финландия и Швеция няма да защити тези страни. Напротив, жителите на градовете, където ще бъде разположена военната инфраструктура, ще бъдат под заплаха. Това съобщи в понеделник в канала си в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

Володин коментира изявленията на кмета на финландския град Лапеенранта Киммо Ярак, който по-рано отбеляза, че натовските бази ще създадат усещане за сигурност.

Още по темата
„Той греши. В случай на избухване на военни действия ударите се нанасят на първо място по военната инфраструктура на противника“, посочи председателят на Държавната дума, предаде Actualno.

На 18 май Финландия и Швеция подадоха молби за членство в НАТО. Според генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг протоколът за присъединяването им трябва да бъде подписан на 5 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
Тъй като гледам новите Хирошима и Нагасаки ще са Мацква и Петербург.
49
3
 
1
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До НАТО е Сигурност- Колкото и да не ми е приятно, не мога да не призная че тоя Володин е прав. Да,- член 5 за съвместна защита на членове на НАТО дава гаранции и успокоение, но разполагане на бази и оръжия по границата на Русия ги прави първите цели при конфликт. Или не вярваш? Тоя Киммо Ярак трябва да се позамисли. Иначе то и до сега Финландия и Швеция участваха в съвместни учения с НАТО. Просто Финландия и Швеция не са си задали въпроса за причината на войната в Украйна. А слушкат по ***!
48
0
 
9
 
! Отговори
НАТО е Сигурност преди 1 година
Володя газ пикае, че американски ракети ще бъдат на 2 минути от Петербург!!!!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха .. ще си признаят че имат планове и за скандинавието ...
46
3
 
2
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Не съм експерт! Може би защото все пак съм качвал на Т-72 за малко. Но не съм танкист, за разлика от ония нашенски екипаж, който на учението 1-2 години преди да отида в Търново, в присъствието на натовски представители, бяха уцелили и пръснали цевта на танка-мишена на 15 сек, при норматив за поразяване - 20 сек. То бяха хвалби и надувки, че и нас ни заквасиха. И сам може да се досетиш каква е вероятността това да се случи 2-ри път. Добави и тази лакардия към неограничените възможности на Т-72...
45
3
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Боби: Защо пък русия да не се изнесе от Европа ? Кой има най-много ядрени оръжия и кой е най-близо до Европа ? Русия ! Дори и в Калининград има такива. ЕС също може да каже ,че се чувства застрашен и да си прибере града ... точно по маниера на русия :) Или не може ? Всъщност Калининград не беше ли отдаден нещо като под наем за 50-100 години ? Руското ЯО на границата с китай и ЕС мир :)
44
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Боби: Стига пуска опорки. Ако всичко беше точно така както го описваш русия щеше да владее афганистан. Уви не се случват тези мечти :) Четеш твърде много руски списания за ракети и алабала които нямат нищо общо с действителността. Те ще стрелят а другите ще ги гледат :)
43
0
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
Володин не забравяй ,че руските *** също ще бъдат застрашени :)
42
0
 
0
 
! Отговори
mavitatar преди 1 година
A RUSİYA koy şte zaştiti ot FİNLANDİA
41
4
 
3
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Имаме войната в Украйна. Фактически, страната трябваше да е прегазена до седмица, де факто - войната може да се влачи още с месеци, години. А за товариш Володин е ясно, че позицията, която заема не му дава друг избор освен да стърже до припадък определени реплики, иначе е враг. Историята е показала какво се случва с враговете. Но докато маже филията от правилната страна, може да е сигурен, че децата/внуците му няма да са на фронта, а той и семья ще са обгрижвани. За разлика от народонаселението
40
2
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Че защо трябва да ги защитава? И от КОГО? Не се виждат войнолюбци около тях.. А нали и Русия е най-миролюбивата страна от цял свят :-))
39
6
 
5
 
! Отговори
сВЕТИ Пьотър преди 1 година
Прав е .Ще бъдат унищожни , И Най добре да е през ноща.Всичко спи и няма и да разберат какво е станало.
38
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умен ли е кметът на финландския град Лапеенранта Киммо Ярак или е кофтимискинин? Има ли продажник, който не си е изяснил, че отановска или пиндостанска база у нас не защитава нашите интереси, а защитава интересите на Пиндостан в борбата му с Русия?
37
10
 
8
 
! Отговори
китаец преди 1 година
"Руснаците от мързел ще измрат!"
36
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пешки сте, Володя, малки пешки на дъската. А САЩ имат фигури и печелят играта.
35
6
 
12
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Този мужик друго не можа да измисли и започна да дрънка глупости
34
6
 
11
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Този мужик, както и Медведев и оня от Роскосмос - Рогозин - се надпреварват да се подмажат на Путин. Съвсем очевидно е, че от това зависи положението им в обществото. Като цяла, произвеждат нелепици и мъгла. Основния продукт на напъните им е отвращението на всеки нормален индивид от руските дела. Шведите и финландците имат изключително висок стандарт и качество на живот. Затова слагот още една стена между себе си и агресивната и неконтролируема руска варварщина.
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що е то?Пие водка, псува нато, заплашва с ядрени ракети, гaщите садрани.
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не се кахъри кой какво другарю.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пий си водката, яж си руската салата, бе прoсрак рyшки. Кой те пита, че се изkендзал на метеното.