Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица

Санкциите ще са с пагубни последици за глобалната икономика
22 юли 2022 08:00, Анисия Иванова
138
Захарова: ЕС продължава да се забива в задънена улица
Снимка: БГНЕС

С нелегитимните си едностранни санкции Европейският съюз упорито продължава да се забива в задънена улица, а съответните мерки довеждат до пагубни последици за глобалната икономика и сигурност. Това се казва в разпространено вчера изявление на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"На 21 юли Съветът на ЕС обяви разширяването на нелегитимните едностранни ограничителни мерки по отношение на Русия. С това Евросъюзът упорито продължава да се забива в задънена улица. На фона на очевидната безперспективност и безсмисленост на дългогодишната политика на натиск срещу Русия стават все по-явни пагубните последици на европейските санкционни упражнения за различни елементи на глобалната икономика и сигурност, включително и на държавите членки на Евросъюза", отбеляза говорителката.

"Наред с пандемията от КОВИД-19 основна причина за ръста на цените на селскостопанската продукция и въглеводородите е недалновидната икономическа и енергийна политика на Запада. За изостряне на ситуацията допринасят антируските мерки на ЕС, открито преследващи целта за подкопаване на външноикономическата дейност на нашата страна, включително в селскостопанския сектор", каза Захарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее, Киро освободи доларите на пасьолството и митрофанската тролщина пак се накачули тук.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова, на теб се е метнала, значи ЕС. Задънен Путин.
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е най тъпата организация в историята на човечеството. Корумпирана и съвършено безсмислена. Само *** и корумпетата поддържат този феодален кабал.
99
3
 
1
 
! Отговори
Товарищти преди 1 година
Роййся отива по дяволите.Новата Севрерна Корея
98
3
 
2
 
! Отговори
Joe преди 1 година
Когато ЕС и УСА спрат поръчките към чайниците ще видите кон боб яде ли! Живи ще ви одерат за това,че сте им прецакали прогреса. 1,5 милиарда ще ви превземат само със сопи в ръце. Ще се молите не за перални на Запада,а ще се молите за една снимка от цивилизацията. Пияни диваци!
97
4
 
7
 
! Отговори
жожи преди 1 година
*** тя Захарова много се загрижила за ЕС. Що не си гледа в нейната паничка, че скоро ще има много по-големи проблеми да рИве
96
10
 
3
 
! Отговори
Цоко преди 1 година
Възраждане и те това е
95
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко си върви както трябва ЕС са стадо овце и то миризливи и не къпани !!!!!!а знчи без култура !!!!
94
9
 
8
 
! Отговори
тоя травестит преди 1 година
какво се е загрижил(а) за ЕС.. да си гледат колхоза..ха.ха
93
5
 
5
 
! Отговори
Sir преди 1 година
Ти остави мнението по-долу, а виж още по-надолу в класацията, или 40-41, че даже и с 45 и 51 лайка. Направо ГИНЕС. Вероятно днес в руското пасольство са пияни и тук шетат агентите на ЦРУ, които спят бодро, като съветски подчасита. Loool
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долното мнение. Няма как да имаш четиридесет лайка за отрицателно време. Има нещо гнило !!!
91
18
 
46
 
! Отговори
Sir преди 1 година
За да приключа с тази тема, ще ви кажа в аванс, че колосът на глинени крачка - Рассия ще бъде унищожен от гнилий и свирепий капиталистический империализъм безпроблемно. Вече има ярки следи в изказванията на Путин, Белорусийското одъртяло ръководство, Марийка Захарова и Конската глъвъ - внешний министэр. Гледайте сеира. Яйце им се пече отзад и скоро ще се събудят без Рассия, а с множество губернии с различни имена, вероятно и чайниизки. И без това Рассия е азиатски вилает.
90
9
 
43
 
! Отговори
Sir преди 1 година
По данни на ООН, повече от 89 000 руснаци, годни за овенна служба, са напуснали Рассия през последните два месеца в посока Турция. Куррейската Армия на тлъстото джудже да се притече немедлено на помашч, щото сме я закъсали яко. Loool
89
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия разчита на това, че цената за отцепване от Русия е прекалено висока и ЕС и запада в частност не са готови да я платят. Въпроса е дали това е така. Сега си играят на игра, в която искат да видят кой по-рано ще се изплаши. Русия знае, че колкото по-близо сме до зимата толкова по-трудно ще е на ЕС да поддържа сегашната си политика. ЕС се надява санкциите да накарат народа в Русия да свали своя император-бог от власт. Мисля, че ЕС са в заблуда колко точно Руснаците са влюбени в идеята за Путин
88
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са я закъсали тия щом са се загрижили толкова за свободният свят
87
9
 
46
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Толкова е лошо е в ЕС и САЩ, че масово руснаците бягат натам, а децата на ръководителите на Рашия отдавна са в Лондон, Швейцария, Франция и т.н.В Рашия пералните са лукс за голяма част от населението. Замислете се за това.
86
10
 
46
 
! Отговори
007 преди 1 година
Захаров като я гледам физономията очите ще и фръкнат от страх Европа не толкова страшно в европа живеят много Руснаци които са избягали от кремалките простотии
85
7
 
40
 
! Отговори
Крум преди 1 година
Добре,че вашата улица е играта само от светлина?!Вие не сте нормални хора бе!
84
17
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аспартамова какво се е загрижила за "лошия Запад", който аха-аха да изчезне...и така вече над половин век... Руснаците бързо забравиха, че ако не беше САЩ да им налива с ленд-лийз милиарди в оръжия и храна през Втората световна нямаше да съществуват сега. Неблагодарно племе са си - помагаш им, а те злобеят и от комплекси не могат дори да признаят, че им е помагано.
83
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия воюва с Украйна. Украйна ще получи самолети ф-16. Украйна има законното право да удари агресора Русия. Какво ще обясняват на руските поданици?