Войната в Украйна отне живота на 358 деца

686 са били ранени, най-много в Донецка област
55
Войната в Украйна отне живота на 358 деца
Снимка: БГНЕС

Към днешна дата повече от 686 деца са били ранени, а 358 са загинали в Украйна в резултат на пълномащабната въоръжена агресия на Русия. Това съобщи Укринформ, като се позова на службата на главния прокурор.  

По официална информация най-много деца са пострадали в Донецка област - 362. Ранените в Харковска област са 194, в Киевска - 116, Черниговска - 68, Луганска - 61, Николаевска - 55, Херсонска - 54, Запорожка - 40.

Тези данни не са окончателни, тъй като се работи по установяването им в местата на активни бойни действия, във временно окупираните и освободените територии.

В резултат на бомбардировките и обстрела са нанесени щети на 2188 учебни заведения. От тях 221 са напълно унищожени. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: украйнадецаранени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
0
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Да бе да ,ама това са биле въоръжени до зъби бойци с биберони,памперси имали са самолетчета,пистолетчета,подводнички с които са заплашвали сигурността на Русията,ако не вярвате питайте Марчето,КОКОШИНков,ПЕСков,ЛЪВров,МУТРАфонката ШАЙГУНя и др.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагедия. Убийци. Тъжно е,че наш ***.чо му ръкопляска.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половинчата истина, по *** от лъжата е. Всичките училища и болници са обстрелвани от украинските сили. Повечето са в Донецкия регион. И сега продължават всеки ден. Искат и това да препишат на Русия. Много отвратително!
38
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 година
И какво като се говори за Украина.Имперската политика и от изток и от запад е еднаква.В битката им за надмощие умират хора,от които нищо не зависи,без значение от коя националност са и в какво са ги манипулирали да повярват.Да не казвате,че двойният стандарт,когато става дума за човешки животи е нещо приемливо или,че хората от Либия,Ирак,Сирия и т.н.са втора категория хора???!
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете за убитите по време на краварските войни хората да направят сравнение.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А колко загинаха в Хирошима, Сирия, Ирак, Виетнам, Камбоджа, Либия?"За Украйна се говори, любимата тактика е да се измества темата, Коцето я владее тази тактика перфектно.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко загинаха в Хирошима, Сирия, Ирак, Виетнам, Камбоджа, Либия?
34
2
 
11
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
И всички тези деца руснаци ли са ги убили,укрите с халосни ли стрелят?
33
8
 
3
 
! Отговори
педофила Путин преди 1 година
време е за съда в Хага
32
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Украински фейк.
31
0
 
8
 
! Отговори
чеченец преди 1 година
Нищо не е 358 , при нас картинката беше 42 000 деца убити , общо 300 000 загинали мирни жители .
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 АМа бъдете така възутени и налагайте санкции, когато и САЩ го правят иначе сте лицемери. Принципно си прав, но, ако и в двата случая реагирате по същия начин. Обаче в единия случай викате война е има косвени жертви в другия обвинявате.>>>>МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА САЩ, МАЩ, ЩЕ ОТГОВАРЯТ И ТЕ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ, НО В СЛУЧАЯ СТАВА ВЪПРОС ЗА РУСИЯ. ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ Е УБИВАЛ НЕ И ДАВА ПРАВОТО И ТЯ ДА ГО ПРАВИ.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анти-трол преди 1 година
До АнонименТочно така, за смъртта на тези деца е ВИНОВЕН ЕС, САЩ и карикатурата ЗеленскиБелиятН ос!!! АЙДАР, АЗОВ и всякаква останала неонацистка *** дондуркана от Урсула и въоръжена от Байдън! Руснаците по руски деца не стрелят но наркоманите от фашистките отряди под благият "демократичен поглед" сеят смърт, но само срещу беззащитни!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 АМа бъдете така възутени и налагайте санкции, когато и САЩ го правят иначе сте лицемери. Принципно си прав, но, ако и в двата случая реагирате по същия начин. Обаче в единия случай викате война е има косвени жертви в другия обвинявате.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука се правят свзифови напъни да ни обясняват, че щом някъде другаде хипотетично убивали деца, това е мнооого морално. Не не е дАрагие товаришчи - да убиваш деца, най-безащитните е ГЕНОЦИД!
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
358 детски живота на сметката на Путин.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук без война има доста загинали деца в пътни инциденти.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На глобалистките педдофили най-малко им пука за децата почти целия хамерикански елит е бил на острова на Епстиин после го самоубиха в затвора за да не се разприказва и да стане мармаладд. Но ясно е документирано, че дори Бил Клинтън е летял със самолета на Епстийн до острова му.
23
2
 
5
 
! Отговори
Папа Франциск преди 1 година
Ох на дядо дечицата, дайте да ги настаним в католическите манастири...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
TCDD обаче има и тератогенно действие уврежда човешкия плод в майчината утроба. И днес цели три поколения по-късно все още във Виетнам се раждат много деца с тежки малформации. Предполага се, че между два и четири милиона души са засегнати от използването на химическото вещество, и най-малко 100 хиляди деца са били родени с увреждания. Демократична работа.