Франция: Русия иска да спусне завеса от кръв между себе си и Европа

Украйна трябвало да спечели тази война, от нея зависи бъдещето
28 юли 2022 19:55, Елка Василева
73
Франция: Русия иска да спусне завеса от кръв между себе си и Европа
Снимка: архив, БГНЕС

С войната в Украйна Русия иска спусне "завеса от кръв" между себе си и европейските си съседи, заяви днес държавният секретар на Франция по европейските въпроси Лоранс Бун, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Бун поздрави Украйна и Молдова за получаването на официален статут на страни кандидатки за членство в Европейския съюз. "Този статут е жизненоважен за тези страни", каза тя и добави, че "не са възможни половинчати мерки, когато Русия е избрала да спусне завеса от кръв между себе си и съседите си".

Украйна е арена на "неописуеми престъпления" на руските войски и е замесена във "война, която трябва да спечели, защото от това зависи нейното бъдеще, както и нашето", заяви още Бун в рамките на дебат за приключилото в края на юни френско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Тя поздрави 27-те страни членки за реакцията на руската инвазия с "колективен отговор от невиждани санкции с безпрецедентен обхват", чиято цел е "войната да стане трудна за Русия в икономически, финансов и военен аспект".

Според оценката на Лоранс Бун ЕС е успял да "скъса с едно голямо табу", финансирайки въоръжаването на Киев. "Времето за стратегическа умереност приключи", подчерта още тя.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Украйна зависило бъдещето? Ако от този наркоман зависи бъдещето... що за глупости пишете.
50
0
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Отегчен 43 Путин посегне ли към червеното копче с Русия е свършено.И ние ще пострадаме.
49
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Да.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още боли , нали бе франсета , помним наполеон колко бой е отнесъл от руснаците яко боли от тоя трън
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И много добре ще направят не им трябва евро.гейската " димокрация". Някой го беше казал много точно:" фашизма ще се върне под образа на либералната демокрация " Ами вече е тук.
46
6
 
11
 
! Отговори
завеса от кръв преди 1 година
запада пак приписва собствените си намерения на омразната му Русия...
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Франция, хайде погледнете малко собствената си история, и вие има над какво да се замислите: Кладите, колониите?
44
10
 
7
 
! Отговори
бг преди 1 година
фашистката руска империя винаги е била агресивна към съседите .Над 200 войни е водила за заграбване на чужди територии и геноцид на съседни народи .Тази тюрма на народите както казва Ботев трябва да бъде унищожена в интерес на цялоточовечство и мовешкия род н земята.Смърт на империята на злото!.
43
4
 
10
 
! Отговори
е не бе преди 1 година
то пък щото европа се скъса да се бори за мир и за прекратяване на назряващия конфликт. Че даже и сега вместо да правят усилия да потушат конфликта, наливат масло в огъня. то не са санкции към Русия, оръжие и пари за Украйна, призиви, всякакъв натиск към други държави да се присъединят срещу РФ .... Какво очаквате, кухи брюкселски зелки?
42
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
Глобалистите взеха да реват. Края им е близо.
41
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Русия трябва единствено да спре газта за ЕС! ............ тя е спя ве каскет смачкан. Сега оня травеcтит Митрофанова ни се моли пак да си купуваме от газпром :)
40
19
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
Русия губи тази война! Това е очеизвадно ддори за п.ткинофилията тука! Въпорсът е кога запада ще се смили и позволи на русия да се оттегли достойно от бойното поле! Не за друго ми само с няколко ракетни комплекса и уръдия изпратени на украйна и рашките клекнаха! При това не говоря за танкове или кораби, понеже там се видя, че и танковете и корабите на русия не струват нищо! И поради това русия ги държи далеч от бойните действия! Та русия губи таз война!
39
8
 
16
 
! Отговори
Отегчен преди 1 година
Нещо не си спомням ядрена държава да е губила война в последните 70 години. И то още повече срещу неядрена. Ама като така му е кеф на франсето, нека си дудне. Както се казва по техните земи: бла-бла-бла.
38
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армия ВС РФ наносит мощные удары повоенным позициям ВСУ вАртмовске и Авдеевке
37
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те петлите изядоха шамарите от русия и до сега ги боли вече изминаха сто години майче искат още шамари за следвашите сто год.в бг всички лъжи обръщат в истина зада избият от сърцата на бг руската любов
36
5
 
19
 
! Отговори
Бунтата преди 1 година
Дрън дрън ярина!!!!!Мръсни пропагандисти!!!!Русия ще си вземе това,което е нейно и няма да остави тъпите кравари да правят бази на границата им!!!!А това,което пишете за Русие е долна порнография от вас!!!!Що не предава една медия поне,как украинците убиват украинци и казват,че руснице ги трепят??????Защо криете истината
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва единствено да спре газта за ЕС!
34
21
 
6
 
! Отговори
Левски значи СВОБОДА преди 1 година
СЛАВА на Украйна!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпо. Сайта се изчерпа... Лошо! Нема паре...
32
4
 
14
 
! Отговори
'Бахти пропаган преди 1 година
Единствената завеса, която ще спуснат, ще е радиоактивна, но се молете да не се стига до там, защото завесата няма да започва в украйна, а малко по-на запад!