Путин: В една ядрена война не може да има победители

Такава война не бива да се започва
302
Путин: В една ядрена война не може да има победители
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският президент Владимир Путин заяви, че в една ядрена война не може да има победители и че такава война не бива да се започва.

Путин направи този коментар в писмо до участниците в конференция, посветена на Договора за неразпространение на ядреното оръжие (ДНЯО), повече от пет месеца след началото на войната му в Украйна, съобщи Ройтерс.

"Ние изхождаме от факта, че в една ядрена война не може да има победители и тя никога не трябва да бъде разпалвана, и се обявяваме за равна и неделима сигурност за всички членове на световната общност", заяви той.

Международната загриженост относно риска от ядрена конфронтация се засили, след като Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. В речта си по това време Путин посочи остро ядрения арсенал на Русия и предупреди външните сили срещу всякакви опити за намеса.

"Който се опита да ни попречи... трябва да знае, че отговорът на Русия ще бъде незабавен. И ще ви доведе до такива последствия, с каквито никога не сте се сблъсквали в историята си", каза той.

Дни по-късно той нареди ядрените сили на Русия да бъдат приведени в състояние на повишена готовност.

Войната в Украйна повиши геополитическото напрежение до нива, невиждани от Кубинската ракетна криза през 1962 г.

"Перспективата за ядрен конфликт, която някога беше немислима, сега отново е възможна", заяви през март генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Политици както в Русия, така и в Съединените щати публично говорят за риска от Трета световна война. Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви през април, че предвид неуспехите, които Русия е претърпяла в Украйна, "никой от нас не може да приема с лека ръка заплахата, която представлява потенциалното прибягване до тактически ядрени оръжия или ядрени оръжия с ниска мощност".

Русия, чиято военна доктрина позволява използването на ядрени оръжия в случай на екзистенциална заплаха за руската държава, обвини Запада, че води "марионетна война" срещу нея, като въоръжава Украйна и налага санкции на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Така е ! Ние ще прежалим нашия мизерен живот , ама как ще се простят с него богаташите живеещи по- добре и от царете ?!
263
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 1 година
До изявленияНещо логиката ти я няма. Хйде помисли малко и ако не разбереш къде е проблема...както казваш - в Карлуково :)
262
3
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Малко "умното" руско джудже и верните му сатрапи непрекъснато плашат света с ядрен апокалипсис и изглежда е време да си направят противоатомни бункери на стотици метри под земята,за да оцелеят.Те ще са единствените господари на планетата без никакъв шанс живот на земята.Дано да си сбъднат мечтата и да им е честито! *** нямат еквивалент.Руските фашисти-също.
261
1
 
2
 
! Отговори
изявления преди 1 година
Преди две години депутат от Руската дума---Без Путин - няма Русия; По- късно Путин,скромно заяви ---За какво ми е светът - без Русия. В тези две изречения е същината на руското умопомрачение. Без Путин Русия е нищо , а без Русия и светът да загине .. все едно е за руснаците. Който разбрал , разбрал. За другите ... Карлуково.
260
1
 
0
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Одна из цели самоликвидация на пост советские армии в том числе руская и украйнская ..ето диверсия готовили много лет ..ПУтинов и его соучастники еще на свободе..
259
2
 
0
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
Как видно от показние паради американские наркомани следят каждого в том числе ядерние под лодки,корабли,танки,БТР,БМП солдати с помощи спец раз диверсионная техника специално доставлена и смонтирана на руско советская военная техника.. СЛедят и кождой гражданин русия через дигитално голограмние оружия в личние и банковские карточки..ЦЕл ликвидация в том числе на ЕВропа..
258
0
 
2
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
22 года Путинов начал нагло преступная война против РУСь.. Уже пострадали десятки милиони наши братя и сестри от самая руская республика в мире Украйна..Остали без работа и доходи.. Путинов еще на свободе ???Убили жестоко сотни тисяч.. Санкции увредили 89% от население на руская федерация.Пострадали все бедние в Евросоюз..Нужно арестоват началники Путинов в том числе от США///
257
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс заяви през април, че предвид неуспехите, които Русия е претърпяла в Украйна, "никой от нас не може да приема с лека ръка а русия само напредва и превзима от село до село от град на град и стъпва на пръсти в запада укропия ще ходи с марш де..би...ли вие от с палите тези огнища на воините сега ще я запалите в китай
256
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Уж се загрижил и продължава да плаши да стане на неговото .....
255
1
 
4
 
! Отговори
И кое му е Бравото? преди 1 година
До Анонимен................Че плаши света с ядрена война ли?Да сте чули някой след края на Втората Световна Война да го е правил?
254
2
 
4
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 1 година
Каква ще бъде третата световна война - не зная, не мога да кажа. Но четвъртата - тя ще се води с тояги и стрели.
253
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Путин!
252
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световната общност в най-скоро време очаква Владимит Путин и подчинените му да бъдат арестувани и съдени за геноцид, международен тероризъм, военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Цялата армия на Русия трябва да бъде обявена за терористична организация, която избива наред, изнасилва, отвлича военни и цивилни, подлага ги на малтретиране и мъчения, подлага ги на филтация и задръжане в коцлагери, разрушава градска и частна собственост, анексира чужди територии. Немските военни прест
251
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че друг не виждам плаши с ядрена война освен Путин. Проблема им обаче, е че се видя че нямат аргументи щом ставадума за конвенционална война : разузнаване никакво, поголовна корупция от която следва и неподдържана техника която се чупи ,морално остаряла техника и липса на масово производство на нова такава (за пример СУ -57 може да са супер но на дали има и 20 произведени ,за Армата да не говорим) . Украинците се борят с дух ,но си представете на тяхно място модерна НАТО-вска армия ?
250
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо плаши света с ядрена война, после се прави на човеколюбив филантроп и заявява, че в една ядрена война не може да има победители.Тези са царе на лъжите и лицемерието, няма как, то е вкоренено в руската робска крепостническа душа, там или си на дъното на социалната йерархия или си на върха.
249
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин се изходи върху Русия! Вонята ще се разнася по света дълго!
248
2
 
0
 
! Отговори
Бравос преди 1 година
Джуджаки...Ползвай го....
247
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да очакваме путин да използва ядрено оръжие значи, дано не съм прав
246
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам че не си много луд, веднага заповядай да унищожат 6000 хил руски ядрени снаряда. Ако не го направиш значи си лъжец
245
1
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
нито на теб нито напрнсията, а да не говорим на оня с дръпнатите очички някой позволи да унищожите планетата... тези, които правят това, което става в момента няма да позволят!