Русия обяви "Азов" за терористична група

Полкът е едно от най-значимите украински военни формирования
2 авг 2022 15:25, Йоана Цонева
120
Русия обяви "Азов" за терористична група
Снимка: БГНЕС

Украинският полк "Азов" бе обявен от Върховния съд на Русия за "терористична" група.

Полк "Азов", който има крайно десни и ултранационалистически корени, е едно от най-значимите украински военни формирования, които се сражават срещу Русия в Източна Украйна, предаде БГНЕС.

Русия редовно се позовава на "Азов" в подкрепа на твърдението си, че Украйна е контролирана от "фашисти". Руската държавна пропаганда сравнява бойците на Азов с нацистите от времето на Втората световна война, чието поражение от Съветския съюз остава основна част от руската национална идентичност.

Още по темата
Преди това полкът е бил базиран в източния украински пристанищен град Мариупол, но много от военнослужещите са били пленени от руските сили, когато градът пада през май след почти тримесечна обсада.

Представители на Донецката народна република, подкрепяната от Русия структура, която претендира за Мариупол като част от своята територия, заявиха през май, че заловените бойци от Азовския полк могат да бъдат осъдени на смърт съгласно законите на самопровъзгласилата се република.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Запада да обяви руска младежка патриотична организация за терористична организация. Както и моторджиите на Путин и организацията Вагнер. Младежката им патриотична организация слага в джоба си Хитлррюгенд. Германците са като квартали хулигани в сравнение с младия резерв на Вагнер.
98
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Мнението на терористичните режими като агресорския Руски не трябва да се зачита, както на нацистките и ислямките терористи които както всички злодеи-военно престъпници използват винаги лъжлива клеветническа пропаганда срещу невинните си жертви за да извинят пред много народи и заблудят че имат основание както заблуждават себе си да вършат престъпни дела срещу човечеството мира, истината и Бога и наричат жетвите си каквито са те терористи,нацисти,окупатори,но така само добавят и клевета към злото
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците - Азов е бил нацист. Също Руснаците по времето на СССР - да кръстим море на великия герой Азов...
96
5
 
4
 
! Отговори
Неизбежно е преди 1 година
Руските нацисти изгубиха правото да кзват каквото и да било. Това, което правят не е "съд" а разпореждане от позицията на силата. Когато това се промени, "присъдите" им ще бъдат обозначени като каквото всъщност са: военни престъпления.
95
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито и демократични доводи да се изтъкват. Каквито и прозападни хвалебствия да се правят, резултата е разгром за Украйна! Русия ще унищожи тази държава, за да съществува на спокойствие. Европа и САЩ ще лаят, ще вият на умряло и ще мирясат, особено европейците като нас и подобни, като измръзнем 1-2 зими! Руската икономика вече минава на военни релси, за Украйна няма шанс. Мантрите "Украйна ще победи" са за наивници - прозападни ***!!
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 99 прегледай западните новини до 2021 за Азов как казват че са крайно десни националисти, нацисти и паравоенна организация и изведнъж 2022 пълен катарзис Азов са борци за свобода и част от украинската армия. Има Ютюб можеш сам да потърсиш стари предавания и новини
93
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- големият терорист в света е Русия!
92
7
 
5
 
! Отговори
окупанти и терористи преди 1 година
са Русия
91
5
 
5
 
! Отговори
До 97 преди 1 година
Съюзниците на САЩ държат над 70% от световната икономика ако не знаеш. И да не е еднополюсен модела, ще е САЩ и Китай, само че Китай няма съюзници и пак ще загуби, както СССР навремето.
90
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро наистина руснаците ще имат големи проблеми с Азов.
89
7
 
5
 
! Отговори
азъ преди 1 година
Империята на Злото ще възстановява СССР. Независимо дали набелязаните народи го желаят. Да, но туркмени и азери са под крилото на Турция. Литва, Латвия и Естония са в НАТО. С други думи ИЗ ще воюва с целия свят, за да граби още територии. Тези, които вече е заграбила са и малко. Произвежданите от Украина огромни количества зърнени култури, очевидно са примамливи за Россия, като още един начин да изнудва света и да го държи в зависимост. Светът е в беда. Бог да ни пази. Бог да помага на Украина
88
4
 
4
 
! Отговори
азъ преди 1 година
Обявените от Империята на Злото за терористи, всъщност са борци за свобода и независимост на собствените си народи и земи.Азов е едно от подразделенията на украинската армия.Руснаците нахлуха в украинска земя, разрушиха градове, избиха стотици хиляди мирни хора и нагло и цинично обявяват защитниците на украинската земя за терористи. Империя на Злото е най-точното определение за свременна Россия.Човешките жертви за Мордор са нищо, както техните, така и тези от набелязаните за унищожение държави.
87
5
 
5
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
До До Оф: Помисли и ти. Русия не можеше да изостави на изтребление руското население на Донбас и Луганск. Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне.
86
2
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Morski: Много си се объркал - писал съм ти го и друг път но не вдяваш. Светът бил казал това за Русия? Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
85
6
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
А светът Русия , за терористична държава!
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахаха козяшките тролери ми нацъкаха минуси за фактите които всеки може да провери. Талибаните бяха спонсорирани от Америка и въоръжени със стингери. Сенатор Маккейн го има на снимка с албагдади. И Джордж Буш старши е бил аверче с Бин Ладен. Всичко до тук е факти имате Гугъл цъкайте и четете. А терорягите в Чечня има много филми как са уахабисти като ИДИЛ и искат халифат Козяк да си наемат по-умни тролери ,че е скучно да се пише с ***
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За рaлистите "истината" е само тяхната, като най-арогантно си измислят нещо, което им изнася и това се обявява за миродавно... Така действат за абсолютно всичко и в пропадналата си държава и навън. Лъжи, репресии, дезинформация, убийства и всичко друго.
82
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84 кво да си спомняме Чечня. Там бяха спонсорирани от Америка терористи уахабисти, по същият начин САЩ създаде ислямска държава сенатор Маккейн се издъни със снимка с албагдади , САЩ финансира и талибаните през 80те. Бин Ладен беше бизнесмен и приятел на Джордж Буш. Американците подкрепят всякакви радикали под формата на бойци за свобода и под мотото врагът на моя враг е мой приятел без да се интересуват от дългосрочните последици
81
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много "рано" са се сетили вaтниците... Ха-ха-ха! Държава-терорист и агресор, а обвинява други за терористи...
80
4
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
Хитлер е бил много наивен на времето...как не се е сетил да обяви Червената Армия за "терористична организация"...виж руснаците колко са остроумни...