До 5 дни изгонените дипломати трябва да напуснат Русия

Връщат се и служители от Центъра на промишлеността на България
Обновена: 5 авг 2022 16:30 | 5 авг 2022 16:30, Камелия Цветанова
35
До 5 дни изгонените дипломати трябва да напуснат Русия
Снимка: Facebook

Българските дипломати, обявени за персона нон грата от Русия трябва да напуснат страната до 5 дни, съобщиха от българското МВнР. 

По-рано днес от руското външно министерство обявиха, че гонят 14 български дипломати. Това бе реципрочна мярка спрямо България, която обяви за нежелани 70 руски дипломати в края на юни заради опасения за шпионаж.
Посланикът на България в Москва Атанас Кръстин е бил поканен на среща в Министерството на външните работи на Руската федерация днес.

Още по темата

"Той е уведомен, че четирима български дипломати и десет технически служители от дипломатическите ни представителства в Москва, Санкт-Петербург и Екатеринбург, както и от Центъра на промишлеността на България в руската столица са обявени за персона нон грата. Те следва да напуснат страната в срок до 120 часа", съобщават от МВнР.

"Руската страна е информирала, че предприема тази мярка в отговор на решението на българската страна от 28 юни за намаляване на числеността на персонала на руските представителства у нас във връзка с действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения", добавят от външното ни министерство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: МоскваРусиядипломати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съставът на нашето посолство в русия не е в състояние да навреди на тази страна. Виж съставът на руското посолство у нас със сигурност извършва зловредна дейност у нас!
28
7
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Изгониха и чистачката и градинаря на руското посолство в София , защото извършвали действия,несъвместими с виенската конвенция......абе той Кире Простото сам си ритна стола на който седеше с това си решение.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еее от къде ги намериха 14 като Кире ги брои че всичките били 12
26
0
 
8
 
! Отговори
идетрибунал преди 1 година
Малко инфо-Нефтохим го приватизира Костов!До тогава мафията го точеше чрез Росбулнефт,който дължеше на комбината над 200млн.$.Правеха кухи търгове и внасяхамиязми от Азърбейджан и отчитаха двойна цена на крекинга!Комбината губеше милиони от износ на гранулат а *** заливаха страната с евтини пластмасови стоки!Трябва да има революция,съд и Белене Костов и сие предатели!Знаете ли за колко шитнаха Девня с капацитет 1,2млн.т.годишно и собствено пристанище?
25
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни трябва руско посолство. Защо ни е? Русофилите тук плачат по раша, но не са стъпвали там. Няма и да стъпят. Все към Европа ги дърпа.
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да рационализираме и отнемем Лукойл от руската с.***
23
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре е да закрием руското посолство у нас. Не ни трябват империалисти
22
5
 
11
 
! Отговори
Пинг Понг преди 1 година
Няма нужда от толкова дипломати и за двете страни никому не са нужни излишни разходиКато се има на предвит че българските дипломати да си шyшymиги а руснаците са сиИнструктира ни Шпиони като всеки от тях има различни предназначения като се има на предвит, ЧЕ ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ са на Българска ИЗДРЪЖКА А ОНАЯ MACTYPБAHOВA НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ПОНЕ БЪЛГАРСКИ НДА НАУЧИ ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ СЪС ТЯХНИТЕ ПРОКСИТА
21
2
 
5
 
! Отговори
Да изселим преди 1 година
Бялата Златка от България!
20
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не закрием направо посолството? С фашисти никой не иска да си има работа.
19
15
 
16
 
! Отговори
Гротескни са руснаци преди 1 година
Какво ли шпионират българските шпиони в Маскве - сигурно допотопните Т 72 които използват в Украйна или някоя нова технология за производство на Лади !
18
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешни руснаци, в момента "прогресивния" свят масово минава на кафяви въглища и на парни локомотиви.
17
8
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Гонят ги и същевременно разпореждат на Радев кой да им изпрати на тяхно място!
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските шпиони, обявени за персона нон грата напускат Русия. Днес Лавров ще разговаря с министъра на външните работи на КНР на самита на АСЕАН. КНР прекрати всички съвместни военни, юридически и климатични проекти с Пиндостан. В този момент КНР осъществява морска блокада на Тайван.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 дни??? Ясно от външно министерство ще им пращат автобус.
14
5
 
11
 
! Отговори
До руското министерс преди 1 година
Изгонете и готвачката . Моля! Не може една баница да направи а пълнените чушки все сурови.
13
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай то и без това са само връскари на СДС или ГЕРП.
12
23
 
12
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
Чакаха да дойде русороба Радев и хоп изгониха нашите дипломати - при Петков не им стискаше ! Петков щеше да изгони още руски агенти - сега при Радев - нищо !
11
15
 
13
 
! Отговори
2 ВИДА РУСОФИЛИ преди 1 година
ИМА 2 ВИДА РУСОФИЛИ: ПЛАТЕНИ И ЗАБЛУДЕНИ. БЪЛГАРОФИЛИТЕ ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРИЯ !
10
16
 
19
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Ние пък имаме да им пращаме на москалите куп робофили и още две поне партии - "бившите" кремълски комунисти - БиСиПи-то и ***! Да си живеят и вЕрват на Русия, но да не припарват до България, че и без това са я забравили, а само Москва им е в кратуните! Когато ние сме имали държава, Москва още не е съществувала, Продажни робофили!