Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати

Това е ответната мярка за изгонените от България
Обновена: 5 авг 2022 13:29 | 5 авг 2022 13:18, Александър Попов
378
Отговорът на Русия: Експулсира 14 български дипломати
Снимка: БГНЕС

Русия гони 14 български дипломати като ответна мярка, съобщи Mинистерството на външните работи на Русия.

Българският посланик в Руската федерация Атанас Кръстин е бил повикан в руското външно министерство, за да му бъде връчена нота, с която 14 служители на българското посолство в Москва са обявени за персона нон грата.

Русия била убедена, че неприятелските действия на София по отношение на Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ.

Русия смята, че експулсирането на нейните дипломати от България нанася значителна вреда на отношенията между страните и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия не само нанасят значителна вреда на традиционните връзки между нашите страни, нарушават правата на сънародниците, лишени от достъп до консулс-ки услуги, но и свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия", заявиха от дипломати-ческото ведомство.

"Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", допълва външното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
2
 
! Отговори
Явно е крайно верме преди 1 година
България да остави в руското посолство само толкова хора колкото има в Българското в Москва.
279
4
 
3
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Абе, руснаците като ви казват врагове, какво им се подмазвате, бе. Ако някой се чувства руснак, а пък пише на български, спешно трябва да емигрира в Съветска Русия. Имат нужда от национални предатели, ще ви се зарадват, ще има и парички. Емигрирайте, не пишете!
278
0
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Абе ОНЗИ кирето е една американска лиготия която докара България до фалит - ами оше малко време и ще видим дали е така !?!?!? Но НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ - иначе без АЕЦ Козлудуй и вземете си европейската демокрация и вървете май ..... си !!!!
277
6
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Права е Захарова: Неприятелските действия на София спрямо Москва нямат нищо общо с националните интереси на България и българския народ.
276
1
 
3
 
! Отговори
УджаС преди 1 година
Ще пресъхне ли кучешкото канче на русофоба....това е въпросът....
275
6
 
2
 
! Отговори
КИРО преди 1 година
Е против Ковид диктатурата. Да си върнем Киро! Киро се промени! Продължаваме Промяната!
274
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешно е когаято Русия се е "загрижила" за националните интереси на България. Колкото и да й се иска ние руски крепостници няма да станем. Имаме някакъв процент безмозъчни същества, които се наричат русофили, но никой от тях не държи парите си рубли, не кара руска кола и не праща децата си в руски университети. Дори не се намира и един заблуден от тях да поиска да стане гайстарбайтер в Русия, за да му плащат в рубли.
273
4
 
2
 
! Отговори
Е преди 1 година
По 5 персони с дипломатически имунитет са достатъчни. Всичко друго - на общо основание, подлежащо на арестуване и присъда. Не е нормално да хванеш някой руснак, че те краде, а той да ти извади дипломатически паспорт и да ти каже, че нищо не можеш да му направиш.
272
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ние имахме ли толкова дипломати в росия? Кво са изгокили ***?
271
7
 
6
 
! Отговори
Е преди 1 година
Много се загрижили руснаците за българските национални интереси бе. Тц. Тц. Тц.
270
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много русофобия днес. Разберете, че русофоба е също човекофоб. Вярващият в Бог не дели, не осъжда и не мрази. За Любов към ближния чували ли сте някога и чели ли сте Библия. Най-голяма вина носят медиите, но всеки си носи кръста за мислите, думите, делата. Останете си със здраве и спрете с тази омраза! Запада и САЩ също не трябва да се мразят. Те сами се обричат и си вредят.
269
7
 
8
 
! Отговори
Love преди 1 година
Russia!
268
13
 
11
 
! Отговори
Веднага преди 1 година
България да се извини, да си посипе главата с пепел и да върне отношенията на предишното ниво. Киро в затвора за национално предателство и да му се осигури и Кокора за компания. Лена ще я оставим за Христо Иванов, че е много грозен, милия ( не само душевно) и нема кой друг да му върже.Винету.
267
4
 
3
 
! Отговори
ФСБ преди 1 година
Оставяме само сътрудниците си.
266
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немедлено трябва да се извиним на Русия и да върнем всички отзовани дипломати + да предложим места за още. Не може да се късат така дипломатически отношения, не и по този унизителен начин! Трябва да покажем на руснаците че все още ги уважаваме и смятаме за наши братя. Веднага след възстановяване на дипломатическите отношения да започнат преговорите за доставка на ефтин газ с рубли, както искат братушките, те са от позицията да поставят условия не ние.
265
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То там бяха 12, от къде са ги намерили другите двама
264
2
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 307 Аман от такива братя.
263
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ват/ниците продължават да се опитват да манипулират българското общество и българските избори, палят складове, тровят, убиват ... и българските комунисти продължават да се кланят на фашисткия СССР на путин, и в последно време президентството се очертава като руската пета колона в България.
262
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вежлив и щадящ отговор. Русия винаги е гладала на подлото отношение на българските политици със търпение и снизхождение. Защото Русия знае какво е мнението и отношението на обикновените хора в България - а именно - Русия е братска на България страна.
261
4
 
12
 
! Отговори
Откачена работа преди 1 година
Започната от откачената обезьяна Кирчо. Сега пък бил против маските. Просто да поДлоДеиш.