Зеленски: Русия използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор

Руснаците знаели, че губят в преки битки
Обновена: 7 авг 2022 10:49 | 7 авг 2022 08:44, Камелия Цветанова
138
Зеленски: Русия използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че използва атомната електроцентрала в Запорожие за терор. По-рано Киев и Москва си отправиха взаимни обвинения за обстрела от петък в близост до един от реакторите на централата. "Руските терористи станаха първите в света, които използват атомна електроцентрала... за терор", каза Зеленски, цитиран от БНР.

Още по темата

Украйна е постигнала тази седмица сериозни резултати в унищожаването на логистичните и тилови части на руската армия, каза още украинският президент във вечерното си видеообръщение.

"Руската армия няма да промени тактиката си. Разбираме, че нашествениците знаят, че губят в преки битки. Затова врагът разчита на артилерия и тотален обстрел. Те се опитват да унищожат всичко и да влязат в руините... През тази седмица, въоръжените сили на Украйна постигнаха високи резултати в унищожаването на логистиката на руската армия. И всеки удар по складове с боеприпаси на противника, по командните му пунктове, по струпаната руска техника, спасява живота на украинските военни и цивилни", каза Зеленски.

Той благодари на украинските военни, които, по думите му, с неимоверни усилия удържат врага и на партньорите, които доставят на Украйна необходимото оръжие. Украинският президент напомни за поредния пакет от военна помощ от Съединените щати, който съдържа и боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
3
 
! Отговори
мислете! преди 1 година
Много добре чух украинката, която каза, руснаците ще се окопаят отколо атомната централа и ще се надяват да не ги обстрелваме, но ние ще го направим и това е напълно нормално!!!! такива украинци с такова мислене, когато и да им затриеш семейството ще е късно!!!
83
0
 
3
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
"Vladimir Aleksandrovich Zelensky[1] sometimes Alinsky or Lewinsky when fascist Western regimes banned the public use of the letter Z" ?????? И вижте в нета, дори в Гугъл името: Ruslan Onishenko. Непремено! И тогава ни го рекламирайте тоя украински патриот по-нисък и от Путин.Дано ви се отворят очите и душите. И се молете за прошка.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
видехме ги Хамериканците у Афганистан..назсрани *** на бегом марш се изнесоха и оставиха 70 милярда $ оръжия ..улави та улави..с китай че се мешат те ..ама ако Китай Русия и Иран и северна корея ги подпукат ..от 320 милиона че спаднат на 12 милиона
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да бе откачен наркоман,те руснаците сами си обстрелват и Донецк,когото тръгнаха и да освобождават,сами си обстрелват и освободените територии,сами обстрелват и хората ,които освобождават.Пич,ти не си наред,абсолютно луд си.Ще погубиш народа и държавата си
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дрогиран нацист ще предизвика втори Чернобил,или да го арестуват или да го денацифицират.Явно толкова е деградирал,че освен собствения си народ рискува живота и на европейците.На всички е ясно че укронацистите стрелят по собствения си народ и по централата.Стига лъжи и демагогия
79
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа ако не иска втори Чернобил е крайно време да озапти пс.ето си!!!
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси наглия тип. Кой я използва за терор, не са ли тези които вече ежедневно я обстрелват, т.е. украинската армия?
77
0
 
14
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
Пич, омръзна ни вече,не разбра ли? Видяхме ги украинците що за стока са! Искат да живеят на аванта, да са на морето, да не плащат нищо, да ги храним три пъти дневно-а те да не работят.Паркират си джиповете където си искат-а това са все здрави иправи мъже,които уж се бият! Спортистите им ползват нашите спортни бази безплатно и то с месеци наред вече-не плащат вода,ток..Зеленски ,омръзна ни бе!
76
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
По съвет от американските военни специалисти украинските сили си обстрелват АЕЦ-а, та да предизвикат ядрено облъчване и да обърнат в бяг руските сили. Отчаяна мярка..
75
0
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 година
не взимам страна. За мен тая война е абсурдна, но чисто логически- по силата на каква ЛОГИКА Русия ще бомбардира АЕЦ, който РУСИЯ е превзела преди няколко месеца?
74
0
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украинския народ има един единствен полезен ход. Незабавен преврат и народен съд за зеления наркоман и компания. Съответно връщане на масата на преговорите с Русия. Ако си изиграят добре картите, може и да имат директен и безвизов достъп до териториите на Донбас и Крим.
73
1
 
19
 
! Отговори
Спрете нацизма! преди 1 година
Гледах години наред в Тубата видеата как Киевската власт изтезаваха и убиваха хора в Украйна, понякога дори не можех да спя от ужаса от видяното, понякога закривах а с ръце екрана, защото не беше възможно да гледам тези ужаси и изтезания над хората и убийствата, върнете Украйна на майка им Русия, върнете я, върнете я, върнете я , моля ви, хората в Украйна отдавна чакат и се молят Русия да ги спаси от ада в който попаднаха след 2014 година! Върнете Украйна на майка им Русия, те са един народ!
72
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленото мрънкащо камикадзе е на принципа-"След мен и потоп". Обаче западните му "партньори все по-рядко му споделят маниите. Даже Амнести интернешънъл се осмели да прояви светотатство и да го обвини. Следващата ще е Дана Интернешънъл. Подкрепата се оттегля лека-полека, а после ще стане изведнъж и много болезнено. Зеления самодържавник скоро, че изока здравата.
71
0
 
4
 
! Отговори
УЙЧОТО на ЗЕЛКАТА преди 1 година
До АнонименУЙЧОВОТО С твоя болен психясал мозък ке предадеш и КИЕВСКА РУС! МАРШ псе в гори наркомански!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно кой ги върти тези номера-зеленото камикадзе.
69
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колумбийските витамини на прощават на никого ! И на тоя клоун мозъкът му се е разкашкал тотално ! Гадното е , че има кой да го толерира , а още по-гадното е , че има кой да му вярва ...
68
3
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
До Крим не е руски 60 ;Вярваш ли си наистина.Едва ли.Крим е бил,е, и ще си бъде руски.Знаеш ли какъв никога няма да бъде.Военно морска база на НАТО и владение на Украйна.
67
0
 
10
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Зеленски,слабо се чуваш,клоун.
66
1
 
19
 
! Отговори
тя преди 1 година
От тази вэйна намразих много укрите - нахални и неблагодарни !
65
1
 
14
 
! Отговори
тя преди 1 година
Това ,което Ти правиш не прехвърляй на Русия !Никой повече не ти вярва !