Руските власти глобиха Овсянникова за публикация

Журналистката ще трябва да плати 650 евро
32
Руските власти глобиха Овсянникова за публикация
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руската журналистка Марина Овсянникова, станала известна с това, че прекъсна новинарска емисия на държавната телевизия с плакат срещу инвазията в Украйна, беше осъдена днес да плати нова глоба заради това, че осъжда войната, предаде Франс прес.

Овсянникова бе призната за виновна от административен съд в Москва, че е дискредитирала руската армия. Тя трябва да плати глоба в размер на 40 000 рубли (близо 650 евро). Самата Овсянникова съобщи това в Телеграм.

Нейният адвокат, Дмитрий Захватов, каза пред АФП, че журналистката е била осъдена заради публикация във Фейсбук.

В края на миналия месец Овсянникова вече бе осъдена да плати глоба за същото провинение.

Две такива наказания в интервал по-малко от шест месеца отварят пътя за търсене на наказателна отговорност от журналистката, което може да доведе до много по-тежки юридически последици за нея, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Марина Овсянникова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До СТОП ВОЙНА __ВСЪЩНОСТ КЛАУЗЕВИЦ КАЗВА, ЧЕ ВОЙНАТА Е ПЪЛНО ОТСЪСТВИЕ НА ПОЛИТИКА!!! ТА, КОЙ ДА СПРЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА, СЛЕД КАТО НЕ Е УЧАСТНИК ВЪВ ВОЙНАТА?!!
23
0
 
0
 
! Отговори
До СТОП ВОЙНА преди 1 година
Това, което си написал/а е пълна лгупост и изобщо не отговаря на истината. Писанията ти по-скоро приличат на излязъл от психиатрия. Пий си успокоителните и си гледай живота. С политика не се занимавай. Не е за твоята кратуна.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ВОВА ТОЛКОВА ЛИ СИ ОГЛУПЯЛ - ДА СТОИШ ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО БИЕЙКИ СИ ШАМАРИ,КРЕЩЕЙКИ "СЕГА ЩЕ ТЕ НАКАЖА"!!! Г+Л+У+П+АК - НАГРАДИ ОВСЯННКОВА С МЕДАЛ ЗА ГРАЖДАНСКА ДОБЛЕСТ !!! ЕХ,ВОВА-ГЛУПАЧЕТО НА КГБ...
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ ВОВА ТОЛКОВА ЛИ СИ ОГЛУПЯЛ - ДА СТОИШ ПРЕД ОГЛЕДАЛОТО БИЕЙКИ СИ ШАМАРИ,КРЕЩЕЙКИ "СЕГА ЩЕ ТЕ НАКАЖА" !!! *** - НАГРАДИ ОВСЯННКОВА С МЕДАЛ ЗА ГРАЖДАНСКА ДОБЛЕСТ !!! ЕХ, ВОВА-ГЛУПАЧЕТО НА КГБ...
20
0
 
3
 
! Отговори
платена к преди 1 година
тая я изритаха и от германия. съдаба на продажник.
19
0
 
1
 
! Отговори
НАГЛА ДИВЕРсИЯ ИМА преди 1 година
НАпомня се че чрез подставени на власт в КРемл нарочно наркотизирани обемно проникващо обсебени се прокарва предварително обявена диверсия срещу ЕВРОПА..СРив на доставките на газ и суровини от Русия към Европейскяи съюз..Рязко блокиране развитието на Европейските страни и Русия ,Украйна,Беларусия..Вместо сигурни доставки сега ще се харчат трилони евра за доставки на опасни газове произвеждани в САЩ вижте дали не става ъпрос за шистов газ../МНого високи увреждания на огромни обеми
18
1
 
0
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
КАква глоба трябва да платят наредилите военния терор ..Избити зверски вкл изгорени живи са стотици хиляди.. десетки милиони наши братя и сестри са жестоко стресирани .. Няма да се родят милиони важни славянски - Руски и Украйнски деца.. Десетки милиони стават без доходи и работа.. Вижте колко остават без работа в Руската федерация..А подставените на власт в Кремл още са на свобода..
17
0
 
0
 
! Отговори
СТОП ВОЙНА преди 1 година
ВОДИ СЕ ВОЙНА СРЕЩУ РУСь .. Войната нанесе трилион долара щети на Киевска Русь ..Щетите за командваната Московска РУСь вероятно също ще са огромни.. Само с десет дневната печалба от продажбата на газ на Запад Москва можеше да плати спокойствието на засегнати от точно същия терор през 2014 година след нарко зомби окупацията на Украйна при пълното бездействие на подтавени на власт в Кремл.УБИВАТ СЕ СЪВЕТСКИ ВОЙНИЦИ И ОФИЦЕРИ ВКЛ ОТ УКРАЙНА ..
16
1
 
0
 
! Отговори
рашист преди 1 година
така работиме ние, експедитивно
15
1
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
650 или 1300 лв., толкова ли струва там истината !?Готов съм да ги събера и ги платя, но тази жена не е жертва, тя е повече Човек, може би майка и съпруга!Тя е осъзнат челавек, който разбира че в този момент тя трябва да бяга в посока, обратна на масата хора, нежелаещи да излязат от зоната си на конфорт, така наречените еГОИСТИ!Тя е много бледа, но светлинка в газопровода!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, тази си е заслужила гражданство в някоя пропаднала западна държава. Но внимателно да подбира коя ще издържи, че да не плаче да се връща обратно в матушка Русия. А 650п евро глоба е бълха, щото на запад ако кажеш нещо добро за Русия направо те осъждат и пращат в затвор. Добре, че затворите им са като хотели.
13
3
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Тая Овсянникова, каква заплата получава от ГРУ, за да търпи такива унижения??? Трябва да си голям мазохист да те "глобяват" (наужким дори) непрекъснато, а ти да не се махнеш от Русия като много други!Да не говорим че е абсурдно как досега не е вкарана в затвора?
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овсяникова има прекрасен балкон, бих в глобил и аз няколко пъти, доволна ше остане.
11
11
 
8
 
! Отговори
рушките гамени преди 1 година
претърпяха най голямото унижение в Украйна.....бяхаБитиИебани от Киев до Крим.
10
2
 
3
 
! Отговори
108 преди 1 година
Ти, Сюлеймане, нямаше живот преди да те освободи тази държава.
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марина Овсянникова ще направи компания на берлинския пациент в дранголника.
8
5
 
8
 
! Отговори
Гладен журналист преди 1 година
"Журналистката ще трябва да плати 650 евро" ...Ха !! Бълха я е ухапала. Шефа ни и е платил 100 пъти повече за тоя театър. Не като на нас- трохи!
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може една обикновена журналистка Овсянникова да дискредитира руската армия?! Тя армията им достатъчно се дискредитира САМА!
6
4
 
7
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Явно не могат да ни контролират толкова колкото си мислеха ( за ФАЩ става въпрос) и решиха да пуснат ковид, и да направят няколко военни конфликта! Под предтекста на санкции контролират общественото мнение и забраниха свободното говорене! Като напиша добро за Русия, веднага ме трият, но иначе пишат как там било лошо! Лицемери!
5
7
 
1
 
! Отговори
ВЕЛИЧКО преди 1 година
И ЗАЩО БЕ ХОРА СТЕ АНОНИМНИ ? !ОТ СТРАХ ЛИ ? КОЙТО СЕ СТРАХУВА ДА НЕ ПИШЕ !