Зеленски: Без преговори с Русия, ако Москва организира референдуми

Няма да отстъпим нищо, което е наше, заяви президентът на Украйна
8 авг 2022 08:39, Елка Василева
139
Зеленски: Без преговори с Русия, ако Москва организира референдуми
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ако Москва организира референдуми за присъединяване към Русия в контролираните от нея части на Украйна, не може да има преговори с Украйна или с международните ѝ съюзници, съобщи Ройтерс.

Още по темата
"Ако окупаторите продължат по пътя на организирането на псевдореферендуми, ще си затворят всеки шанс за преговори с Украйна и свободния свят, от каквито руската страна очевидно ще се нуждае в някакъв момент", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Руските сили и сепаратистките им съюзници вече контролират обширни територии в Източна и Южна Украйна.

Зеленски подчерта, че Киев се придържа към позицията си, че няма да отстъпи никаква територия на Русия.

"Няма да отстъпим нищо от това, което е наше", заяви украинският президент.

Представители на Русия и Украйна проведоха няколко кръга преговори скоро след началото на руското нашествие, но на тях не беше постигнат особен прогрес. От март не са провеждани нови преговори, като всяка от страните обвинява другата за спирането им, припомня Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иде видов ден "Сега вече взеха да се молят за преговори" Ти не можеш да четеш, бе, приятел. Къде видя Зеленски да моли за преговори? Той казва ТОЧНО ОБРАТНОТО: че преговори НЯМА ДА ИМА, ако Русия проведе бутафорните референдуми, които Русия ОЧЕВИДНО възнамерява да проведе.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дришльото няма му увре кратуната....
54
1
 
16
 
! Отговори
Иде видов ден преди 1 година
Тоя наркоман не резбра ли че за него това са последните шансове за преговори - не за Русия. Нали печелеха войната вече след организираната "широкомащабна контраофанзива" - ХАХАХАХАХА. Сега вече взеха да се молят за преговори. Докао тоя наркоман е на власт в Украйна преговори НЯМА ДА ИМА. Цялото зло посеяно след 2014 година в Украйна, която беше прекрасна държава - трябва да се ИЗКОРЕНИ.
53
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва са достатъчно прости и ще организират референдуми на окупираните територии. Даже върви и подкуповката. Изготвят се списъци с желаещи да участват в референдума, като пенсионерите получават 20 хиляди путински рубли при желание да се запишат в путинските списъци. На другите категории граждани склонни за сътрудничество с окупатора се дават по скромни суми. Изобщо изкупуването на гласове в полза на Путин е в ход. Въпреки подкупите няма никаква масовост каквато очакваше Путин.
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски точно като Байдън ще се бие с Русия до последния украинец
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 Не съм ги забравил: карам по знакова близост с Партията Майка.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41Забравил си борисов и доган в списъка
49
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 "Украинците чакат руснаците да ги освободят, местните хора от Украйна се сражават срещу Киевската власт!" Тая новина не я писаха тука, но наскоро един руски "освободител" гушна букета вследствие на атентат в "освободените" територии от "благодарни" за "освобождението" украинци. :)))))
48
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ха-ха-ха Руските терористи ги е страх от референдум в територии, които не контролират с армията си :)))))
47
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 "Как да се оправи Русия стандарта, като те не я оставиха на мира" Ахахахахахаха. Путин и неговата шайка контролират напълно Русия от 20! години.
46
28
 
2
 
! Отговори
334 преди 1 година
Зеленски - истинският лидер на 21 век! Правдата е на ваша страна, украинци, победата - също!
45
2
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Зеленият гоблин го е страх от референдум, който е най-висшата форма на демокрация показваща желанието на народа.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКак да се оправи Русия стандарта, като те не я оставиха на мира, ограбиха държавата им и част от територията им и я турцизираха и ислямизираха, убиваха руски граждани, създадоха бандитизъм в държавата им, налагат русофобия от която страдаме всички в Европа, не са спрели да тероризират Русия, Русия се интегрираше с европейските институции и НАТО като европейска държава, но им спретнаха проблема с Украйна и пак ги съсипаха.
43
1
 
15
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Преговори за Окраина ще има,но те ще са РФ-САЩ!Ще се обсъжда прехвърлянето на собствеността!Американски фирми са собственици на повече от половината земя на Укр.,та за това е и тази заинтересованост на Щатите в конфликта!
42
2
 
18
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Всеки ден ли ще ни показвате този надрусан американски съединител. Не можете и пет минути без него. Все някой му е виновен. Едните го бият а другите не ми подаряват оръжия
41
16
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Напълно си прав и те покрепям в това което казваш! В момента няма никаква разлика между хитлеристка германия от миналия век и русия от този век! И двеъе са бълвали само лъжи и измами по време на съществуването си!
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Украинците чакат руснаците да ги освободят, местните хора от Украйна се сражават срещу Киевската власт!
39
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русофилията и туркофилията са болести - две от държавите с най-нисък стандарт на живот, а българинът вика по-добре били, бил съм и в двете и то в сумати градове и от двете и ви казвам това което виждате в Москва, Истанбул, Сочи, Анталия, Фетхие не е представителна извадка за Русия и Турция, аз съм ходил и в Газиантеп и на още 100 места, Турция и Русия ако се управляваха правилно щяха да са с висок стандарт не Русия на 70то място по БВП на глава от населението , а Турция на 82 ро
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се държи като Германия през 30те. Само тази провинция да си вземем, и тази територийка също. Имаме нужда само от излаз и за това ни трябва и... И така докато не започне войната. Колкото по-толерантен е света към тяхното разширение сега, с толква повече територия ще трябва да се справя в бъдеще. Ако руснаците не победят путинистите, другите държави ще го направят.
37
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и все пак в Бг средна заплата 830-840 долара, в Турция 370 долара средна, в Бг минимална пенсия - 300 долара, в Турция 140 долара, средна пенсия в Бг- 400 долара, Турция 280 долара и така нататък, статистиката е към май 2022 г. Колкото и да плюете ЕС и Европа се виижда за 15 години в Европа България как е и как беше до 2005 г.