Зеленски: Без преговори с Русия, ако Москва организира референдуми

Няма да отстъпим нищо, което е наше, заяви президентът на Украйна
8 авг 2022 08:39, Елка Василева
139
Зеленски: Без преговори с Русия, ако Москва организира референдуми
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ако Москва организира референдуми за присъединяване към Русия в контролираните от нея части на Украйна, не може да има преговори с Украйна или с международните ѝ съюзници, съобщи Ройтерс.

Още по темата
"Ако окупаторите продължат по пътя на организирането на псевдореферендуми, ще си затворят всеки шанс за преговори с Украйна и свободния свят, от каквито руската страна очевидно ще се нуждае в някакъв момент", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Руските сили и сепаратистките им съюзници вече контролират обширни територии в Източна и Южна Украйна.

Зеленски подчерта, че Киев се придържа към позицията си, че няма да отстъпи никаква територия на Русия.

"Няма да отстъпим нищо от това, което е наше", заяви украинският президент.

Представители на Русия и Украйна проведоха няколко кръга преговори скоро след началото на руското нашествие, но на тях не беше постигнат особен прогрес. От март не са провеждани нови преговори, като всяка от страните обвинява другата за спирането им, припомня Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39 "Демокрацията също не води задължително до висок стандарт, а виж България.." Кой бе? :))) Демокрация с Овчаров, Луканов, Гечев, Нинова, Радев, Орешарски, Виденов, Станишев и Вигенин ли? :))))
35
1
 
13
 
! Отговори
Светло и ясно преди 1 година
Без преговори с Русия или с преговори, съюзните сили задължително ще стигнат до полската граница. Дали ще спрат на полската граница е въпрос, който Государят ще реши едва когато съюзните сили стигнат до полската граница. Тази прогноза не иска дар прорицателство.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Демокрацията също не води задължително до висок стандарт, а виж България..
33
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ще започнат да емигрират в Украйна като свърши войната.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ну, погодиТова не е съвсем вярно, виж кой евреин е купил кулите-близнаци и ги е застраховал в Германия, няколко месеца преди да бъдат съборени и след това всичко се изля върху невинни хора и върху арабите, а след това и искаха обезщетение от немската застрахователна фирма, тези наистина имат власт.
31
10
 
2
 
! Отговори
до турчин преди 1 година
Добро утро, приятел, затова ви казвам никой диктатор и никоя диктатура не е довела до висок стандарт на живот. Така е и в Турция , за съжаление, и в Русия.
30
1
 
5
 
! Отговори
Бега ве преди 1 година
Кой те пита па тебе
29
2
 
7
 
! Отговори
турчин преди 1 година
Великият ни турски президент Ердоган хем с Украйна, хем с Русия, и накрая пак сме супер зле в Турция, при 40 милиона туристи на година в Турция и при над 100 милиарда долара на година само от чужбина гастербайтерите дето вкарваме в Турция, средната заплата и средната пенсия са двойно по-ниски от България
28
15
 
3
 
! Отговори
Кръговрат преди 1 година
Зеленски иззе историческата роля на Путин, а Путин тази на Хитлер.
27
1
 
24
 
! Отговори
От Брюксел преди 1 година
Зимата ще ни топли чуството че вредим на Русия. А тя е дълга и студена. Значи сами си вредим. Хубаво нещо са европеиските ценности.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, то пък сега защото има някакви преговори... Зелето ще седне на масата, когато господарите му кажат това, без значение какво ще направи или няма да направи Русия.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха ха Ким вече каза ли и той какво мисли, или още не са го питали от Диктатор Прес?
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама Зеле, на тебе САЩ и УК нали ти забраниха мирни преговори още през Март??
23
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Болсонаро: "Ще му кажа мнението си на Зеленски, какво мисля. Решението на това. Знам как може да бъде решено това. Но няма да кажа на никого", заяви Болсонаро по време на посещение в североизточния бразилски щат Мараняо. "Решението на този случай би било като това, постигнато през 1982 г., когато приключи войната между Аржентина и Великобритания", каза още той, без да съобщи други подробности.
22
1
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Сутрешната доза ... Зеленски!
21
14
 
2
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
.. е ГИГАНТ в исторически план и всичко, което Късия сатрап в Кремъл се надяваше да бъде в Историята, но не знаеше как да го постигне.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потника само да уточни кое вече е негово, че всеки ден се смалява. Живот в паралелна реалност, скоро менторите му ще го отстранят защото ще остане и без армия.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя никой не го приема на сериозно.
18
14
 
4
 
! Отговори
Пабедител преди 1 година
Аре, ве, задунайски латерни. Блатная още ли не може да превземе Украйна? Голема серия, големи технологии, големи джуджета.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евреинът Зелщайн отново се изказа смехотворно. Този досега не е казал една умна дума. Такава пародия на президент няма никъде.