Зеленски: Без преговори с Русия, ако Москва организира референдуми

Няма да отстъпим нищо, което е наше, заяви президентът на Украйна
8 авг 2022 08:39, Елка Василева
139
Зеленски: Без преговори с Русия, ако Москва организира референдуми
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ако Москва организира референдуми за присъединяване към Русия в контролираните от нея части на Украйна, не може да има преговори с Украйна или с международните ѝ съюзници, съобщи Ройтерс.

Още по темата
"Ако окупаторите продължат по пътя на организирането на псевдореферендуми, ще си затворят всеки шанс за преговори с Украйна и свободния свят, от каквито руската страна очевидно ще се нуждае в някакъв момент", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Руските сили и сепаратистките им съюзници вече контролират обширни територии в Източна и Южна Украйна.

Зеленски подчерта, че Киев се придържа към позицията си, че няма да отстъпи никаква територия на Русия.

"Няма да отстъпим нищо от това, което е наше", заяви украинският президент.

Представители на Русия и Украйна проведоха няколко кръга преговори скоро след началото на руското нашествие, но на тях не беше постигнат особен прогрес. От март не са провеждани нови преговори, като всяка от страните обвинява другата за спирането им, припомня Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 1 година
Да си заминават украинските "бежанци",стига сме ги хрантутили !
115
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Намразих всичко що е украинско !
114
1
 
7
 
! Отговори
тя преди 1 година
Кой създаде тая измислена страна ? Страна Украйна никога не е имало и няма да има !
113
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Той знае ,че референдума ще е за Русия , затова не го иска !
112
7
 
1
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Един референдум може да реши само кой от Украинските граждани иска да остане верен на народа и родината си Украйна и кой се е предал/продал в ръцете на чужд престъпен агресорски диктаторски режим.Но този референдум не означава промяна на държавната собственост на земята,тя не се раздава с гласуване,т.к.истината и правда не се определя от мнозинството.А про-руските сепаратисти трябва да бъдат експулсирани от Украйна да си ходят в Русия която си избират, но без да ограбят и педя земя от Украйна.
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя наистина е наи добрия комик в украина
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** кой те пита тебе, бе, дрогиран ***!
109
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи, референдуми ще има. За момента не се вижда някой да тича да преговаря. Няма за какво.
108
0
 
22
 
! Отговори
Eee, преди 1 година
"Няма да отстъпим нищо от това, което е наше" Na 100 kм от границата с Полша е ваше(т.е.на поляците)! Другото е почти изцяло руско с малки изключения на унгарско и румънско. Така че...
107
1
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
То да не би досега да е имало някакви преговори? Веднъж се видяха в Истанбул делегации на Русия и Украйна и с това се приключи. А даже изтече информация, че укронацистите застреляли водещият украинската делегация (мого обещавал). Кой ще преговаря при такива условия?
106
6
 
3
 
! Отговори
И с тази война преди 1 година
смело вървят по пътя на СеСеСеРетата.
105
17
 
2
 
! Отговори
До 108 преди 1 година
Действително я стабилизираха, но по филмовите пльонки. СеСеСеРе-Русия винаги е била, е, и ще бъде държава на разкошната мизерия. С този материал руснаците не могат да изскочат от блатото.
104
3
 
25
 
! Отговори
Бял Прах преди 1 година
Хахахахаха, Зеления тотално дава фира..
103
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че те Руснаците вече не ти предлагат никакви преговори, взимат си тяхното накрая ще светят маслото на наркомана и държавата създадена 1993 ще изчезне.
102
14
 
3
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Към борците за свобода и справедливост от Московията - Нека тогава и народи в РФ направят референдум :Чечня, Татарската република (Волжка България), Буратия, Алтай, Дагестан, Карелия, Ингушетия, Калмикия, Кабардино-Балкария, Северна Осетия, Якутия... И тогава да ги видим пак същите тези борци за правда и свобода от Московията, че и нашите роб о фили как ще ревът на умряло точно за обратното !
101
0
 
12
 
! Отговори
СЪС преди 1 година
или БЕЗ преговори, резултатът ще е един и същи!
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименПо времето на Елцин Русия беше жестоко разграбена,срината икономически и всякак,дойде бедност,престъпността скочи до небесата,дори нашите мутри се уплашиха от тяхната престъпност и ги изгониха от морето. Руснаците преживяха много тежки времена и криза, с много жертви и ми е жал за тях, от добре устроена страна, бяха се превърнали в риуни , добре, че Путин замести Елцин, имало е атентати срещу Путин(гледах ги в Тубата), но с цената на много жертви успяха да стабилизират държавата си
99
2
 
24
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Големият демократ и дипломат Володимир Зеленски е изгонил цялата опозиция от Радата(парламента на Украйна) и е започнал какви ли не деля за държавна измяна с тях. Така че в това се изразява неговата опозиция. Нека да попитаме някой обикновен украинец (без крайните националисти). Този обикновен украинец я майка, я жена му, я баба му ще са руснаци, той самият ще говори и украински, и руски и няма да има нищо против руснаците. Обикновеният украинец не иска тази война. Бил съм в Украйна и знам.
98
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГледах кадри с пияния Елцин, той беше кукла на конци , дори по-зле и от Зеленски, постоянно го вардеха и стояха до него , какво върши, какво говори, какво прави, един затворник на чужди сили, беше унизително да гледам това в Тубата, вероятно и затова се е пропил, един жест не можеше да направи, следен постоянно от чужди агенти, а не от руски, руснаците просто се подчиняваха и слава Богу, че вече не е на власт, а Путин или който и да е друг, го замести.
97
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"по рано при Елцин нямаше чак такава русофобия." - По времето на Елцин, Русия тръгна да става модерна европейска, демократична държава. Диктатурата дойде с КГБ и военните, които лансираха Путин и завзеха властта.