Киев: Унищожени са 10 руски самолета след експлозията в Крим

Русия твърди, че не е имало атака по базата, взривът бил причинен от инцидент
10 авг 2022 23:30, Йоана Цонева
159
Киев: Унищожени са 10 руски самолета след експлозията в Крим
Снимка: БГНЕС

Украинските въздушни сили обявиха, че около 10 руски самолета са били унищожени при експлозията на полуостров Крим, която стана във вторник. При нея загина един човек, а поне 14 бяха ранени.

Говорителят на въздушните сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че във въздушната база Саки в Новофедоровка, която бе взривена, руснаците са държали самолети Су-24, Су-30, Ил-76 и др.

Още по темата
Русия твърди, че не е имало атака по базата – версията на Москва е, че серията експлозии са причинени от инцидент, а не от украински удар. От Киев нито потвърждават, нито отричат да имат нещо общо. Според анализатори взривовете вероятно са причинени от украинска атака с ракети с обсег 200-300 км. Става въпрос за ракети „земя-земя“ ATACMS, за които Киев отдавна моли Запада и с които ракетните системи HIMARS могат да стрелят с по-голям обхват.

Официално няма публични данни дали Украйна разполага с тези по-мощни ракети, предоставени от САЩ, тъй като от Вашингтон са наясно, че оръжията могат да се ползват от Киев за удари по руска територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 83 "Рските смешници дяже не зняят какво ще им се случи ако свалят Путин.Следвя моментален разпад на кочинатата на следвящият ден се цепят теритоеии а умаломощената руска армия дори няма да излезе от поделвнията" Сега като се замисля, колкото повече техника и армия губи Кремъл, толкова по-тръдно ще овладее със сила отцепнически тенденции . ..... Войната в Украйна му влиза все по-дълбоко, защото без да иска, Джуджа ще се окаже прав, че става дума за оцеляването на Русия :))))
67
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на русофобите. Но като твърдите че е вътрешна провокация нали знаете че предателството се наказва. А и ние беге сме на 300 км най общо казано. Сега войната става отечествена за Русия !!!
66
9
 
6
 
! Отговори
Гогич преди 1 година
А нещо за 167 млрд.долъра излишък на рашките да кажете??? Благодарение на великите санкции, рашките си възраждат икономиката и не им пука за тъпите евросанкции, от които СТРАДА ЕДИНСТВЕНО И САМО ЕВРОПАТА.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рските смешници дяже не зняят какво ще им се случи ако свалят Путин.Следвя моментален разпад на кочинатата на следвящият ден се цепят теритоеии а умаломощената руска армия дори няма да излезе от поделвнията
64
2
 
11
 
! Отговори
много пушачи преди 1 година
в тая келява руска армия
63
2
 
14
 
! Отговори
Агроном преди 1 година
Напълно одобрявам раздаването на безплатни цигари на всички руски патриоти в зоните на всички летища обслужващи селскостопанската авиация на Русия, пръскаща със селитра :))))
62
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руски патриоти, сега ще се разбере какво представляват руските патриоти. Пирова победа за САЩ понеже Украйна отрича да е замесена а пък химерсите и ракетите са американски. Освен това всичко било видяно по сателита. Значи САЩ са победители но пирова победа.
61
4
 
8
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Вчера в Крим,утре в Масква в други ден да се готви богатирЖужето в дупката в Урал където се крие!
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асан "А урките немат ни 1 самолет вече" Немат, немат :))) Руските ВКС унищожиха украинските ВВС напълно 32 пъти :))))
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 "9 самолета от които мнозинството стари су-24 и транспортни ил-76 които нямат никаквко значения не е кой знае какво." 3 Су-30 и 6 Су-24. От повредените (което означава и отписани за тая война): 3 Су-30 и 2 Су-24. За другите не е ясно, макар че когато са били на летище с такива експлозиии .....
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навални предателя къде е що не скочи на танка кат Елцин.Ех тез американци не разбраха че истоеията Никога не се повтаря
57
3
 
11
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Бърже да се забрани пушенето във военните бази че не останаха корабли и самальоти!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 65/69 "И къде са тези "сателитни снимки"?!" По целия туитър, но ако нямаш познати, които да ти споделят, просто пишеш Саки летище Туитър и гледаш. Или отиваш на Сега и там ги има, или всъщност от десетките други места.
55
11
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
И къде са тези "сателитни снимки"?!? Знаеш ли, *** дори клипове как казваш нещо, което никога не си казвал могат данти плкажат. Примерно как ти лично говориш на японски. Вие съвсем се излагате. Видели някакви снимки и вече решили, че всичко е така както украинцитр казват. Те нямат оръжие способно да причино такива щети! Ще повторя пак, като за умнонраисиви! Украинцитр нямат оръжие, което да мобе да прочини подобни щети от такова разстояние!
54
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости . Всеки който е виждал през живота си погреб ще ви каже че няма как да са засегнати самолетите. Или е диверсия или човешка грешка . Не вярвам да е ракета . На такова разстояние ако е 300 километрова ракета трябва да приближи много близо до фронта и става лесна плячка за ПВО . Такива ракети се свалят най лесно през първата част от полета когато набират височина и са много бавни.
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9 самолета от които мнозинството стари су-24 и транспортни ил-76 които нямат никаквко значения не е кой знае какво.
52
4
 
13
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Рашистопитеците могат да си твърдят каквото си искат,има видео на интернет в което се виждат размазаните самальоти!Късокракия звънял за спешна помощ на братушките си от Иран,северна Корея и талибаните от Афганистан!
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 "Някой разумен човек вярва ли на украинските сводки?!? Тези лъжат и мажат яко." Има сателитни снимки (преди и след) видеоклипове, анализи .... Русофилите още ли живеете в 19 век?
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търсиш в ютуб "как он загарелся"
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни глупости. На краварофилските проукраински журналистчета ,не им остана капка съвест. Лъжат като дърти римляни .