Организират "трибунал" за пленниците от полка "Азов"

Планира се той да се проведе в окупирания Мариупол след края на лятото
10 авг 2022 14:43, Йоана Цонева
67
Организират "трибунал" за пленниците от полка "Азов"
Снимка: БГНЕС

Първият т. нар. "трибунал" в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) за военнопленниците, голяма част от които са от полка "Азов" най-вероятно ще се проведе в Мариупол и ще бъде организиран преди края на лятото, предаде ТАСС, като се позова на лидера на сепаратистите в Донецк Денис Пушилин.

"Има активна подготовка на трибунала. Първият трибунал най-вероятно ще се проведе в Мариупол. Той ще бъде организиран до края на лятото. Сроковете се определят от нашите следствени органи. Задачата е трибуналът да се проведе максимално открито ", каза той.

На 20 май Министерството на отбраната на Русия обяви пълното освобождаване на територията на металургичния завод "Азовстал". 2439 украински войници, включително от полка "Азов" сложиха оръжие и се предадоха, като срещу последните са заведени наказателни дела в Русия.

Още по темата
Още на 23 май Денис Пушилин обяви за предстоящото организиране на "трибунал" за пленниците от полка "Азов", които се сичтат за една от основните цели на руската инвазия в Украйна, която Кремъл нарича "специална военна операция за денацификация и демилитаризация" на Украйна.

На 8 юли бе съобщено, че над 500 пленени бойци от украинския националистически батальон "Азов" и други въоръжени групировки са изправени пред съд в Донецката народна република по подозрение за военни престъпления, съобщава ТАСС.

Правоприлагащите органи на ДНР са започнали наказателни дела срещу над 500 членове на "Азов" и други въоръжени групировки, които са се предали в "Азовстал" и в други райони, информира източник на медията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
4
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Технически погледнато е съд за извършени военни престъпления. Но ако авторката е преписвала от англо-американски масмедии - простено и е объркването.
52
14
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
трибунал трябва за всички руснаци и тези които го подкрепа в България и по света.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали ще има гилотина
50
3
 
19
 
! Отговори
Без зеленски преди 1 година
Където и да са фашистите, трябва да се унищожават! Долу фашизма!
49
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа Ще си дадат малко свобода на нацисткия нагон, но това няма да им помогне. Кастренето в Новофедеровка МНОГО ще боли. Буквално им е-а верата на основното оперативно летище в района и на ЗНАЧИТЕЛЕН брой техника и боеприпаси.
48
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хагският трибунал е фалшив и корумпиран. Хегемонът го каза ясно и дословно. Даже има пран ако корумпетата в хага задържат американски во ник, сащ да нападне холандия, за да го освободят. Факти.
47
3
 
21
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Да дадем думата на другарят ... Калашников!
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В реалния живот не общувам с такива като тебе! Точка, без запетайка!.........Ми как да общуваш. като нямаш какво да кажеш. Илитерат!
45
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трепете ги. Тия си го заслужават.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Еврейн (Да де, ама.. В Русия смъртното наказание не е отменено.
43
10
 
15
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де,, ама важно е и какъв ще е резултатът от трибунала. При доказана вина, укро-нацистките претъпници трябва да получат максимално тежки присъди, за да се изкорени кафявата чума в бивша Укриана! Не случайно съдебните процеси ще са в ДНР, където смъртното наказание не е отменено, за разлика от Русия.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ким изглежда подходящ за председател на съдебния състав със своето швейцарско образование.
41
11
 
7
 
! Отговори
Бройката на буретата преди 1 година
... със селитра преди инцидента с неразрешеното пушене: 37 бурета Ил-86, Су-24, Су-30/34/35 и 6 бурета Ми. 12 експлозии причинени от верижно хвърляне на фасове. Слава богу, има само една жертва, но кратки клипове от базата показват редици от изгоряли автомобили ...... Очакваме нови сателитни снимки.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винету от Карл Май ли? Това ли четеш? Бъди благодарен , че обменям някакви мисли с теб по стечение на обстоятелствата! В реалния живот не общувам с такива като тебе! Точка, без запетайка!
39
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро поляците ще имат граница с Русия. Ха ха. Чакаме вече да запукват Одеса и Харков. а Киев сам ще се предаде.
38
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 35 "Само ще си губят времето с тоя трибунал. Разстрел и готово." Подценяваш жестокостта на руските нацисти. Те ще искат да измъчват дълго време жертвите си, тъй че голяма част ще получат присъди доживот. Разбира се, когато Русия бъде смазана, ще ги изтребят, за да не остават следи от престъпленията им. Точно както хитлеристите, друг нацистки режим, се опита да прикрие престъпленията си в концлагерите. Аналогиите между хитлеризма,сталинизма и путинизма, стават все по-силни с всеки ден
37
5
 
5
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
какви запетайки, бе? Личи си, че даже и Винету не си прочел. Никаква обща култура и познания в каквато и да е област. Кръгла нула си! Личи ти по баналните коментари, които пишеш. Не си заработваш парите, защото си неквалифициран пропагандатор. Не ставаш!
36
3
 
14
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
В самопровъзгласилата се ДНР,така нареченият баталъон азов, ще бъде изправен,пред така наречен трибунал.Очаква се,да се раздават,така наречените смъртни присъди.Или пък може,така нареченото ВСУ,да ги евтаназира с химарсите.Да не плямпат много,така наречените.
35
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушилин накрая ще изпуши гранд лулата на чернокожият си съкилийник в следственият арест в Гаагу!
34
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм ходил на училище.Самоук съм. Дъртите русофили когато кажат на някого неграмотен, се хващат за запетайките! Хайде, започвай да душиш!