Започват да разглобяват самолети в Русия

Страната не получава компоненти
10 авг 2022 01:00, Росен Стойчев
123
Започват да разглобяват самолети в Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските авиокомпании са започнали да разглобяват своите самолети, съобщи Блумбърг.

Това се налага от няколко седмици, тъй като няма как оборудване да бъде внесено в страната.

Още по темата
ЕС забрани доставките за Русия.

За това и самолетите се поправят с частите на стари такива.

Руското правителство вече обяви, че някои самолети може да се използват за компоненти, повечето са Боинг или Еърбъс.

Разглобяването трябва да гарантира, че две трети от тях ще са в наличност. Компоненти отвън са нужни и за руски модели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: самолетиРусиядоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
24
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До РусофашисткиКапути "Не военна база за терористи. Всичко едва започва." УМНИКО по времето на Майдана 2014 в Крим е имало 70000 военен контингент на Украйна и това без Полиция, СБУ и Граничарите - какво казваше за военна база на терористите от Украйна?
46
17
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Антон, Враца МС-21 "Авиониката, колесника, кондиционера, въглеродните влакна и турбокомпресорите на двигателите са вносни. И други системи също." За МС-21 300 си прав. но МС-21 310 към момента западни са само 80 и то второстепенни ситеми (в един самолет има над 1000 различни системи) 2024 всичко трябва да е 100% произведено в РФ дори да е на чужда фирма.
45
21
 
7
 
! Отговори
Айше от Спайс Гъз преди 1 година
Няма рубли, няма газ. Яжте супа от зелени хартийки, сготвена на месечина.
44
5
 
24
 
! Отговори
РусофашисткиКапути преди 1 година
"Демилитаризацията на Руската федерация е неделима част от осигуряването на глобалната сигурност. Бъдещето на Кримския полуостров е да бъде перла на Черно море, национален парк с уникална природа и световен курорт. Не военна база за терористи. Всичко едва започва." - написа по повод на взривовете и съветникът на украинския президент.
43
23
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Относно импорто заместване има Украинско и Западно. Парактически Украинското импортозаместване е факт от 2020 година. Сега особенно с огромните доларови приходи се извършва импорто заместване по втория начин през Турция и Китай. Тоест през тези две страни се купуват производствени машини които в последствие произвеждат руски еквиваленти. Ето един пример Цялото производство на електроника за РФ армия е на 45нм процес(2010 актуален по света). Старо но надеждно сега се чува че са купили машини 22нм
42
27
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Хотрица да бяхте попрочели новините а? 2022 ноември декември са първите доставки на самолета като около 80 системи са чуждо производство но това са само серия от 10 самолета 2024 100% с руско производство комплектация започва МАСОВО производство защото тогава ще намалеят изправните Боинги и Аеробъси Друго производство е на Ту-204 и Ту-214 като първо се пуска с микснати части а 2 години по-късно 100% руски такива. планът за 2024 е мин 50 големи самолета годишно 2025 двойно повече(1000 западни има
41
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чака ги мизерия руснаците с тази война.Тепърва ще разберат какво върши Путин и как ги лъже.
40
3
 
20
 
! Отговори
крилата на самолети преди 1 година
те, ако ги изпържат стават за ядене.....с бояршик.
39
5
 
34
 
! Отговори
Вова, гр. Мухосранск преди 1 година
Какви самолети, какви 5 лева? ВмирисанитеВатници не могат вече и един хладилник да произведат. Даже и бояршника вече е лукс и масово се наливат с одеколон Тройной.
38
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха! Санкциите "НЕ СА ЕФИКАСНИ" според другарите русофили... Ха-ха-ха!
37
0
 
25
 
! Отговори
Коба преди 1 година
Въпроса с руския самолет МС-21 е решен. Самолет няма да има!!
36
0
 
22
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Сухой суперджет 100 е с френски двигатели на сафран.. който не вярва да провери в яндекс ;)
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 "си го взехме и както виждаш си живеем добре" Щях да се радвам, ако е така, но това, което постоянно пишете във връзка с различни проблеми, показва нещо друго. Новите поколения ВЕЧЕ си построиха живота, те не чакат държавата да ги "оправи" и огормна част от младите поколения живеят ВЕЛИКОЛЕПНО.
34
1
 
27
 
! Отговори
Простак кръгъл преди 1 година
"Боинг и Еърбъс вече не са монополисти....." ако излезеш от рушкияПародиен център и тътуваш около нормалния свят без розовите тутински очила, ще видиш други стандарти.....успех, ама надали.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До псевдо българина. Влез и виж видеото на Владимир Милов преди да говориш за руския самолет МС-21. Руснаците сами си признават всичко в техния парламент. Чуй нещата от устата на хора от Единна Русия.
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин И от самолетостроене нищо не разбираш. 80% от въпросния "руски" самолет е западни компоненти. КАто не си чел друго, поне отвори Уикипедия. Даже двигателите му Прат енд Уитни, с които е сертифициран, очевидно не са руски. То нищо важно не е. Авионика, комуникации, системи за безопасност и т.н. Никакви санкции няма да паднат. Русофилите не сте осъзнали още, че това което се случва в момента ще постави Русия в изолация от запада за ДЕСЕТИЛЕТИЯ.
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така че другари, не ви е виновна демокрацията. Защото демокрацията е огледало на това какви хора създаде НРБ. А именно никакви. Всички от 90те са плод на НРБ. Тарикати, крадци, мутри и овце. Всички възпитани и образовани от НРБ. И НРБ създаде такива овце които да не могат да обуздаят тарикатите, крадците и мутрите. То е показателно, че БСПарите продължават да гласуват за Нинова която открадна Техноимпекс. Сега въпросът е, ще успеем ли да се възстановим някога и колко поколения трябва да минат.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 - Ние това което си бяхме построили благодарение на образованието ни си го взехме и както виждаш си живеем добре ! Сега ще Ви оставим Вие да си построите държавата както искате според вашето образование и разбиране и ще видим кой ще го боли повече !
29
20
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Боинг и Еърбъс вече не са монополисти. Русия вече има близо 10 бройки самолет модел MC-21, който като характеристики наподобява и даже превъзхожда много от моделите на горните два производителя. Така че просто ще трябва време да се преоборудва. Но по-вероятно е много преди това санкциите от Боинг и Еърбъс да паднат. В крайна сметка никой не иска да губи бизнес за милиарди заради нервните изблици на един дрогиран наркоман.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно на 10.11.89 магически населението на България се сменя. Идва свободата и се оказва, че българите не стават за нищо. Не успяват да си издигнат и изберат читави политици. Не успяват да си проведат преход без да бъде унищожено земеделието и без да бъдат разграбени банки и предприятия. Възпитаните и образованите от НРБ се оказва, че се кефят на Цеца и Сашка Васева. Оказа се, че ако няма държава която да дундурка децата по цял ден, българите плод на НРБ не са в състояние да ги възпитат.