Олександър Зеленко: Взривовете в Крим обърнаха хода на войната

Според него експлозиите на летището са унищожили над 20 военни самолета
11 авг 2022 16:00, Йоана Цонева
438
Олександър Зеленко: Взривовете в Крим обърнаха хода на войната
Снимка: БГНЕС

Не само самолети, но и огромни складове с крилати ракети са изгорели на летище Саки в Новофедоровка във временно окупирания Крим, където на 9 август избухнаха експлозии.

Бившият офицер от външното разузнаване на КГБ Олександър Зеленко заяви това в ефира на телеканал Киев.

Според него експлозиите на летището са унищожили не девет, а повече от 20 самолета на окупаторите.

"И не точно самолети. Точно тези гадове изстрелваха ракети по нашите мирни градове. Точно това са стратегическите бомбардировачи, които, намирайки се извън нашата противовъздушна отбрана, извършиха нечовешки престъпления, унищожавайки Виница, Кременчуг... Това са тези, които убиваха цивилни", каза той.

"Изгоря и един много скъп Ил-76. Изгорели са няколко бойни хеликоптера, струващи няколко десетки милиона долара, изгорели са огромни складове с крилати ракети", допълва експертът.

Според него тези, които са имали пръст в случилото се на летището, са обърнали хода на войната и това е без преувеличение.

Още по темата
На 9 август във временно окупирания Крим избухнаха серия от експлозии в руската военновъздушна база "Саки" в Новофедоровка. Именно от тази авиобаза вражески самолети излитаха, за да бомбардират областите на Запорожие, Николаев и Херсон.

Украинското министерство на отбраната коментира експлозиите, като отбеляза, че не може да установи причината за пожара, но отново напомни за правилата за пожарна безопасност и забраната за пушене на неразрешени места.

Руското министерство на отбраната съобщи, че експлозиите са станали заради детонация на боеприпаси. Съобщава се за ранени и един загинал.

До момента се знае, че в резултат на експлозиите са унищожени най-малко девет самолета, а летището е изведено от експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
7
 
10
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Дами и господа,светът не е само две държави Русия и всички останали,както разбирам от форума по долу.И конкретно към руско настроените по долу-Путин може да е луд но не е ***-ако можеше да спечели вече щеше да е,а след това се сетете за старият български лаф-който се цепи от колектива,колектива му го нацепва.И моля троловете да не отговарят,само нормални хора.
300
4
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Става все по-опасно, защото украинците са готови на всичко, за да изгонят русняците от Украйна.
299
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Кой разправяше, чи нямало партизани?...
298
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече официално ще загуби и Крим в тая война, да не говориме, че руснаците ще умрат от глад и ще трябва някой да плаща. На Путин дните са му преброени, падне ли Херсон, пада и Путин.
297
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На укър и маке не вервам, все са лъжци.
296
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Русия - смях "и кой ли не им изпращат модерни оръжия." Чакай малко, нали руснаците имаха най-модерните оръжия, най-големите ракети, най-унищожителните танкове, най-добрите локационни станции и ПВОта, най-бронираните БТРи и т.н. и т.н.? Какво могат да направят западните оръжия, които са на светлинни години от руските безаналогови такива?
295
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 317 "Няма начин да уважавам пуш ечно месо." Вероятно затова ти липсва самоуважение, демонстрирано от това как се самоунижаваш в полза на руския терористичен режим.
294
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна за Русия е нещо повече от Мексико за САЩ. САЩ са основните подбудители на войната и Китай са прави с това свое изказване, но независимо от спора кой детонира Украйна, Украйна беше пожертвана за геостратегическите интереси на Запада. Изводът е, че украинците се САМОПОЖЕРТВАХА по един без умен начин. Няма начин да уважавам пуш ечно месо.
293
17
 
18
 
! Отговори
До Русия - смях преди 1 година
Украйна без западните оръжия, които нонстоп получава е едно нищо. В момента реално Русия се бие с НАТО в Украйна. Много ясно, че няма да й е лесно. Американците, англичаните и кой ли не им изпращат модерни оръжия.
292
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко с което Путин се хвали като ракето, самолети и т. н. може да се произвежда само ако има внос на западни части. Иначе всякакво производство спира. Това "импортзамещение" с което сега се хвали е просто глупост. Технологиите са западни.
291
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е медиум. Все едно има точна информация какво е имало там. Измислици-премислици.
290
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да, да, тати каза че хода на войната е обърнат, ама друг път.
289
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не смятам,че руснаците са разчитали само на тези военни самолети, нито само на ракетите от военното летище. Ударът на украинската артилерия с прецизните ракети е неприятен,но тези артилеристи ги очаква смърт. Мобилните ракети ще бъдат намерени и унищожени за назидание на останалите Хамърс.
288
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в РФ производстовто куца. Те като кажат,ч е имат нещо си и то обикновено е в някакви бройки. Например влезте в руската уикипедия и ще видите, че въпреки че от 2020 г. се хвалят че е в екплоатация Су-57, то релно досега има в експоалтация едва 6 броя самолети. Същото важи и за крилатите им ракети. Въпреки, че се хвалят, че имат крилати ракети, то бройката е много малка. На година от вид крилати ракети могат да произведат някъде по 10 броя, и то ако имат внос на западни части.
287
12
 
15
 
! Отговори
Русия - смях преди 1 година
Досега се твърдеше, че Русия има втората най-силна армия в света. От 5 месеца се доказа, че Русия има втората най-силна армия в Украйна.
286
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако руснаците продължават да пушат, Путин ще обяви жест на добра воля за напускане на Крим заради здравето на руските воини.
285
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На къде го обърнаха ,че се обърках вече?.... През 2-3 дена обръщат хода на войната.... и се обърка вече накъде е хода????
284
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 309 "С колко ли денги са ги овътрили? Нищо, русначетата ще ги изгладуват!'14 самолета по 40 милиона са 560 милиона. Зависи какви са щетите по другите, но такива има. Отделно боеприпасите и скъпите ракеи Кинжал, за които се знае, че са били на склад там. Общо с щетите по самата авиобаза става дума за 800 милиона до 1 милиард.
283
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С колко ли денги са ги овътрили? Нищо, русначетата ще ги изгладуват!
282
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О АЛЛАХ, АЛЛАХ ! КАКЪВ СРАМ, НЕПАБЕДИМАЯ!