По 120 полета на ден се изпълняват между Русия и Турция

Билет от Москва до Рим с прекачване в Истанбул е около $1300
11 авг 2022 12:19, Елка Василева
63
По 120 полета на ден се изпълняват между Русия и Турция
Снимка: архив, БГНЕС

По 120 полета дневно се извършват между Русия и Турция, като 85 от тях се осъществяват от турски компании, главно от националния турски авиопревозвач, пише турският в. "Хюриет".

Още по темата
По данни на изданието Русия предлага към края на август броят на полетите на турските превозвачи да бъде увеличен до 100 за денонощие.

Увеличението на броя на полетите оказва голямо влияние на натовареността на руските летища, като от московското летище "Внуково" в някои часови зони самолетите излитат в интервал през няколко минути, пише "Хюриет", като добавя, че най-голямо е натоварването през нощта, когато самолетите излитат за турските курорти.

По данни на вестника увеличението на полетите се е отразило и на цените на билетите. В момента билет от Москва или от Санкт Петербург до Истанбул струва приблизително колкото билет от Истанбул до Ню Йорк. Цената за билет от Москва до Рим с прекачване в Истанбул възлиза на около 1300 долара.

"Хюриет" пише, че вече е разрешен проблемът, свързан с плащането на билетите с руските карти "Мир". От юли руснаците могат да купуват по този начин билети от националната турска авиокомпания "Търкиш еърлайнс" както за направления в Турция, така и за трети страни.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: цениРусияТурцияполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Турция е държава не изтривалка. Печели пари от полетите, които преди бяха и до нас Руските туристи и от тук са там и...Ние
46
0
 
2
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 1 година
ВКАРВА ПУТИН В ПРАВАТА ВЯРА ! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДЖАМИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД !
45
0
 
1
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 1 година
ВКАРВА ПУТИН В ПРАВАТА ВЯРА ! СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е ДЖАМИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД !
44
6
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Нека им е лошо на Русия и Турция, бизнеса им върви въртят си парчиките в Азия а *** български да правят кавали от мизерия и скъпотия!!!
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛУ Те затова милиони руснаци живеят извън Русия и търсят начин да избягат от там! На този виц колко е хубаво в Русия и колко богата държава никой не се хваща.Децата на руските политици също са на запад.А България не я мисли.Никой българин не се натиска да ходи в Блатная,но руснаците,които искат да живеят тук са доста.
42
9
 
4
 
! Отговори
Комшия преди 1 година
Турският везир е отворил широко портите на държавата си за преселението на вси руснаци бягащи в галоп от разкошната Руска разорана целина. Чрез този хитър анадолски чалъм, Ердо обезкървява Русия. Следващото пушечно месо се очаква да пристигне от Северна кУрея. Браво на Ердо. Така се скапва една държава. ;)
41
1
 
3
 
! Отговори
Бай Тодор преди 1 година
По-добър клиент от платижоспособен българин няма. Но и те отидоха в чужбина, за това не ни е виновна войната. Не завиждайте.
40
2
 
4
 
! Отговори
Do Lu преди 1 година
И затова, от много имане и разкошна мизерия, се изнасят с One Way Tickets към загниващите и загиващи европейски държави. lol
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ердо е за мен човек които си обича страната помните с рус самолета ердо получи санкция от рус след 6м. ердо се извини и плати 2 милиарда дол.на русия народа го накара да плаща те са търговци бизнесмени а вие какви сте излъгани. обещание. и откраднати затова че вие бг неможете да се сравните с ердо да е жив и здрав нека ваще политици да се учат от него да хащитават интераса на бг това ви желая
38
5
 
12
 
! Отговори
Гларус небесен преди 1 година
Сега тука да се радваме или да завиждаме. До 2019 по 20тина полета имаше и до България дневно лятото. Заведенията по морето бяха пълни а бакшишите и търговците жънеха УРОЖАЙ. Да им е ХАЛАЛ на комшиите нашия бизнес. Ние ще си караме на пияни поляци и англичани и най вече нищо плащащи след себе си украинци.
37
2
 
5
 
! Отговори
До Германец преди 1 година
Ами лошо е ако се смяташ за българин, но щом се смяташ за германец всичко наред. Недей да пишеш тук, пиши си в швабски сайтчета!
36
6
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 година
" 90% от децата им не знаят български, ще се създадат смесени бракове и следващото поколение даже няма да е чуло за България." -- казваш го, сякаш е нещо лошо :)
35
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган да се готви за голям алъш-вериш. Щом украинците бутнат Керченския мост, полетите до Турция ще се вдигнат на 240 на ден. Новите 120 самолета ще бъдат на панически бягащите руснаци от окупираната територия на Крим.
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците панически се изнасят. От Крим и от Русия.
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Ердоган. Не е като нас да си гони туристите. Навсякъде по черноморието се усеща отлива на руските туристи откъм обороти. Нас тук ни мажат с приказки, че компенсирали с полети от други държави, но не са с тази покупателна способност. Пазарят от складовете и си се хранят в квартирите.
32
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са много дестинациите до които все още летят руски самальоти. Около десетина, добре че Турция все още приема руски окупатори по летищата си, Путин трябва да целува краката и други части на тялото на Ердоган че все още му разрешава да приема окупатори на своя територия.
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като им спрат туристическите визи за ЕС на руските окупатори и полетите до Турция ще секнат, вместо 120 ще станат 1-2 полета на ден.
30
5
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Чета и виждам, че никога няма да се оправим. Браво на турците! Даже Бойко ви го каза - Ердоган показва висш пилотаж, седи на два стола и не пада. Това е политик, това е родолюбец, да извлечеш изгода за държавата от всичко и всеки, да използваш и най-малкия повод за печалба. В България ви хранят с празни обещания и какво по-богати станахте на цени с 30% нагоре? Зимата идва, купихте ли одеяла и топли завивки? Или направо на село при овцете?
29
11
 
23
 
! Отговори
до мАйора преди 1 година
Благодарен съм, че Русия ни освободи от Пет Вековното Османско Робство, а не "присъствие", дори бих казал, че съм благодарен и на СССР, че от най-бедната балканска държавица ни превърна в развита промишлена държава (още живеем на построеното по онова време), отнасям се с уважение, как Русия днес защитава традиционите религиозни, духовни и семейни цености. Но да обичам Русия е много силно казано! Обичам семейството си и държавата си, с всичките й "кусури", а не Русия.
28
2
 
3
 
! Отговори
Ердоган бил проз? преди 1 година
Дали е ***, а?