Запорожие: Украйна подготвя мащабна провокация срещу АЕЦ

Въоръжените сили на Украйна неколкократно нанасяли удари
11 авг 2022 17:30, Петя Славова
78
Запорожие: Украйна подготвя мащабна провокация срещу АЕЦ
Снимка: БГНЕС

Властите в Украйна подготвят мащабна провокация в Запорожката АЕЦ, за да шантажират Европа със заплаха от ядрена катастрофа, заяви в ефира на руския Първи канал Владимир Рогов - член на съвета на военно-гражданската администрация на Запорожие.

Още по темата

"Няма никакво съмнение, че Украйна подготвя мащабна провокация срещу Запорожката АЕЦ", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според Рогов, през нощта и в четвъртък сутринта руските системи за противовъздушна отбрана са отблъснали всички опити за атаки на ВСУ с безпилотни самолети и тежка артилерия срещу град Енергодар и Запорожската АЕЦ.

"В Енергодар от снощи, през по-голямата част от нощта и днес от рано сутринта се чуват много силни гърмежи. В навечерието на заседанието на Съвета за сигурност на ООН относно ударите по Запорожската АЕЦ [украинските въоръжени сили] се опитват да покрият мирния град и Запорожската АЕЦ с удари от РСЗО, тежка артилерия и дронове. Благодарение на Бога и на руската противовъздушна отбрана, всички вражески ракетни и безпилотни атаки са отблъснати. Огневите позиции на вражеската артилерия са подтиснати от контрабатерен огън”, написа той в канала си в Телеграм.

Въоръжените сили на Украйна неколкократно нанасят удари по Запорожката АЕЦ.

Запорожката атомна електроцентрала е най-голямата в Европа и произвежда една четвърт от цялата електроенергия в Украйна. Съоръжението с капацитет от около 6000 мегавата се състои от шест енергийни блока. Понастоящем централата работи със 70% от пълния си капацитет, тъй като има свръхпредлагане на електроенергия в Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запорожката атомна електроцентрала е най-голямата в Европа и произвежда една четвърт от цялата електроенергия в Украйна. - Руснаците искат да я запазят за възстановяването на Донезка и Луганска области, укропитеците искат да потрошат колкото се може повече неща по съвет на наглосаксите, да е максимално трудно на Русия!
1
15
 
23
 
! Отговори
Като в Чернобил преди 1 година
Укропитеците могат само да шантаират и да извършват тероризъм! Сега коя 'Мрия' ще си потрошат от злост и безсилие?