Дмитрий Медведев отиде при сепаратистите в Донбас

Призова за по-нататъшното му сближаване с Русия
12 авг 2022 10:33, Елка Василева
88
Дмитрий Медведев отиде при сепаратистите в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руският експрезидент Дмитрий Медведев и други високопоставени представители на руските власти посетиха вчера проруски сепаратистки регион в Източна Украйна, като призоваха за по-нататъшното му сближаване с Русия, съобщи Франс прес.

Още по темата
Това е една от най-големите руски делегации в Източна Украйна от началото на руското нашествие на 24 февруари. Медведев заяви в "Телеграм", че по указание на президента Владимир Путин е обсъдил "приоритетните мерки, които трябва да бъдат предприети за гарантиране на сигурността на републиките в Донбас".

"Особено внимание беше отделено на хармонизирането на законодателството" на самопровъзгласилите се републики с това на Русия, както и на ремонта на инфраструктурата и подготовката на училищата за началото на новата учебна година, добави той.

Освен Медведев в делегацията участваха и заместник-ръководителят на администрацията на руския президент Сергей Кириенко, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев и шефът на службите за сигурност (ФСС) Александър Бортников.

Медведев беше президент от 2008 до 2012 г., след това министър-председател от 2012 до 2020 г., а в момента е заместник-председател на влиятелния руски Съвет за сигурност. Той разговаря в град Луганск с лидерите на луганските и донецките сепаратисти Леонид Пасечник и Денис Пушилин.

Двете непризнати републики се отделиха от Украйна през 2014 г. с подкрепата на Москва и се разшириха благодарение на офанзивата на Русия срещу Украйна тази година. Москва смята тези територии за пълноправни държави, но те не са признати от международната общност, припомня АФП.

Посещението на Медведев се извършва на фона на подозрения, че Москва подготвя анексирането на големи части от Украйна. Сепаратистките власти на изток открито пледират за присъединяване към Русия, а проруските окупационни администрации на юг се готвят да организират референдуми за анексиране, някои от които може да се проведат още следващия месец.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
5
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Руската армия вече разчисти Пески, следва Авдеевка, от която укронацистите всеки ден обстрелват жилищни квартали в Донбас далеч от фронтовата линия само за да има жертви и разрушения.
52
2
 
5
 
! Отговори
ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ преди 1 година
КЪМ РАЗПАДАЩА СЕ ИМПЕРИЯ ??? МНОГО УМНО, БРЕЙ ! ИЗДУХАНИ КРАТУНИ, ВЯТЪРЪТ ИМ СВИРИ В КРАТУНИТЕ !!!
51
2
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 62 - да? Е, аз не съм руснак, не се правя на такъв и не ползвам Гугъл. Карам го по спомен. И все пак съм прочел повече руски автори от теб! Както и западни. Както и български. За теб остава само да пръскаш злоба и безсилие. ***!
50
1
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 59-60 - опитваш се да бъдеш интелигентен, а ти се отдава колкото на Иван Василиевич от "Театрален роман" на Булгаков. Тоест, съвсем незадоволително. В общия случай доказваш Черномирдин - "..хотель как лучше, а получилось как всегда..". Бъди жив и здрав, не те мразя - просто си смешен!
49
1
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 55-57 - ти си болен човек! Лекувай се, няма да свърши добре, да знаеш. Честно казано ми е жал за теб.
48
3
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 52 - да сме предали?! Русия? Я пак? Ние си избрахме отдавна житието и битието - в Европа, в НАТО и далеч от Русия! Само и единствено Русия води подмолни шпионски войни на Балканите. И насъсква народите един срещу друг. Русия е в корена на проблема ни и със Северна Македония. По стар обичай, подкрепя протежето си Сърбия в ущърб на България. Ако някой се държи неприятелски, това е самата Русия. Задръж си измислената руска самобитност, както и внушенията. Не стават!
47
1
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 52 - другия път, когато искаш да минеш за руснак, не ползвай само Гугъл транслейт, понаучи и малко руски правопис! Честно, смешно е! Но... за играта, ще вляза в твоя тон. Та, няма как да си ми "брат". С Лондонското споразумение от 1878 разцепихте България, която уж освободихте. Нашия велик Апостол - Васил Кунчев, когото османците обесиха не без внушенията на Граф Игнатиев, вярвам знаеш кой е той - е бил наясно с целите на Руската империя. Къде точно виждаш братско?
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дмитрий Медведев отиде при сепаратистите в Донбас --------- вместо каска сигурно са му турили един черпак, че главицата му като на котка на тоя мушморок ве :)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не понимаеш ли при не русофобьi, а путинофобьi. А дали не братя, то как читател?
44
1
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 48 - твърде жалко е, когато български русофил се опитва да мине за руснак в български форум! По смисъла на написаното - повтаряш едно по едно всичките опори на Митрофанова. Руснак /познавам доста/ не би написал това, но български безродник като теб - да! Жалък си, драги. В желанието си да угодиш на руската кауза, падаш толкова ниско щото няма накъде. Сигурен съм, че ще ме "разбереш" защото пиша на матерния ти език от който "се срамуваш" днес!
43
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сколько русофобов -ненавистников здесь печатаются. Правильно вас назвали, что Болгария недружественные нам страна, наш враг. Почитав комменты, ещ больше в этом убеждаешься. Ваш цивильный свят: гей парады, гомосексуализм, толерастия, бородатые женщины нам даром не нужны. Отстаньте от нас и идите в цивилизацию. Не братья вы нам, никогда не были и не хотим с вами дружбы.
42
2
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Не внушавайте лъжи - внушенията са ваш - русофилски специалитет! Руски "хора" живеят във всички околни държави. Дремят /като клетки на Ал-Кайда/ готови да бъдат активирани от ФСБ, както пожелае Путин! И хоп - ето "..хора искащи собственадържава..". И от добро сърце, Путин влиза и мачка околните народи. По цял свят това се нарича СЕПАРАТИЗЪМ! Но в дебелите русофилски глави е "правда". Също както и войната е операция. Нов "поглед" над историята, нали? В Кремълски наратив!
41
2
 
6
 
! Отговори
Кънчев преди 1 година
Баш убиецът отишъл да поздрави убийците-изпълнители на волята на Путин !!! И хитлеро вите фашисти не са постъпвали така, както сега руските фашисти! Вие сте срам за човечеството!!!
40
7
 
7
 
! Отговори
Не внушавайте лъжи преди 1 година
В Донбас не живеят сепаратисти, а хора които искат да имат тяхна държава!!!!!!!!!Както направиха с бившите съветски републики!
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и да успеят да ги анексират, ще забавят неизбежното, като се разпадне федерацията, пак ще се върнат в Украйна.
38
5
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Тоа пак ли облизва фишока на Вовата? Палавник! Сещам се за един виц от преди години: "..Путин и Медведев "обработват" Юлия Тимошенко. Путин е отпред, Медведев отзад. По удно време Медведев казва: Да се сменим, а Владимир Владимирович? Путин поглежда незаинтересовано и казва - ами, сменете се!..". Та по стар навик, Медведем пак го "***" на Вовата, щото от това зависи да е на софрата. Малко прекалява обаче, превърна се в придворен клоун на Путин!
37
8
 
8
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 година
Скоро и в България.да ви го обиди в дупенцата демократични.
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** дежурен фашуга, кажи как зеления наркоман в киев възприема факта че на Медведев виза не му трябва. Мислиш че не може и тук да дойде ида те намери?
35
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отишъл е да се напие и там кремълския безделник и aлкохолик.
34
4
 
17
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Да внимава болшевика, че там напоследък много инциденти стават при неизяснени обстоятелстава...